Administratie locala

De la Prefectura Constanţa Schemă de ajutor de stat - „Sprijin pentru prima împădurire“ (document)

Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa aduce la cunoştinţă faptul că, în vederea creşterii suprafeţei ocupate de păduri la nivel naţional, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat, pe site-ul www.afir.info, anunţul privind accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite“, aferentă Măsurii 8 - Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor, Submăsura 8.1 - Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu o alocare bugetară de 50.000.000 de euro.
 
Prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere acoperă costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire (denumită Prima 1) şi, de asemenea, o primă anuală (denumită Prima 2) care acoperă lucrările de întreţinere a plantaţiilor pe o perioadă de maximum şase ani până la închiderea stării de masiv, efectuarea a două lucrări de îngrijire a arboretelor după închiderea stării de masiv şi pierderile de venit agricol pe o perioadă de 12 ani pentru suprafaţa împădurită.
 
Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard plătite pe durata de aplicare a contractului de finanţare, este de maximum 7.000.000 de euro. Scopul finanţării acestei măsuri este acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi formelor asociative ale acestora pentru crearea de suprafeţe împădurite. Această schemă de finanţare este implementată prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe site-ul www.apia.org - secţiunea Măsura de sprijin IACS - Măsuri delegate din PNDR.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mii de hectare urmează să fie împădurite de-a lungul Autostrăzii A2. Care este valoarea investiţiei, stabilită de Guvern

08 Nov 2018 476