Debut de an şcolar cu realizări la Saraiu Albă ca Zăpada îi va însoţi pe preşcolari în aventura învăţăturii (galerie foto)



Emoţii, flori şi bucurie în prima zi de şcoală şi în rândul locuitorilor comunei Saraiu. Ieri, bobocii de şcoală au dat piept cu aventura învăţăturii, iar drumul le-a fost deschis chiar de primarul Dorinela Irimia, care le-a urat învăţăceilor să aibă un drum lin pe calea învăţăturii, de la care să nu se abată nicicum! Alături de şeful administraţiei publice locale de la Saraiu, s-au aflat şi senatorii Nicolae Moga şi Marian Vasiliev, dar şi alte personalităţi  din rândul administraţiei publice de la nivel local şi judeţean. Ba chiar şi ministrul Gabriel Oprea a ţinut să le transmită un mesaj de bun venit la şcoală micuţilor din comuna Saraiu.


Cei mai bucuroşi de începerea noului an şcolar au fost însă cei care au păşit ieri către tărâmul Albei ca Zăpada şi al celor 7 pitici. Căci aceasta este denumirea grădiniţei pe care autorităţile locale de la Saraiu le-au dăruit-o copiilor. „Clipă după clipă, vacanţa - atribut al verii - lasă loc nostalgiei şi îşi scrie singură epitaful. Despărţirea este tristă, dar pragul duce într-o altă lume, o lume a cunoaşterii. Începem şcoala împreună - de la cel mai mic pui de grădiniţă, până la cei ce păşesc în ultimul an gimnazial. Definim cuvântul «împreună» prin noi, familia Saraiu: nepoţi, fii şi fiice, părinţi şi bunici, dar şi prin invitaţi de suflet. Pentru un nou început, pentru o nouă provocare“. Iar la Saraiu aşa a şi fost: cu mic, cu mare, festivitatea dedicată deschiderii începutului de şcoală i-a emoţionat pe toţi, chiar şi pe politicienii invitaţi la deschidere, care şi-au amintit cu nostalgie de perioada în care ei erau în rolul bobocilor. „Şcoala reprezintă cartea de căpătâi, să nu renunţaţi la şcoală, pentru că fără învăţătură nu veţi putea face nimic“, a fost îndemnul rostit de senatorul Nicolae Moga.

Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici şi-au găsit loc în sânul familiei Saraiu

Începutul de drum pentru şcolari a reprezentat şi noi investiţii pentru administraţia locală. „Ne străduim să le asigurăm copiilor noştri un climat educativ cât mai potrivit. Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare. De asemenea, nouă casă a învăţăturii va avea şi un nume: Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. „După ce am făcut igienizarea celorlalte unităţi de învăţământ din localitate, lucrările de la grădiniţă au devenit prioritatea numărul unu“, a declarat primarul Dorinela Irimia. Au fost refăcute trotuarele, sălile de clasă şi s-a creat un parc şi un loc de joacă. Iar spre încântarea micuţilor, pereţii grădiniţei au fost pictaţi cu chipurile unor celebre personaje de basm. „Întreaga investiţie, care se face cu bani de la bugetul local, s-a ridicat la suma de 60.000 de lei“, a precizat şefa administraţiei publice locale de la Saraiu, Dorinela Irimia.
Tot pentru începerea în bună regulă a noului an şcolar, Primăria şi Consiliul Local Saraiu au lansat o iniţiativă, prin care vin în ajutorul părinţilor la început de an şcolar. Pentru un început cu dreptul, toţi elevii au primit „ghiozdanul de şcoală“, un rucsac echipat complet cu toate rechizitele. Cei mai încântaţi de darul primit au fost, evident, bobocii, care au şi început să deseneze.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 604

Primăria Saraiu, județul Constanța, contract de peste 1,4 milioane lei cu o firmă înființată anul trecut (DOCUMENT)

23 Feb 2024 724

Intervenții ale polițiștilor în județul Constanța. Ce au depistat aceștia

13 Feb 2024 834

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța în municipiu și în județ! Au fost aplicate mai multe amenzi

13 Feb 2024 678

Mai au la dispoziție două săptămâni Derogare de la centru pentru desemnarea candidaților AUR de la Constanța

12 Feb 2024 675

DSVSA Constanța cesionează, pentru patru ani, serviciile veterinare din județ. Contract de peste 5 milioane de lei (DOCUMENT)

09 Feb 2024 542

Știri Constanța Polițiștii intervin în cazul a patru șoferi în Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Lumina și Saraiu

03 Feb 2024 1017

Știri Constanța azi Tânăr reținut pentru act sexual cu un minor și viol asupra unui minor! Date oficiale

02 Feb 2024 700

Remorca cu alimente a unui autovehicul s-a răsturnat în județul Constanța. Trafic dirijat

06 Jan 2024 1081

Rețele Electrice Dobrogea Zonele din Constanța, Saraiu și Tariverde care rămân fără curent electric, luni

16 Dec 2023 1459

Situație actualizată! Lista drumurilor județene închise în județul Constanța. Care sunt drumurile pe care s-a reluat circulația

27 Nov 2023 2040

Știri Constanța azi Polițiștii constănțeni acționează în filtrele rutiere și pe principalele artere de circulație (FOTO)

26 Nov 2023 700

UPDATE Incident rutier, la ieșirea din Saraiu. O victimă este implicată

20 Nov 2023 860

Monsson Operation SRL împarte, mai nou, controlul în Wind Power Energy SRL cu trei persoane fizice

16 Nov 2023 1029

Drumuri Județene Constanța Ce lucrări sunt programate pe drumurile din județ în această săptămână

06 Nov 2023 1026