Administratie locala

Decebal Făgădău “Autostrada naturală Dunărea poate fi o oportunitate pentru Europa. Portul Constanța poate fi un bun atât pentru UE cât și pentru NATO”

  • Primarul Decebal Făgădău afirmă că Dobrogea este locul propice pentru a fi un punct nodal pe o matrice energetică a Europei
  • Autostrada naturală Dunărea poate fi o oportunitate pentru Europa
  • Constanța este primul oraș din România pe harta de hidrogen a Europei
  • Autoritățile române trebuie să îi facă pe europeni să privească Dunărea ca pe un bun comun, care trebuie folosită ca atare, așa cum portul poate fi un bun atât pentru UE cât și pentru NATO

Primarul Decebal Făgădău a vorbit despre Dobrogea - un loc propice pentru a fi un punct nodal pe o matrice energetică a Europei dar și despre cum poți ajunge în inima Europei folosind Canalul Dunăre-Marea Neagră și autostrada naturală Dunărea, care poate fi o oportunitate pentru Europa - în cadrul interviurilor găzduite de cristoiublog.ro.
Edilul a explicat că România are câteva realități de la care trebuie să plece această discuție: “Portul este prea mare pentru economia orașului și a țării. Canalul nu este fructificat la adevărata valoare. Toata această zonă, Dobrogea cu Delta Dunării, nu are un potențial care fie ancorat în realitățile socio-economice ale României. Și atunci trebuie să ne uitam la viitor, de unde pot să vină banii. Trebuie să ne uitam la zona de exploatare off-shore unde avem gazele, on-shore/pe țărm, pentru că avem cea mai rodnică zonă pentru ferme de eoliene din Europa, avem și centrala nucleară, avem totul pentru a obține mix-ul energetic care să ne asigure fie o independență energetică fie să devenim jucător pe piața energetică.

Mai mult, Constanța este primul oraș din România pe harta de hidrogen a Europei. Astăzi UE investește foarte mult în hidrogen. Constanța a construit un cluster cu companiile de profil și ne-am dus la Bruxelles pentru că vrem să aducem tehnologii verzi aici la noi. De ce să nu arătăm că și pe transport rutier și maritim putem să venim cu un pachet sănătos care este similară cu o investiție în tehnologia de mâine. Dacă adoptăm modele europene și tehnologia care protejează mediul vom conta aici, Constanța și Dobrogea nu au cum să lipsească. Eu cred că această zonă trebuie exploatată la nivel european, inclusiv Delta Dunării. Mi-am propus să îi fac pe oameni să înțeleagă că avem cel mai mare și mai adânc port la Marea Neagră și la Dunăre. Cu alte cuvinte, venind prin Marea Neagră poți ajunge în inima Europei folosind Canalul Dunare-Marea Neagră și această autostradă naturală Dunărea, care poate fi o oportunitate”, a explicat Decebal Făgădău.

Primarul Constanței consideră că autoritățile române trebuie să îi facă pe europeni să privească Dunărea ca pe un bun comun, care trebuie folosită ca atare, așa cum portul poate fi un bun atât pentru UE cât și pentru NATO.

“Constanța poate fi punctul de confluență pentru politicile UE și NATO, în ceea ce privește Marea Neagră și Dunărea. Astăzi, UE nu are o politică pentru MN decât pentru pescuit, în timp ce NATO are o politică pentru Marea Neagră, în schimb, UE are o strategie pentru Dunăre dar nu funcționează la randamentul ei, pe când NATO nu are o abordare care să privească un capitol al Dunării” - a conchis Decebal Făgădău.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, despre zone de pescuit în RBDD

26 Sep 2020 599

ARBDD Un pescărel albastru a zburat 1400 kilometri, în două săptămâni, până în Israel (galerie foto)

20 Sep 2020 739

Dobrogea e frumoasă Pasărea ogorului. Cuibărește în regiunile aride dobrogene și în grindurile nisipoase din Delta Dunării

16 Sep 2020 679

Rezervația Biosferei Delta Dunării Sancțiuni pentru pescarii care nu respectă legea (galerie foto)

15 Sep 2020 409

Persoană dispărută în Delta Dunării. Intervin și echipajele ARSVOM

15 Sep 2020 478

Intervenție pe Dunăre. O persoană ar fi dispărut în Deltă!

15 Sep 2020 456

Aero Project prestează servicii pentru Aeroportul din Tulcea. În ce constă contractul (document)

14 Sep 2020 1840

Pelicanul comun și pelicanul creț, specii iconice pentru Delta Dunării

11 Sep 2020 625

ADI ITI Delta Dunării cumpără echipamente IT (document)

11 Sep 2020 1842

”Misterioasa și minunata insulă K”, cel mai tânăr tărâm din Rezervația Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

09 Sep 2020 546

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără servicii de publicitate și informare (document)

09 Sep 2020 457

Migrația de toamnă, un spectacol al păsărilor migratoare (galerie foto)

08 Sep 2020 672

Încălcări ale regulilor în zonele protejate Au traversat cu ATV-urile Grindul Chituc!

07 Sep 2020 642

Impactul ambarcațiunilor asupra habitatelor naturale din Rezervația Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

03 Sep 2020 470

De ce ar trebui să se afle Delta Dunării pe lista obiectivelor turistice pe care să le vizitaţi cel puţin o dată (video)

01 Sep 2020 443