Decebal Făgădău - „Eu personal nu voi semna acel contract” Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Constanţa, la mâna instanţei supreme

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, pe 25 mai, recursul formulat de Avocatul Poporului cu privire la legalitatea hotărârilor adoptate de consiliile locale în vederea reglementării procedurii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. În opinia Avocatului Poporului, doar Guvernul poate stabili astfel de sancţiuni.

„Vă solicităm să constataţi că problema de drept reprezentată a primit o soluţionare diferită din partea instanţelor judecătoreşti şi, printr-o decizie obligatorie, să stabiliţi modul unitar de interpretare şi aplicare a dispoziţiilor legale incidente”, se arată în recursul formulat de Avocatul Poporului.

În acest context, Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, a fost întrebat, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal de ieri, dacă în Constanţa, dat fiind demersul Avocatului Poporului, maşinile parcate/staţionate neregulamentar vor mai fi ridicate. „Din câte ştiu, a fost organizată o procedură de selectare a unui agent economic. Dar, aşa cum am spus şi data trecută, nu voi semna niciun contract care să contravină legii sau care să aibă şi cea mai mică suspiciune de nelegalitate. Astfel încât, până nu se vor lămuri aspectele de legalitate privind această ridicare de maşini, eu personal nu voi semna acel contract”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Cu alte cuvinte, până la clarificarea situaţiei. în municipiul Constanţa nu vor mai fi ridicate autovehiculele parcate neregulamentar. De altfel, Făgădău, supranumit de presa central “noul Mazăre de Constanţa”, a declarat că în acest moment, municipalitatea nu are încheiat un contract cu o firmă care să ridice aceste autovehicule. În altă ordide de idei însă, edilul a făcut apel către cetăţeni, pe care i-a rugat să nu încurajeze parcarea în locuri neprmise. El a dat exemplul zonei Spitalului Judeţean Constanţa, acolo unde, în pofida faptului că există o parcare supraetajată şi bandă specială pentru taximetrişti, şoferii constănţeni continuă să parcheze în loc nepermis, împiedicând uneori accesul rapid al ambulanţelor în curtea spitalului.

Cine s-a ocupat, în ultimii doi ani, de ridicarea maşinilor

Amintim că, în ultimii doi ani, firma SC Litoral Connect SRL s-a ocupat de serviciul de transportare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar în municipiul Constanţa. Contractul dintre aceasta şi Primăria Constanţa a expirat însă la data de 1 aprilie.
SC Litoral Connect a fost înfiinţată pe 2 aprilie 2013 şi se ocupă cu „activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre“. Conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, asociaţi persoane fizice în această firmă sunt Marian Popescu şi Nicolae Florin Toma, cel din urmă ocupând şi funcţia de administrator al societăţii. Fondatori ai firmei au fost însă Nicolae Florin Toma şi Ioana Cristina Tudoran. Câteva luni mai târziu, în societate a fost cooptat Marian Popescu, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

În octombrie 2013, în Monitorul Oficial apare însă o nouă hotărâre, care face referire la retragerea din societate a Ioanei Cristina Tudoran.
În vârstă de doar 30 de ani, Nicolae Florin Toma mai deţine o societate. Potrivit Registrului Comerţului, Toma este unic asociat şi administrator al Terra Office SRL. Societatea a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2007, atunci când Toma avea doar 23 de ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție șoferi! Mașinile parcate în zona Universității Maritime Constanța, ridicate de polițiștii locali (GALERIE FOTO)

16 Dec 2023 2743

Constanța 15 autoturisme parcate neregulamentar, ridicate într-o singură zi

16 Feb 2022 3620

Surprize neplăcute pentru șoferii care au parcat într-o stație de autobuz de pe strada Baba Novac din municipiul Constanța (galerie foto)

31 May 2019 2677

Constanța. Se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe bulevardul I.C. Brătianu (video)

02 May 2019 2371

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 2431

Constanţa. Ieri au fost ridicate două maşini parcate neregulamentar

16 Mar 2019 3885

Se ridică maşinile parcate neregulamentar în municipiul Constanţa

25 Feb 2019 3069

Sondaj de opinie 55% dintre constănţenii participanți cer locuri de parcare şi nu sunt de acord cu sancţionarea celor care parchează vehiculele pe trotuare!

11 Feb 2019 3495

Sondaj de opinie Majoritatea constănțenilor participanți, mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

26 Nov 2018 1423

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi că în Constanţa s-a reluat activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar?

19 Nov 2018 1540

Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

01 Nov 2018 3954

Atenţie! Vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar. Recuperarea lor costă 570 de lei plus contravaloarea numărului de zile în care maşina este „cazată“ într-un spaţiu special amenajat (document)

19 Oct 2018 16944

Sondaj de opinie Vreţi ca în Constanţa să fie reintrodusă celebra „caracatiţă“, pe durata sezonului estival?

28 May 2018 4799

Ce a declarat ieri Decebal Făgădău Constanța. Autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Cine se va ocupa de acest serviciu (document)

29 Dec 2017 9687

În atenția șoferilor Primăria Municipiului Constanța a achiziționat o autospecială care va ridica autoturismele parcate neregulamentar

28 Dec 2017 7113