Demarează campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Cum se va face plata?

  • Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului Constanța în colaborare cu Comisiile locale constituite pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 demarează campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor
  • Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” (pentru fiecare persoană în parte) și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”
 

 
 
Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului Constanța în colaborare cu Comisiile locale constituite pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 demarează campania de recrutare a recenzorilor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021).
 
Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor este o cercetare statistică de mare anvergură, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale naţionale şi europene, sub forma unor indicatori statistici, în condiţii de calitate, privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.
 
Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:
 
1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
 
14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
 
16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor)
 

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura astfel:
 
14 martie – 15 mai 2022:  Autorecenzare asistată în sedii prestabilite de primarie

16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor)
 
Condiții de eligibilitate minime: vârsta de minimum 18 ani, studii medii, fără cazier judiciar,  abilităţi de utilizare a tabletelor și capacitate de a desfăşura muncă pe teren.
 
Autorecenzarea asistată se aplică în toate unitățile administrativ-teritoriale.
 
Numărul recenzorilor pentru autorecenzarea asistată se stabilește în funcție de dimensiunea unității administrativ-teritoriale, conform populației țintă estimate la data de 1 decembrie 2021 de INS.
 
Recenzorii pentru autorecenzarea asistată, denumiți în continuare recenzori ARA, își vor desfășura activitatea în perioada 14 martie – 15 mai 2022.
 
Locurile în care se instalează posturile pentru desfășurarea autorecenzării asistate sunt stabilite de către primarul fiecărei localități, prin consultare cu reprezentanții Unității Județene de Implementare a Recensământului (UJIR).
 
Amplasarea si programul lor de lucru vor fi facute publice prin toate mijloacele de informare. Programul de lucru al posturilor de lucru trebuie să fie stabilit de către primar pe toată perioada de auto-recenzare (14 martie – 15 mai 2022) astfel încât să se asigure asistarea populației într-un interval orar zilnic adecvat (recomandat între orele 08-22), inclusiv sâmbăta și duminica.
 
Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” (pentru fiecare persoană în parte) și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”.
 
Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției vă rugăm completați următorul chestionar (sau scanați codul QR cu un dispozitiv mobil):
 
https://forms.gle/7xASKQr1K25c93TY7
 
Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanta  prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.
 
click pe link pentru mai multe detalii: https://constanta.insse.ro/recensaminte/rpl_2021/.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum pot deveni constănțenii recenzori la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor de anul acesta?
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1463

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2577

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1712

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 911

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1455

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8311

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 947

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3715

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2010

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 10020

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 597

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5318

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3504

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1109

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 945