Administratie locala

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

Autoritatea locală din Cumpăna, elevii şi locuitorii comunei au depus ieri, de Ziua Eroilor, coroane şi flori la cele trei monumente din localitate, cinstind memoria celor care şi-au dat viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. Înălţarea Domnului sau Ziua Eroilor este un prilej de pomenire a eroilor neamului românesc şi de cinstire a celor care au luptat pe front şi trăiesc şi azi să împărtăşească ororile văzute.
 
De Ziua Eroilor, la Cumpăna sunt cinstiţi cei care şi-au dat viaţa pentru ţară, iar faptele lor sunt evocate aici an de an. La Cumpăna a devenit o tradiţie ca, în această zi, să fie organizată ceremonia depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură a comunei. An de an, aici se adună locuitorii comunei, cu mic, cu mare, pentru a participa la cinstirea memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru ţară.
 
Ca în fiecare an, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a evocat faptele de vitejie ale ostaşilor români şi importanţa jertfei lor. Preoţii din localitate au oficiat o slujbă de pomenire a celor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă. La cei 102 de ani, veteranul Ion Ceapă a primi flori şi o diplomă, din partea Primăriei Cumpăna, în semn de recunoştinţă pentru curajul său.
 
„De Ziua Înălţării, nu-i uităm pe eroi neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă pentru ca noi să fim liberi, să existăm pe harta Europei. Transmitem tinerii generaţii acel îndemn al înaintaşilor noştri «Pe aici nu se trece!». În fiecare an, copiii din localitate depun flori la cele trei monumente, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru pace. Avem o datorie sacră să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii, aşa cum facem cu veteranul nostru Ion Ceapă, care are 102 ani. Bineînţeles, facem slujbe de pomenire la cele trei monumente, împărţim colivă, pachete şi depunem coroane de flori. Este datoria administraţiei locale, a unităţilor şcolare din Cumpăna să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii. Dorim să păstrăm această tradiţie an de an, pentru că de noi depinde dacă avem copii care ştiu să-şi iubească şi să-şi respecte eroii“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract semnat de Primăria Agigea și o firmă din Cumpăna pentru construirea unei școli (document)

12 Sep 2019 467

Elevii din comuna Cumpăna au revenit pe băncile şcolii. Autoritatea publică locală, alături de tânăra generaţie (galerie foto)

10 Sep 2019 1166

Deschiderea anului şcolar la Cumpăna

09 Sep 2019 530

Producători agricoli, crescători de animale şi meşteri populari, la Festivalul internaţional „Rodul Pământului“, organizat de Primăria Cumpăna

02 Sep 2019 606

Curs de educație parentală, organizat de DGASPC Constanţa şi Primăria Cumpăna

22 Aug 2019 401

Angajări la Primăria Cumpăna Se caută referent monitorizare şi supraveghere video la Serviciul de Poliţie Locală

05 Aug 2019 761

Noi locuinţe sociale Agenţia Naţională pentru Locuinţe va ridica 64 de apartamente la Cumpăna

01 Aug 2019 630

Aleşii locali din Cumpăna vor completa programul achiziţiilor publice pentru 2019. Alte proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local

30 Jul 2019 721

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 1000

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 657

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 482

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 590

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 690

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 729

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1449