Administratie locala

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

Autoritatea locală din Cumpăna, elevii şi locuitorii comunei au depus ieri, de Ziua Eroilor, coroane şi flori la cele trei monumente din localitate, cinstind memoria celor care şi-au dat viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. Înălţarea Domnului sau Ziua Eroilor este un prilej de pomenire a eroilor neamului românesc şi de cinstire a celor care au luptat pe front şi trăiesc şi azi să împărtăşească ororile văzute.
 
De Ziua Eroilor, la Cumpăna sunt cinstiţi cei care şi-au dat viaţa pentru ţară, iar faptele lor sunt evocate aici an de an. La Cumpăna a devenit o tradiţie ca, în această zi, să fie organizată ceremonia depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură a comunei. An de an, aici se adună locuitorii comunei, cu mic, cu mare, pentru a participa la cinstirea memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru ţară.
 
Ca în fiecare an, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a evocat faptele de vitejie ale ostaşilor români şi importanţa jertfei lor. Preoţii din localitate au oficiat o slujbă de pomenire a celor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă. La cei 102 de ani, veteranul Ion Ceapă a primi flori şi o diplomă, din partea Primăriei Cumpăna, în semn de recunoştinţă pentru curajul său.
 
„De Ziua Înălţării, nu-i uităm pe eroi neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă pentru ca noi să fim liberi, să existăm pe harta Europei. Transmitem tinerii generaţii acel îndemn al înaintaşilor noştri «Pe aici nu se trece!». În fiecare an, copiii din localitate depun flori la cele trei monumente, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru pace. Avem o datorie sacră să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii, aşa cum facem cu veteranul nostru Ion Ceapă, care are 102 ani. Bineînţeles, facem slujbe de pomenire la cele trei monumente, împărţim colivă, pachete şi depunem coroane de flori. Este datoria administraţiei locale, a unităţilor şcolare din Cumpăna să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii. Dorim să păstrăm această tradiţie an de an, pentru că de noi depinde dacă avem copii care ştiu să-şi iubească şi să-şi respecte eroii“, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1098

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 851

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1000

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 653

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 877

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 895

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 470

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 656

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 541

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 640

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 1034

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 924

Imagini de la eveniment Complexul Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat astăzi la Cumpăna (galerie foto)

09 May 2019 1222

Prefectul județului Constanța a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna

03 May 2019 482

Muzică şi foc de tabără, la serbarea câmpenească de 1 Mai Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Ziua Muncii (galerie foto)

02 May 2019 718