Detalii din proiect Cum va arăta Institutul de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate care va fi edificat de CJ Constanța, în zona spitalului județean

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de Consiliul Județean Constanța.

Mediul a decis că NU ESTE NECESARA EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „CENTRUL DE DIAGNOSTIC, TRATAMENT SI CERCETARE IN NUTRITIE SI SANATATE – SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA „SF APOSTOL ANDREI” CONSTANTA”, propus a fi amplasat in mun.Constanta, B-dul Tomis, nr.145, lot 2/2.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   

Date din proiect


Terenul studiat, în suprafaţă de aproximativ 33.962 mp, se află în proprietatea publică a Judeţului Constanţa şi este amplasat în intravilanul Municipiului Constanta, Bulevardul Tomis, Nr. 146, fiind identificat cu numărul cadastral si carte funciara nr. 216871. Terenul a fost trecut din domeniul privat al statului si din administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei in domeniul public al Judetului Constanta si in administrarea Consiliului Judetean Constanta, conform Hotararii nr. 867 din 16.08.2002.

Terenul cu o suprafata de 33.962.00, are urmatoarele vecinatati:
- la Nord-est – Bulevardul Tomis
- la Sud-Est – teren cu numar cadastral 241733 si 220412;
- la Nord-Vest – teren cu numar cadastral 246101 si 210019 – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ,,Sf. Apostol Andrei’’ Constanta;
- la Sud-Vest - teren numar cadastral 241733, 215088, 214647, 221971 si 222531;

Acces: Accesul principal auto si pietonal pe teren se face pe latura din Nord-Est din Bulevardul Tomis. Accesul secundar se face din latura de NordVest din strada Nicolae Iorga.

Se propune construirea unei cladiri ce va avea functiunea de spital, cladire ce va acorda servicii medicale, in specialitatile pe care este profilat, si pentru bolnavii a caror stare fizica nu impune internarea. Sectorul ambulator propriu al spitalului va organiza si gestiona aceste servicii, asigurand asistenta premergatoare internarii (consultari, explorari) si/sau pe cea posterioara internarii (post-control, tratamente prelungite ambulator), reducand numarul de zile despitalizare, drept urmare se propune construcţia unei clădiri cu regimul de înălţime: D+P+4E, cu următoarele funcţiuni:

- Institut de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate (I.C.N.S.) care să cuprindă: sector spitalizare de zi, sector ambulator, sector de scrvicii tehnico-medicale de diagnostic şi tratament, sector de intervenţii şi sector de investigaţii - explorări funcţionale (comun pentru bolnavii din ambulatoriu şi cei spitalizati)


- Centru de Infarct Miocardic Acut (IMA)1 care să cuprindă: sector ambulator şi sector de intervenţii

- Sectoare care să acopere alte servicii de tipul celor tehnico-medicale auxiliare, de învăţământ şi cercetare, gospodăreşti, servicii tehnico-utilitare, etc.

Prin realizarea investitiei “ Institut de cercetare în Nutriţie şi sănătate (ICNS) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa, va creste gradul de dotare si confort al pacientilor care apeleaza la sistemul medical public și se vor asigura spații corespunzătoare modernizate și dotate, în care actul medical sa va desfășura în cele mai bune condiții.

Prin acest demers se urmărește stimularea tinerilor specialiști sa profeseze într-un cadru modern și performant, limitând astfel migrația specialiștilor către capitala țării. Institut de cercetare in Nutritie si sanatate (ICNS) va utiliza metode si instrumente din medicina preventive (profilactica) nu doar in medicina curative si va fi implicat in mod active in mentinerea starii de sanatate a populatiei pe termen lung, va influenta siguranta individuala si siguranta mediului, astfel promovand productivitatea si dezvoltarea economica a regiunii.

Centru de infarct miocardic acut (IMA) are ca interes principal preventia decesului, insa in cazul pacientilor cu infarct miocardic scopul este minimalizarea disconfortului pacientului si limitarea leziunii miocardice.

Valoarea de investitie estimata pentru realizarea obiectivului de investiții propus (construcții și instalații, echipamente și dotări): 77.000.000,00 lei fără TVA.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CENTRUL NUTRI FITNESS KIDS& TEENS Constanţa

07 Apr 2016 2797