Dezbaterea publică s-a încheiat. De ce primarul Chitac nu vrea să pună pe ordinea de zi a Consiliul Local Municipal noul Regulament al zonei Peninsulare ? (DOCUMENTE)

  • Tribunalul Constanța a suspendat regulamentul Peninsulei pe 15 decembrie 2021
  • Hotărârea Tribunalului a fost atacată pe 21 ianuarie a.c., de avocatul Consiliului Local Municipal Constanța
  • Între timp, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, are în lucru Petiția mai multor persoane fizice, rezidente ale Zonei Peninsulare, privind cazurile de discriminare create de aplicarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară iar Avocatul Poporului a cerut Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică
  • După protestele organizate de locuitorii și agenții economici din zona Peninsulară nemulțumiți de efectele Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară o nouă variantă a fost pusă din nou în dezbatare publică
  • Primăria Constanța a lansat în consultare publică pe 13.12.2021- 24.12.2021
  • Au trecut mai bine de două luni de la încheierea dezbaterii publice și nici până astăzi primarul Vergil Chițac nu a introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local varianta modificată a acestui Regulament
  • Motivul oficial vehiculat în Primărie este că vrea să aștepte soluția magistraților la recurs

 
Tribunalul Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, a judecat o a doua cerere de suspendare a regulamentului Peninsulei iar acesta a fost suspendat la data de 15 decembrie 2021.

Hotărârea Tribunalului a fost atacată pe 21 ianuarie a.c., de avocatul Consiliului Local Municipal Constanța, aspect care i-a inflamat pe USR-iștii constănțeni dar și pe unii consilieri liberali care au vrut să conteste acest gest al avocaților Consiliului Local.

Între timp, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, are în lucru Petiția mai multor persoane fizice, rezidente ale Zonei Peninsulare, privind cazurile de discriminare create de aplicarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară iar Avocatul Poporului a cerut Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică.

După protestele organizate de locuitorii și agenții economici din zona Peninsulară nemulțumiți de efectele Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară din Constanța, care s-a manifestat efectiv prin interzicerea accesului locatarilor cu autovehiculele până la imobile prin amplasarea unor bariere sau blocarea efectivă a altor zone cu stâlpi imobili, în contextul dreptului de proprietate privată și dreptului la liberă circulație, prevăzută de Constituția României, primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție pentru formarea unui grup de lucru care să amendeze regulamentul.

Ulterior, noua variantă a fost pusă din nou în dezbatare publică.

Primăria Constanța a lansat în consultare publică pe 13 decembrie 2021 proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“, vezi secțiunea „documente".

Proiectul de hotărâre a fost în consultare pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare.

Foarte mulți constănțeni care locuiesc în Peninsulă s-au mobilizat și au trimis propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, până la termenul limită comunicat de autorități, respectiv, 24.12.2021.

Au trecut mai bine de două luni de la încheierea dezbaterii publice și nici până astăzi primarul Vergil Chițac nu a introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local varianta modificată a acestui Regulament.


Motivul oficial vehiculat în Primărie este că vrea să aștepte soluția magistraților la recurs.

Orgoliile unora dintre conducătorii administrației locale sunt atât de mari, încât aceștia cred că vor câștiga și vor menține Regulamentul în forma inițială, fără să mai fie nevoiți să aducă modificările solicitate de rezidenți dar și de agenții economici din zonă.

De altfel, imediat după ce Regulamentul a fost suspensat,  în cadrul unei emisiuni difuzate de un post local de televiziune, Vergil Chițac le transmitea peninsularilor că lucrurile nu vor rămâne așa...(...)

Între timp, activitatea comercială în Peninsulă moare încet, dar sigur!

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Noul regulament al Peninsulei, o insultă! Accesul numai pentru mașini electrice. Aprovizionare doar 15 minute. „Ăsta nu este primar este vătaf pe moșie"! (DOCUMENTE)

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării are în lucru petiția locuitorilor din zona Peninsulară a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

Avocatul Poporului intervine în saga Regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Cere Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică! (DOCUMENT)

Regulamentul pentru Peninsula Constanța, în mâinile judecătorilor de la Curtea de Apel. Când va fi analizat (DOCUMENT)

Curtea de Apel Constanța, chemată să ridice barierele din Zona Peninsulară!

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară


 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 796

Documentații urbanistice cu impact, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța Printre investitori, Florina Moscu, familia Nicolae și Prefabricate Dobrogea SRL (DOCUMENTE)

28 Nov 2023 763

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 1500

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 2832

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 6867

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1889

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

21 Nov 2023 1508

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 838

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2903

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

11 Nov 2023 794

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2157

Calendarul concursului de proiecte A fost stabilită componența Comisiei care va evalua proiectele de management de la Muzeul de Artă Populară Constanța (DOCUMENT)

09 Nov 2023 854

Chestionar Constănțenii pot participa la reactualizarea Planului de acțiune privind energia durabilă a municipiului (DOCUMENT)

07 Nov 2023 633

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1254

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

03 Nov 2023 895