Din această iarnă Primarul Gheorghe Hânsă asigură agent termic ieftin pentru peste 85% din cernavodeni

Primăria oraşului Cernavodă va finaliza în curând lucrările de extindere a reţelei de termie şi canalizare.
 
Obiectivul se va încheia pe data de 15 noiembrie, iar rezultatul va fi racordarea a mii de locuitori de la case la reţeaua de termoficare şi la cea de canalizare. Acest lucru este posibil după ce Administraţia Publică Locală a demarat, încă de la sfârşitul verii, două ample proiecte: unul de extindere a reţelei de termoficare secundare pe nouă artere ale oraşului finanţat de bugetul local şi un altul de extindere a reţelei de canalizare pe 12 artere ale oraşului, realizat în parteneriat cu RAJA, finanţat din fonduri europene şi din bugetul local. „Începând din această iarnă, peste 85% din cernavodeni se vor încălzi cu agent termic ieftin de la Centrala Nucleară”, a precizat primarul Gheorghe Hânsă. Edilul a menţionat că pentru realizarea acestui proiect au fost folosite materiale de ultimă generaţie, fiind vorba de o investiţie de la bugetul local în cuantum de aproximativ 500 de mii de euro.
 
Lucrările continuă cu bani de la Guvern
 
Proiectul de extindere a reţelei de termie va continua şi la sfârşitul acestui an, de această dată, cu bani guvernamentali. Este vorba despre 1,5 milioane de lei, bani aprobaţi de Guvern, în urmă cu o săptămână, care vor fi investiţi în construirea a două puncte termice moderne, şi reţelele aferente, în zonele Dealul Sofia şi Cimitir. Pentru realizarea acestor reţele, Primăria va mai investi 600 de mii de lei, suficienţi pentru a racorda la termie şi ultimele două cartiere de case, mărginaşe oraşului (Seimeni Nord şi Cimitir). În acest caz, licitaţiile sunt în curs de desfăşurare, iar începerea lucrărilor este programată pentru sfârşitul acestui an. „Sperăm ca licitaţiile să fie câştigate şi de această dată de agenţi economici din oraş, pentru a se crea pe mai departe locuri de muncă pentru locuitorii Cernavodei”, declară reprezentanţii Primăriei Cernavodă. O altă finanţare a fost acceptată de către Ministerul de Finanţe pentru asfaltare prin credit furnizor. Proiectul multianual prevede reabilitarea şi asfaltarea „definitivă” (după metoda germană) a străzilor din Cernavodă. Licitaţiile au început deja pentru primele 12 artere principale (printre care se numără Unirii, 9 Mai, A. Saligny, 24 Ianuarie, Prelungirea Seimeni, Seimeni, Avram Iancu, N.Titulescu, Energiei), iar începerea lucrărilor a fost programată la sfârşitul acestui an.
Primarul Gheorghe Hânsă a mai mărturisit că mai are în plan construirea a încă trei puncte termice în oraş, afirmând că speră ca Guvernul să-l sprijine, în acest sens, anul viitor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța. Ce constănțeni au rămas fără apă caldă și căldură

23 Feb 2024 571

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă pe bulevardul Ferdinand din municipiu. Iată care sunt consumatorii afectați

16 Aug 2023 790

Elsaco Electronic SRL câștigă și contractul de proiectare și execuție lucrări reabilitare rețele de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III (DOCUMENTE)

03 Dec 2022 2832

Licitație pentru supervizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de termoficare din zona centrală a municipiului Constanța

16 Nov 2022 1477

Documentația pentru reabilitarea rețelelor termice din municipiul Constanța, depusă la Agenția pentru Protecția Mediului

30 Jan 2021 1829

RADET Constanța Avarie de rețea în zona Vapor, la ieșire spre orașul Ovidiu

02 Dec 2020 2262

Se opreşte apa caldă în Constanţa. Ce zone vor fi afectate

17 Aug 2017 2912

Reţeaua de termoficare din Cernavodă, în plin proces de extindere

20 Apr 2017 2704

Peste 300 de gospodării din Cernavodă au primit căldură

21 Jan 2016 1668

Congaz vs RADET. Cine câştigă? Tot mai mulţi constănţeni se branşează la reţeaua de gaze naturale

07 Oct 2014 4679

Atenție, constănțeni! CET întrerupe apa caldă din această noapte în tot orașul

31 Aug 2014 2181

CET a început revizia anuală a reţelei de termoficare De astăzi, jumătate din Constanţa rămâne fără apă caldă

25 Aug 2014 3833

Comunicat RADET

16 Jun 2014 1354