Administratie locala

Discuţii aprinse la şedinţa ordinară a CJC. Proiecte de pe ordinea de zi care au stârnit nemulţumirea consilierilor judeţeni PNL (galerie foto)

Consilierii judeţeni s-au întrunit, ieri, în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa. Printre cei prezenţi s-a aflat şi deputatul Robert Turcescu. Şedinţa CJC a fost condusă de vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz.
 
În sală au fost prezenţi 32 de consilieri judeţeni, iar pe ordinea de zi au fost incluse 27 de proiecte. Alte şapte au fost incluse pe ordinea suplimentară. La finalul şedinţei ordinare a CJC a ajuns şi preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu. Acesta a precizat că pe ordinea suplimentară a fost cuprins şi proiectul privind reabilitarea subsolului Policlinicii 2. Respectivul proiect a fost votat. În plus, Horia Ţuţuianu i-a invitat pe toţi consilierii judeţeni la cea de-a zecea ediţie a Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean, care a început ieri.
 
Proiectul nr. 14 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii pe anul 2017 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, iniţiat de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a fost votat după mai multe discuţii aprinse între vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz şi consilierul PNL Marian Cruşoveanu.
 
Şi pe marginea proiectelor 18, 19, 20 (Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“, Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa“, Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“), iniţiate de preşedintele CJC, au existat discuţii aprinse între consilierii PNL şi vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz. După mai multe dezbateri, cele trei proiecte de hotărâre au fost votate. Consilierii judeţeni PNL au semnalat faptul că pentru reabilitarea termică a Centrului de Plasament „Antonio“, a Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă şi a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă se ajunge la 500 de euro. 

Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa, modificată 

Dezbateri cu scântei a stârnit şi proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa, proiect iniţiat de vicepreşedintele CJC Dumitru Daniel Learciu. Iuliana Botezatu, preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, a semnalat aleşilor judeţeni că DGASPC a prezentat un raport eronat privind activitatea comisiei. Prin urmare, consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu a propus să fie trimis Corpul de Control al CJC la DGASPC, dar sugestia sa a fost respinsă.
 
Dacă iniţial s-a anunţat că proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa nu a fost votat, ulterior, secretarul CJC, Mariana Belu, a precizat că nu a numărat bine voturile. Prin urmare, proiectul a trecut! Astfel, consilierii judeţeni au decis schimbarea din funcţie a dr. Iuliana Botezatu. Decizia a fost luată în baza unui raport al DGASPC, în care Iuliana Botezatu, care a ocupat funcţia de preşedinte al comisiei, este acuzată de diverse nereguli. 

Costel Stamat, noul director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa 

În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa a fost votat şi proiectul de hotărâre privind numirea lui Costel Stamat în funcţia de director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. La finalul şedinţei au fost renumărate voturile date de consilieri acestui proiect. Astfel, cu 18 voturi pentru şi 13 voturi anulate, Costel Stamat a fost ales director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. Costel Stamat a lucrat în Poliţia Română. În urmă cu un an, era numit în funcţia de adjunct al şefului Secţiei 2 Poliţie Constanţa. La începutul lunii septembrie, a ieşit la pensie.

Iată ordinea de zi! 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Ocupare a Funcţiilor Publice din cadrul Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, pentru anul 2018. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţei de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, operatorului de transport SC Flaviu Transcom SRL. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu Iorga Palaz.
 
3. Proiect de hotărâre privind actualizarea programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, valabil în perioada 2014-2019, prin modificarea graficului de circulaţie corespunzător traseului cod 34 Constanţa - Agigea - Sanatoriu. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu Iorga Palaz.
 
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2017, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 pentru Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2017 pentru Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Ţuţuianu Horia.
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei de investiţii pe anul 2017 pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“ - Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
11. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii de la Teatrul de Stat Constanţa. Iniţiator: preşedinte - Ţuţuianu Marius Horia.
 
12. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 la Teatrul de Stat Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
13. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017 şi modificarea listei de investiţii pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
14. Proiectul privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de investiţii, pe anul 2017 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
15. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 103/28.04.2017 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
16. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 199/28.07.2017 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
17. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenţi Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Plasament Antonio, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, Constanţa“. Iniţiator: preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu.
 
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru derularea Proiectului „Reabilitare energetică a clădirilor Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă“. Iniţiator: preşedinte Marius Ţuţuianu Horia.
 
24. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanţa. Iniţiator: vicepreşedinte - Dumitru Daniel Learciu.
 
25. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă în dosarul penal nr. 2407/P/2016 aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
26. Proiect de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă în dosarul penal nr. 2404/P/2016 aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului propriu de venituri şi cheltuieli şi a listei obiectivelor de investiţii ale Judeţului Constanţa pe anul 2017. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
28. Proiect de hotărâre privind modificarea comisiei pentru Protecţia Copilului Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
29. Proiect de hotărâre privind numirea domnului Costel Stamat în funcţia de director al Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa. Iniţiator preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu.
 
30. Proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane în judeţul Constanţa, aprobat prin HCJ nr. 253/2008. Iniţiator: vicepreşedinte Claudiu lorga Palaz.
 
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Lumina şi administrarea Consiliului Local al Comunei Lumina în domeniul public al Judeţului Constanta şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
32. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Oraşul Murfatlar şi administrarea Consiliului Local al oraşului Murfatlar în domeniul public al judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
33. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Municipiul Mangalia şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Mangalia în domeniul public al Judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa.
Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.
 
34. Proiect de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Municipiul Medgidia şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Medgidia în domeniul public al Judeţului Constanta şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa
Iniţiator: preşedinte Marius Horia Ţuţuianu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa convocat în şedinţă ordinară. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

28 Sep 2018 1378

Monumentul din Topraisar ridicat în cinstea eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, preluat de CJC (document)

26 Sep 2018 419

UPDATE. A început şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa. Ce se află pe ordinea de zi (galerie foto)

22 Aug 2018 1196

UPDATE Ședinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Nici un proiect pe ordinea suplimentară de zi (galerie foto)

27 Jul 2018 671

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

19 Jul 2018 2113

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Numeroase proiecte sociale, pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Jun 2018 671

Edificiul Roman cu Mozaic va fi reabilitat. Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a semnat contractul de finanţare

31 May 2018 906

UPDATE Imagini de la eveniment Astăzi, şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Iată ce se discută! (galerie foto)

30 May 2018 1007

Consiliul Județean Constanța convocat în ședință ordinară. Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi

27 Mar 2018 879

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

22 Dec 2017 1551

Proiectul „Capidava“ se prelungeşte cu un an Noul termen de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2018

25 Oct 2017 1716

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. 21 de proiecte pe ordinea de zi

23 Oct 2017 1308

LIVE TEXT. Ședință ordinară la Consiliul Județean Constanța. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Sep 2017 2825

Consiliul Judeţean Constanţa, protocol de colaborare cu Ministerul Turismului (document)

27 Jul 2017 1429

Şedinţă CJC. PNL a votat unele proiecte care vizează investiţii ale RAJA Cine face parte din comisia care va selecta administratorul judeţului Constanţa?

24 May 2017 1567

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă. Subiecte importante, dezbătute (galerie foto)

23 May 2017 2843

Proiect de hotărâre de CJC privind exprimarea acordului pentru preluarea bazei sportive „Farul“ din Constanța

19 May 2017 2687

Şedinţă la Consiliul local al municipiului Constanța. Iată ce proiecte au fost aprobate (galerie foto+document)

27 Apr 2017 5838

Bugetul judeţului Constanţa pentru 2017 Citiţi, cu atenţie, pe ce vor fi cheltuiţi banii dvs.! Cine primeşte cele mai mari alocări (document)

14 Mar 2017 6001

Şedinţă de Consiliu Judeţean Constanţa. 23 de proiecte pe ordinea de zi (document+video)

28 Feb 2017 6502

Prejudiciu din plăţi nelegale către Combat Press CJC, parte civilă într-un alt dosar al lui Nicuşor Constantinescu

23 Feb 2017 1595

UPDATE 2. Județul Constanța, parte civilă în dosarul Mara Construct Toate cele 21 de proiecte au trecut în cadrul ședinței CJC (galerie foto)

31 Jan 2017 1425

Se aprobă parteneriatul între localităţi pentru reabilitarea DJ 223 - tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin

31 Jan 2017 2296

UPDATE 7 Consiliul Judeţean Constanţa se reuneşte, azi, în ultima şedinţă din 2016. Proiecte pe ordinea suplimentară (video)

20 Dec 2016 1661

Bugetele de venituri și cheltuieli și listele de investiții pe anul 2016 ale centrelor școlare pentru educație incluzivă din Constanța, rectificate (documente)

20 Dec 2016 903

Cine va coordona activitatea ATOP Constanţa (document)

20 Dec 2016 1992

25 de proiecte pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJC de mâine. Ce vor vota aleşii judeţeni

19 Dec 2016 1592

UPDATE 4. Elena Ploscariu, cetăţean de onoare al Constanţei Ședința Consiliului Local Municipal Constanța, în plină desfăşurare (galerie foto)

29 Nov 2016 1627

Şedinţă ordinară la CJC. Zece proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

22 Nov 2016 1109

Şedinţă CJC - Cetatea Capidava, cap de afiş. NEPI, obligat să scoată bani din „buzunare”, iar primăriile au primit banii pentru derularea proiectelor! (galerie foto)

26 Oct 2016 2417

UPDATE 12. Discuţii aprinse Şedința Consiliului Județean Constanța s-a încheiat. Iată proiectele aprobate (galerie foto)

25 Oct 2016 2262

La solicitarea CJC RAJDP Constanţa se apucă de montat borduri şi de alte asfaltări

24 Oct 2016 1500

După ce a renunţat la mandat Liberalul George Măndilă revine în CJ Constanţa

20 Oct 2016 1440

Transport special pentru angajaţii unui magazin

06 Oct 2016 740

UPDATE 4 Primarul Constanței a venit cu trei proiecte în ceea ce privește RATC Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța (galerie foto)

30 Sep 2016 2167

S-a modificat bugetul RAJDP Constanţa! Scade numărul angajaţilor, dar cresc cheltuielile cu reclamele (document)

30 Sep 2016 2034

UPDATE 3 - Bugetul județean, pe ordinea de zi Consiliul Județean Constanța, reunit în sedință ordinară (galerie foto)

29 Sep 2016 1113

Judecătoria Constanța va avea un nou sediu

25 Sep 2016 1567

Constanţa ar putea avea două structuri medicale noi! Oncologia şi sănătatea mamei şi a copilului, în vizor (documente)

16 Aug 2016 4404

Nici bine nu a intrat, că a şi… capitulat Daniel Georgescu, şeful ACN, părăseşte CJC, speriat de incompatibilitate (documente)

06 Jul 2016 3412

UPDATE 4 Consiliul Judeţean Constanţa s-a reunit în şedinţă. Un nou şir de proiecte urmează să fie adoptate

11 May 2016 2369

Copiii cu nevoi speciale, în atenţia consilierilor. CJC le va plăti acestora drepturile care li se cuvin! (galerie foto+document)

10 Mar 2016 3454

„Noua“ clădire a arhivei CJC, gata de demolare (documente)

10 Mar 2016 1787

UPDATE 3 CJC s-a reunit în şedinţă Un nou şir de proiecte urmează să fie adoptate (document)

09 Mar 2016 1357

Clădirea în care trebuia să se mute arhiva CJC, demolată. Consilierii județeni, reuniți în ședință, de Mucenici (document)

04 Mar 2016 2340

Se va stabili consumul lunar de carburanți pentru autoturismele din parcul auto al CJC (document)

16 Dec 2015 2272

UPDATE2 - În şedinţa de astăzi, aleşii judeţeni împart bani primăriilor (convocator)

27 Nov 2015 1838

49 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi Ședință ordinară la Consiliul Județean Constanța (document)

02 Sep 2015 1154

Aleşii judeţeni se reunesc joi în şedinţă ordinară pe luna iulie. O adresă a DNA Constanţa va fi discutată

10 Jul 2015 1223

În absenţa preşedintelui Nicuşor Constantinescu Joi, şedinţă ordinară la CJC. Se caută director interimar la Biblioteca Judeţeană (convocator)

22 May 2015 1345