Discuţii doar la nivel înalt pentru zona Constanţa Consulatul Republicii Populare Chineze la Constanţa nu ştie de investiţia chinezilor în fabrica de echipamente TV

cap_5.jpgReprezentanţi ai Consulatului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa ne-au declarat, ieri, că intenţia companiei chineze de a deschide o fabrică undeva în judeţul Constanţa, într-o zonă accesibilă şi pentru transportul aerian, şi cel naval, dar şi pentru cel terestru, nu a fost adusă la cunoştinţa autorităţii consulare de la Constanţa.

În lipsa consulului general Su Zanwen, unul dintre reprezentanţii Consulatului ne-au declarat în cursul zilei de ieri că nici acesta nu a fost informat oficial de această eventuală investiţie şi nici nu li s-a cerut sprijinul.

Reamintim faptul că, în urmă cu două zile, ministrul român al comunicaţiilor, Valerian Vreme, a avut o întâlnire cu Chang Xiao Wei, vicepreşedintele ZTE pentru Europa Centrală şi de Est şi alţi oficiali ai companiei chineze, care au spus că vor să deschidă în România o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru. Într-un comunicat de presă al ministerului comunicaţiilor se menţionează că „reprezentanţii companiei ZTE şi-au manifestat interesul de a extinde investiţiile în România, în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precizând că doresc să deschidă în ţara noastră o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru.

Potrivit HotNews.ro, Lorian Vintilă, director de strategie al ZTE România şi participant la discuţiile oficiale a precizat că zona Constanţa a fost varianta sugerată drept locaţie, având şi port, şi aeroport, investiţia urmând a fi de ordinul a zeci de milioane de euro. Aşteptările ZTE sunt ca această fabrică să se deschidă în prima jumătate a anului 2012.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vârstnică rătăcită, redată familiei de jandarmii din Constanţa

04 Jun 2015 1344