Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?
În cadrul unei dezbateri pe teme de turism, primarul Constanței, Vergil Chiţac a vorbit despre planurile administrației locale în ceea ce privește Bulevardul Mamaia.
 
Acesta a precizat că tot bulevardul, va intra în reabilitare pe POR 2021-2027.
 
„N-am semnat contractul de finanţare, deşi sunt bani prealocaţi, suntem în faza de maturizare a proiectului, terminăm DALI-ul şi probabil că vom trece la licitaţie de proiectare plus execuţie, sau, dacă nu, facem proiectare şi după aia licitaţia cu clauză suspensivă, dar de aşa manieră încât, în momentul în care primim finanţarea, să şi începem lucrările”, a precizat primarul.

La fel ca și în cazul bulevardului Ferdinand și pe Mamaia, prima bandă stânga-dreapta va fi destinată transportului în comun.

Reabilitarea bulevardului Mamaia va cuprinde și spaţii verzi și iluminat public modern.

Prin introducerea benzii dedicate pentru autobuzele CT BUS, automat vor dispărarea locurile de parcare și de pe acest bolevard.

În compensație, primarul afirmă că municipalitatea ar putea amenaja parcări la intrare și ieşirea din stațiunea Mamaia, după modelul Parc& Ride şi să dezvolte transportul în comun.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primăria Constanța construiește piste de biciclete care duc către nicăieri! (galerie foto)

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 406

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 756

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 735

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 522

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 607

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1513

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 859

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1492

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 823

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 954

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1398

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2139

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 747

Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

22 Aug 2022 8401

CJC a solicitat acord de mediu pentru corpul nou al Unității Primiri-Urgențe din cadrul Spitalul Județean Constanța

20 Aug 2022 870