Doar 5 consilieri juridici și peste 2000 de noi litigii. Primăria Constanța caută casă de avocatură. Se oferă 1.257.000 lei fără TVA! (DOCUMENTE)

  • Primăria Constanța contractează serviciile unor avocați pentru două loturi: de 875.000 de lei, fără TVA, și de 382.000 de lei, fără TVA. Contractele de prestări servicii vor fi încheiate pe o perioadă de un an.
  • Deși Biroul juridic, contencios și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanţa are nouă posturi de consilieri juridici şi un şef birou, efectiv nu lucrează decât cinci consilieri juridici. Restul posturilor sunt vacante.
  • În 2022 au fost înregistrate peste 2.000 de litigii noi, cărora cei cinci juriști angajați nu le-ar face față
  • Ofertele pentru ambele loturi trebuie depuse la sediul Primăriei municipiului Constanța situat în mun. Constanța, bd. Tomis, nr. 51, până la data de 22.08.2022 inclusiv
  • Deschiderea și analizarea ofertelor are loc în data de 24.08.2022, ora 10:00 la sediul Primăriei Constanța
 
 
La scurt timp după ce a reușit să treacă prin Consiliul Local proiectul de aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică a Primăriei Constanța în procese, municipalitatea a lansat licitația în valoare totală de peste un milion de lei fără TVA.

Primăria Constanța contractează serviciile unor avocați pentru două loturi: de 875.000 de lei, fără TVA, și de 382.000 de lei, fără TVA. Contractele de prestări servicii vor fi încheiate pe o perioadă de un an.

Deși Biroul juridic, contencios și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanţa are nouă posturi de consilieri juridici şi un şef birou, efectiv nu lucrează decât cinci consilieri juridici. Restul posturilor sunt vacante.

În 2022 au fost înregistrate peste 2.000 de litigii noi, cărora cei cinci juriști nu le-ar face față.
 
Acesta este motivul pentru care Primăria Constanța a scos la licitație servicii de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța pe două loturi.
 
Lot 1 vizează promovarea de acțiuni în fața instanțelor de judecată la solicitarea UAT Municipiul Constanța, întâmpinări, susținere și reprezentare, promovare căi de atac în condițiile Codului de Procedură Civilă/Codului de Procedură Penală în dosarele repartizate, asistare în fața organelor de cercetare și
urmărire penală, studii dosare (după caz - asistarea, reprezentarea, redactarea de acte, cereri, căi de atac precum și orice alte activități prevăzute de Legea nr. 51/1995) pentru Municipiul Constanta prin Primar, Primarul Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța, legalizarea și învestirea cu formulă executorie a hotărârilor judecătorești care urmează să fie supuse executării silite, conciliere.

Obiectul contractului constă în principal litigii având ca obiect contestație la executare, acțiuni în pretenții și daune interese, între Municipiul Constanța și House 3000 Real Estate Investment SRL fost FIN.CO.GE.RO în calitate de reclamant / pârât și alte litigii având ca obiect autorizarea desființarea lucrărilor.

Valoarea estimată a prezentei achiziții este de 875.000 lei,

fără TVA, conform HCL nr. 354/04.08.2022, iar tarifele/onorariile maxime acceptate pentru prestarea serviciilor de asistență și reprezentare juridică sunt următoarele:  fond – 1800 lei fără TVA, cale ordinară de atac – 1400 lei fără TVA, cale extraordinară de atac – 1300 lei fără TVA și litigii având ca obiect contestație la executare, acțiuni în pretenții și daune interese, între Municipiul Constanța și House 3000 Real estate Invesment SRL fost FIN.CO.GE.RO, în calitate de reclamant / pârât: fond – 2600 lei fără TVA, cale ordinară de atac – 1800 lei fără TVA, cale extraordinară de atac – 1800 lei fără TVA.

Litigii având ca obiect autorizarea desființarea lucrărilor: fond – 2000 lei fără TVA,cale ordinară de atac – 1700 lei fără TVA și cale extraordinară de atac – 1700 lei fără TVA.

Contractul de prestări servicii se va încheia pentru o durată de un an care va intra în vigoare începând cu data semnării de către ambele părți și înregistrării acestuia la sediul autorității contractante.
 
LOT 2 include servicii de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța, promovarea de acțiuni în fața instanțelor de judecată la solicitarea UAT Municipiul Constanța, întâmpinări, susținere și reprezentare, promovare căi de atac în condițiile Codului de Procedură Civilă/Codului de Procedură Penală în dosarele repartizate, asistare în fața organelor de cercetare și urmărire penală, studii dosare (după caz - asistarea, reprezentarea, redactarea de acte, cereri, căi de atac precum și orice alte activități prevăzute de Legea nr. 51/1995) pentru Municipiul Constanta prin Primar, Primarul Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța, legalizarea și învestirea cu formulă executorie a hotărârilor judecătorești care urmează să fie supuse executării silite, conciliere.

Valoarea estimată este de 382.000 lei, fără TVA, conform HCL nr. 354/04.08.2022, iar tarifele/onorariile maxime acceptate pentru prestarea serviciilor de asistență și reprezentare juridică sunt urmatoarele: asistarea sau reprezentarea părții la mediere/conciliere în spețele ce fac obiectul contractului: 300 lei fără TVA/ședință mediere/conciliere; servicii de asistență și consultanță juridică, anticipat sau în vederea pregătirii procedurii judiciare, în cazul în care există indicii concrete și o probabilitate ridicată ca speța ce face obiectul contractului să facă obiectul unor astfel de proceduri: 400 leifără TVA/opinie; Cereri de evacuare din imobilele folosite sau ocupate fără drept, soluționate potrivit procedurii speciale prevăzute de Titlul XI al cărții a VI-a din Codul de procedură civilă: fond – 1800 lei fără TVA, cale ordinară de atac – 1300 lei fără TVA cale extraordinară de atac – 1100 fără TVA.


Ofertele pentru ambele loturi trebuie depuse la sediul Primăriei municipiului Constanța situat în mun. Constanța, bd. Tomis, nr. 51, până la data de 22.08.2022 inclusiv.

Deschiderea și analizarea ofertelor are loc în data de 24.08.2022, ora 10:00 la sediul Primăriei Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Bate vântul prin organigrama biroului juridic al Primăriei Constanța. Contracte de reprezentare juridică pentru case de avocatură de peste un milion de lei (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AGA votează în luna octombrie declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Mamaia SA

26 Sep 2022 350

Fiul unui fost lider UNPR a mai pus bazele unei firme cu profil de restaurant. În trecut, Ioniță senior a făcut business cu liberali de top

26 Sep 2022 580

Schimbare de sediu social pentru SRL-ul controlat de Cupșa, Mincă și Cocîrță, afaceristul care a cerut falimentul GSP Offshore SRL

24 Sep 2022 696

Constanța Conferința internațională cu tema Dinamica și Complexitatea Securității Maritime a României

23 Sep 2022 370

Fostul deputat PSD George Vișan, desemnat să ducă la îndeplinire hotărârile adoptate. AGA Argus SA a decis contractarea unui credit bancar important pentru retehnologizare

20 Sep 2022 748

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 480

Constanța ajută refugiații ucraineni cu bani dintr-o donație provenită din Taiwan. Fundația Consiliului Local, Pontica distribuie 1.000 de vouchere pentru alimente și bunuri de larg consum

17 Sep 2022 901

Familia Vizan își adaugă în portofoliu 50% din Marcom Group SRL. Ce alte afaceri are directorul general al Portului Constanța?

17 Sep 2022 1322

Modificări în Triumph Comtur SRL deținută de un fost viceprimar al Constanței. În ce alte companii mai este asociat și administrator?

16 Sep 2022 655

Trei terenuri aflate în concesiunea CNAPMC trec în administrarea Primăriei Limanu, Administraţia Rezervelor de Stat şi Inspectoratul General al Poliţiei Române

14 Sep 2022 576

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

14 Sep 2022 13266

Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC

12 Sep 2022 675

ANR, ARR și CERONAV devin regii autonome de interes public național, sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (DOCUMENTE)

12 Sep 2022 1718

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 657

Acționarii furnizorului de energie termică din municipiul Tulcea, Energoterm au aprobat prelungirea unei linii de credit

09 Sep 2022 530