Administratie locala

Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon

Anul 2018 va fi plin pentru administraţia locală din comuna Pantelimon, care are în curs de desfăşurare o serie de proiecte. La acestea se adaugă şi proiecte care urmează să fie depuse pentru obţinerea de finanţări europene sau guvernamentale. Proiectele care sunt în curs de desfăşurare vor îmbunătăţi viaţa oamenilor din comună.
 
Potrivit primarului Costel Armăşescu, în 2018 se va finaliza proiectul de reabilitare şi asfaltare a drumurilor din satele Pantelimonu de Sus, Pantelimonu de Jos şi Runcu. Tot în acest an urmează să fie finalizat sistemul de canalizare la nivelul întregii comune. Ulterior, administraţia publică locală va lucra la documentaţia pentru un nou proiect care să prevadă branşamentele individuale la această reţea de canalizare principală.
 
Un alt proiect care va fi recepţionat în acest an este cel de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satele Pantelimonu de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni. Recepţia lucrării ar putea fi făcută în această primăvară. În prezent, toată lumea are apă curentă, mai puţin locuitorii din satul Călugăreni, care nu a fost încă branşat.
 
Tot în acest an, Primăria comunei Pantelimon va realiza două investiţii din banii primiţi de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de dotarea căminelor culturale din Pantelimonu de Jos, Nistoreşti şi Runcu şi de reamenajarea parcurilor de joacă în trei sate ale comunei - Pantelimon, Runcu şi Pantelimonu de Jos.
 
Şi drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Din banii de la bugetul local va fi extinsă clădirea Primăriei cu un corp nou, în care se amenajează birouri, arhivă, un birou pentru firma de apă şi spaţii sanitare. Nu în ultimul rând, anul acesta se vor termina şi lucrările de reabilitare la Căminul Cultural din satul Runcu. Unul dintre proiectele prioritare ale primarului Costel Armăşescu este cel de reabilitare a grupurilor sanitare la şcoli şi grădiniţe din comună.

Amenajarea unui centru after school 

Pentru copiii defavorizaţi, primarul comunei intenţionează să finalizeze proiectul de amenajare a unui centru after school. Acesta va fi organizat după modelul unui centru de zi pentru copii, va dispune de bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare. La acestea se adaugă un vestiar, grupuri sanitare, şase camere şi o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. Copiii se vor bucura de un spaţiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum şi de un parc.
 
În total, vor fi reabilitaţi circa 240 de metri pătraţi din fosta clădirea a CAP-ului, care va primi, prin intermediul acestei investiţii, o nouă destinaţie. Beneficiarii centrului after school vor fi 20 de copii care provin din familii cu o situaţie materială deficitară. Aici, copiii vor putea să-şi facă temele, să se joace, să ia masa de prânz. De supravegherea şi consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din rândul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 614

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 541

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 680

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1083

Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă

02 Oct 2018 905

Concurs de angajare la Primăria Pantelimon. Se caută un referent pentru Compartimentul financiar-contabil

22 Sep 2018 972

Şcoala Gimnazială nr. 1 Pantelimon se pregăteşte de iarnă (document)

03 Sep 2018 1075

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

08 Aug 2018 1431

Muzică, voie bună şi un spectaculos foc de artificii Cum au sărbătorit locuitorii din Pantelimon Ziua Comunei (galerie foto)

30 Jul 2018 1174

„Cu cinste, preţuire şi bucurie“ Primăria Pantelimon promite zeci de surprize de Ziua Comunei

12 Jul 2018 1129

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

06 Jun 2018 1344

Primăria Pantelimon a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat proiectul de reabilitare a drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni

12 May 2018 1349

Primăria Pantelimon continuă curăţenia de primăvară. Acţiuni în forţă în cimitirele arondate

12 Apr 2018 1636

Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

17 Mar 2018 1545

E oficial. Costel Armășescu, primar al comunei Pantelimon

24 Nov 2017 1849