Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon

Anul 2018 va fi plin pentru administraţia locală din comuna Pantelimon, care are în curs de desfăşurare o serie de proiecte. La acestea se adaugă şi proiecte care urmează să fie depuse pentru obţinerea de finanţări europene sau guvernamentale. Proiectele care sunt în curs de desfăşurare vor îmbunătăţi viaţa oamenilor din comună.
 
Potrivit primarului Costel Armăşescu, în 2018 se va finaliza proiectul de reabilitare şi asfaltare a drumurilor din satele Pantelimonu de Sus, Pantelimonu de Jos şi Runcu. Tot în acest an urmează să fie finalizat sistemul de canalizare la nivelul întregii comune. Ulterior, administraţia publică locală va lucra la documentaţia pentru un nou proiect care să prevadă branşamentele individuale la această reţea de canalizare principală.
 
Un alt proiect care va fi recepţionat în acest an este cel de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în satele Pantelimonu de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni. Recepţia lucrării ar putea fi făcută în această primăvară. În prezent, toată lumea are apă curentă, mai puţin locuitorii din satul Călugăreni, care nu a fost încă branşat.
 
Tot în acest an, Primăria comunei Pantelimon va realiza două investiţii din banii primiţi de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de dotarea căminelor culturale din Pantelimonu de Jos, Nistoreşti şi Runcu şi de reamenajarea parcurilor de joacă în trei sate ale comunei - Pantelimon, Runcu şi Pantelimonu de Jos.
 
Şi drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Din banii de la bugetul local va fi extinsă clădirea Primăriei cu un corp nou, în care se amenajează birouri, arhivă, un birou pentru firma de apă şi spaţii sanitare. Nu în ultimul rând, anul acesta se vor termina şi lucrările de reabilitare la Căminul Cultural din satul Runcu. Unul dintre proiectele prioritare ale primarului Costel Armăşescu este cel de reabilitare a grupurilor sanitare la şcoli şi grădiniţe din comună.

Amenajarea unui centru after school 

Pentru copiii defavorizaţi, primarul comunei intenţionează să finalizeze proiectul de amenajare a unui centru after school. Acesta va fi organizat după modelul unui centru de zi pentru copii, va dispune de bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare. La acestea se adaugă un vestiar, grupuri sanitare, şase camere şi o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. Copiii se vor bucura de un spaţiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum şi de un parc.
 
În total, vor fi reabilitaţi circa 240 de metri pătraţi din fosta clădirea a CAP-ului, care va primi, prin intermediul acestei investiţii, o nouă destinaţie. Beneficiarii centrului after school vor fi 20 de copii care provin din familii cu o situaţie materială deficitară. Aici, copiii vor putea să-şi facă temele, să se joace, să ia masa de prânz. De supravegherea şi consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din rândul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 373

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2202

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 535

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 389

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 642

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1171

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 780

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 796

Licitații Constanța Primăria Pantelimon caută firmă pentru asfaltarea mai multor străzi din localitatea Nistorești. Oferă peste jumătate de milion de euro pentru lucrări (DOCUMENT)

08 Jan 2024 813

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 850

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

20 Oct 2023 851

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța închiriază două terenuri intravilane

25 Sep 2023 805

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța, închiriază un imobil

06 Aug 2023 912

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază două imobile. Iată unde sunt situate

22 Jul 2023 1031

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază mai multe încăperi din cadrul Dispensarului Uman din localitate

26 Jun 2023 831