După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

  • Pe parcursul ședinței, Regulamentul a fost amendat de către toate grupurile politice reprezentate în Consiliul Local. Cele mai multe amendamente au fost depuse de reprezentații grupului PSD
  • Toate amendamentele au depuse urmare a consultărilor pe care aleșii locali le-ar fi avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța
  • Doar o parte dintre amendamente au primit votul plenului CLM
  • Nu a trecut de votul aleșilor locali, amendamentul prin care Poliția locală să nu mai aibă atribuiții în zona confiscării bunurilor și a banilor agenților economici, acestea fiind prerogativele altor instituții ale statului
 
 
 
Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici din municipiul Constanța a fost adoptat în ultima ședință a Consiliului Local Municipal.
 
Pe parcursul ședinței, Regulamentul a fost amendat de către toate grupurile politice reprezentate în Consiliul Local. Cele mai multe amendamente au fost depuse de reprezentații grupului PSD.
 
Toate amendamentele au depuse urmare a consultărilor pe care aleșii locali le-ar fi avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța.
 
Doar o parte dintre amendamente au primit votul plenului CLM.
 
Nu a trecut de votul aleșilor locali, amendamentul prin care Poliția locală să nu mai aibă atribuiții în zona confiscării bunurilor și a banilor agenților economici, acestea fiind prerogativele altor instituții ale statului.

În timp ce reprezentanții PNL și USR nu au nicun punct de vedere pe acest subiect, social-democrații din CLM consider că „Poliția locală nu trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri din oraș”, afirmă consilierul local, Costin Răsăuțeanu.

 

Cum s-a derulat votul în ședința de Consiliu local municipal?

Consilierul Costin Răsăuțeanu precizează că grupul PSD a depus mai multe amendamente la acest proiect. 

 
„Am depus aceste amendamente după consultarea cu mediul de afaceri și ținând cont de contextul economic actual. Rolul nostru este de a simplifica și a veni în sprijinul agentului economic pentru a conserva și crea locuri de muncă și să avem în vedere ca ceea ce propunem să nu afecteze activitatea comercială.
 
Este important ca Primăria să fie un sprijin pentru mediul de afaceri. Suntem încrezători că amendamentele vor fi acceptate și înțelese de colegii consilieri. Sunt deja foarte multe controale cărora mediul de afaceri trebuie să facă față. Sunt hăuiuiți de controale. Primăria ar trebui să fie ultima care să aibă un comportament coercitiv“ – spus în ședință Costin Răsăuțeanu. 

Și viceprimarul Ionuț Rusu a anunțat că și grupul PNL a depus un set de amendamente. 

Au fost depuse amendamente și de către grupul consilierilor USR. 

După consultarea tuturor amendamentelor au intrat la vot în plenul CLM doar cele care nu erau repetitive.
 
Proiectul nr. 184/2023 privind aprobarea modificării și completării HCL nr. 427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța a fost adoptat cu 26 de voturi „pentru”.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

LIVE VIDEO+TEXT Consiliul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. S-a suplimentat ordinea de zi (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1298

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 705

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 660

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 678

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 429

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2045

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 814

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 659

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1452

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 771

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 765

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 859

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 826

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2745

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1305