După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

În luna februarie a.c., Horia Căliminte devenea membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL, propus de primarul Vergil Chițac.
 
Marius Horia Căliminte și-a început cariera politică în PRM.

Ulterior în perioada 2016-2019 a fost ales local în CLM din partea PNL, fiind nominalizat pe lista de consilieri chiar de Chițac pe atunci președintele organizației municipale a PNL Constanța.

Și-a pierdut mandatul în 2019, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

După o serie de procese, Căliminte a refuzat să se mai războiască pentru revenirea în Consiliu și s-a reîntors exclusiv în afaceri.

A avut un mandat de ales local în perioada 2004-2007  din partea PRM iar în 2016 a intrat din nou în Consiliul Local Municipal, de această dată pe listele PNL.

Fostul liberal a deținut mai multe funcții de conducere de-a lungul timpul la Compania Navrom, Petromin sau Transgaz, însă din 1992 este administrator și unic asociat la societatea Dira Impex SRL.

Luni, 12 septembrie, Căliminte s-a prezentat la noul loc de muncă de la Primăria Constanța, unde ocupă un post de consilier personal al primarului Vergil Chițac.

 
„În 2016 chiar Vergil Chițac, care pe atunci era președintele organizației municipale PNL, l-a pus pe lista de consilieri municipali"

Consilierii locali USR nu sunt de acord cu alegerea făcute de edilul Constanței.
 
„În campania electorală, Vergil Chițac promitea că se va înconjura și va fi consiliat doar de oameni competenți.
 
După ce l-a adus pe Horia Constantinescu (PSD), acum a venit rândul unui alt Horia, cel puțin la fel de sinistru, de care primarul Chițac vrea să aibă grijă: Horia Căliminte.
 
Cine este Căliminte, noul „competent“ pe care Chițac l-a adus în Primărie?
 
Înainte de toate și cel mai important aspect legat de Căliminte îl reprezintă faptul că este unul dintre consilierii municipali care, în anul 2008, l-au protejat pe inculpatul Radu Mazăre (PSD) votând împotriva adresei DNA în care procurorii cereau să se stabilească dacă municipiul Constanța se constituie parte civilă în procesul din Dosarul Retrocedărilor Ilegale, pentru care Mazăre a fost ulterior condamnat la 9 ani de închisoare.
În prezent, municipaliatea are de recuperat 20 de milioane de euro - dintr-un prejudiciu calculat inițial la 114 milioane de euro - în urma condamnărilor din dosarul Retrocedărilor.

Cu toate acestea, Chițac a considerat că un individ precum Căliminte este potrivit să-l consilieze personal și pe banii constănțenilor.
 
Un traseist politic, rămas fără partid.

Pe vremea când vota cot la cot cu PSD, Căliminte era membru PRM. Ulterior, s-a transferat la PNL, iar în 2016 chiar Vergil Chițac, care pe atunci era președintele organizației municipale, l-a pus pe lista de consilieri municipali. Un an mai târziu, în 2017, Căliminte avea să-și piardă funcția fiind dat afară din PNL sub acuzația de încălcare a Codului Etic. În același an, tot cu scandal, demisiona din PNL și actualul primar, Vergil Chițac.
 
Așadar, iată cum funcționează și ce fel de oameni alcătuiesc cercul de consiliere personală al primarului Chițac. Este încă o dovadă clară a disprețului pe care acest edil îl manifestă față de constănțeni”, susține președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Fostul consilier a fost exclus din PNL. Vergil Chițac îi face „pârtie” lui Horia Marius Căliminte în conducerea Confort Urban SRL


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Dec 2022 1079

Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

30 Nov 2022 837

Breaking News Judecătoria Constanța a pronunțat verdictul în procesul Chițac-IPJ Constanța! (MINUTA)

29 Nov 2022 2401

Lucrările de înlocuire ale conductelor de termoficare vor continua și pe timpul iernii. Gigacaloria rămâne 450 de lei

25 Nov 2022 932

Primăria Constanța s-a răzgândit! Iluminatul pe timpul nopții pe bulevarde și în zona centrală va funcționa în program normal

24 Nov 2022 7071

LIVE Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, despre proiectele la care lucrează Primăria Constanța

24 Nov 2022 1755

Mai există fezabilitate pentru noul CET promis constănțenilor?

24 Nov 2022 1170

Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, reportat ca la loterie (DOCUMENTE)

21 Nov 2022 1351

Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!

19 Nov 2022 1263

Peste două milioane de dolari sunt cerute în instanță pentru Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a întâmplat în proces

16 Nov 2022 2380

#Dobrogea144 Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

14 Nov 2022 997

Proiectul viitorului Spital Policlinic Municipal Constanța, depus la APM Constanța

10 Nov 2022 949

Fulvia Dinescu revine pe postul de secretar al municipiului Constanța! Ce avere are funcționarul Primăriei?(DOCUMENTE)

08 Nov 2022 2171

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 3864

Verdict așteptat de o lună! Când anunță Judecătoria Constanța dacă-l autorizează pe primarul Chițac să desființeze ANL-uri

07 Nov 2022 732