După doi ani de la semnarea acordului de asistenţă tehnică Meditatorii de lux de la Banca Mondială au venit la Constanţa

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi directori din cadrul instituţiei s-au întâlnit cu specialişti în dezvoltare urbană din cadrul Băncii Mondiale pentru a discuta despre gestionarea activelor municipalităţii în cadrul acordului de asistenţă tehnică încheiat între Primăria Municipiului Constanţa şi Banca Mondială. La întâlnire au participat din partea Băncii Mondiale Valerie Joy Santos, Gary Goliath şi Marcel Ionescu Heroiu.
 
Primăria informează sec, prin intermediul unui comunicat, că discuţiile s-au axat pe identificarea unor instrumente de comunicare si planificare teritorială pe terenuri neamenajate unde s-a constatat nevoia unei remodelări urbanistice atât din punct de vedere funcţional, cât şi în raport cu necesitatea creării unor spaţii verzi şi de agrement.     
 
În baza acordului de asistenţă tehnică, experţii în planificare teritorială ai Băncii Mondiale vor furniza idei şi concepte inspirate şi din modelul altor oraşe-port care vor fi integrate în curând în ghiduri de dezvoltare urbană ce vor putea sta la baza viitoarelor decizii privind definirea politicilor de dezvoltare locală.
 
Municipalitatea din Constanţa a iniţiat un parteneriat direct cu Banca Mondială în scopul creşterii managementului investiţiilor publice, atragerii investiţiilor private şi îmbunătăţirii dezvoltării urbane. Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, explica la acel moment importanţa acestui parteneriat: „Banca Mondială reprezintă un depozitar al profesionalismului, al problemelor globale, dar şi al soluţiilor pentru rezolvarea problemelor globale. În general, acordă asistenţă ţărilor, dar de data aceasta a avut încredere să coboare la nivelul oraşelor. Constanţa beneficiază foarte mult de pe urma acestui parteneriat cu Banca Mondială. Avem acces la instrumente moderne, la o resursă umană ultracalificată şi la o bază de date a problemelor deja rezolvate, probleme pe care alte oraşe le-au depăşit cu succes şi se îndreaptă către viitor. Tocmai pentru a accelera atingerea obiectivelor pe care le-am definit pentru viitorul Constanţei, am apelat la acest parteneriat şi mă bucur că cei de la Banca Mondială au avut încredere în Constanţa. Îi invit pe toţi primarii marilor municipii din România să apeleze la specialiştii Băncii Mondiale, vor avea parteneri reali în desenarea oraşelor pe care le conduc. Banca Mondială reprezintă nu doar un observator neutru şi obiectiv, ci şi un partener serios în proiectarea viitorului comun”.

Decebal Făgădău a semnat acordul de asistenţă tehnică cu Banca Mondială pe 9 octombrie 2017. 
 

Ce prevede acordul dintre Primărie şi Banca Mondială 

 
Acordul prevede acordarea de asistenţă de specialitate de către reprezentanţii Băncii Mondiale în: consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, sporirea gradului de competitivitate al zonei metropolitane.
 
Practic, de la sfârşitul anului 2017, pentru suma de 900.000 de euro, pe o perioadă de trei ani, municipiul Constanţa beneficiază de asistenţă tehnică pentru toate fondurile europene structurale şi de investiţii.
 
Citeşte şi:
 

Parteneriat de 900.000 de euro cu Banca Mondială. Meditaţii de lux pentru edilul-şef al Constanţei sau soluţii reale pentru rezolvarea problemelor oraşului?

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuProiectil găsit la Mihăilești

28 Mar 2024 233

Amenzi și confiscări în domeniul silvic. Rezultatele acțiunii de la Constanța (FOTO)

22 Mar 2024 438

IPJ ArgeșRezultatele acțiunilor de combatere a delictelor silvice desfășurate de polițiștii argeșeni din cursul săptămânii precedente

19 Mar 2024 328

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 457

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 310

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 467

IPJ ArgeșRezultatele acțiunilor de combatere a delictelor silvice

07 Mar 2024 282

Patricia, singura femeie din cei șapte tehnicieni din cadrul Unității Speciale de Aviație de la Tulcea, omagiată în Luna Femeii

04 Mar 2024 508

IPJ Argeș A fost confiscată cantitatea de aproximativ 100 de metri cubi de material lemnos

04 Mar 2024 274

Cercetări Numismatice, la Muzeul Național de Istorie a României

04 Mar 2024 347

Acțiune a polițiștilor în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța

28 Feb 2024 500

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medici specialiști. Detalii

28 Feb 2024 829

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 677

Întâlnire și discuții la ARBDD pe tema gestionării șacalului auriu în Delta Dunării

24 Feb 2024 515

Știri Constanța Viceprimarul Ionuț Rusu a primit vizita delegației CIMIC România și Membri ai echipei de afaceri civile din armata SUA (FOTO)

21 Feb 2024 517