După roata lui Făgădău, Chițac vrea să caseze și să vândă cele cinci vapoare din Constanța amplasate în mandatele lui Mazăre (DOCUMENTE)

  • Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța din 31 martie, se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Vergil Chițac, care prevede casarea și vânzarea celor cinci vapoare din Constanța, aflate la intrarea și ieșirea din municipiul Constanța
  • În proiect se menționează gradul de degradare ridicat, de peste 50%, al mijloacelor fixe de tip elemente navale – vedete maritime


Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța de joi, 31 martie, se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Vergil Chițac, care prevede casarea și vânzarea celor cinci vapoare din Constanța, aflate la intrarea /ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării, în zona Pescărie, la intrarea/ieșirea din oraș spre Valu lui Traian și la intrarea/ieșirea din Constanța spre Mangalia (zona Constanța Sud), vezi secțiunea „documente”.

În referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre se aduce la cunoștință gradul de degradare ridicat, de peste 50%, al mijloacelor fixe de tip elemente navale – vedete maritime (vaporașe) amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța.

Vă reamintim, vapoarele au fost amplasate în Constanța, în timpul mandatelor primarului de atunci, Radu Mazăre.

Acestea au aparținut Poliției de Frontieră și au fost transferate cu titlu gratuit Primăriei Constanța, printr-o hotărâre de guvern.
 
Elementele navelor de la intrările în municipiu au fost reparate de SC Deko Rom Group SRL în 2011 pentru suma de 191.826,03 lei, fără TVA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Vapoarele ruginite și murdare de la intrare din Constanța întâmpină turiștii care vin la mare (galerie foto)

Mazare face pasarela pentru vaporase, langa Flora

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 855

Avocatul Corina Geanina Terci, noul subprefect al județului Tulcea este membru PNL

05 Oct 2022 440

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 448

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 809

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 785

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 559

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 638

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1552

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 906

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1518

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 847

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 986

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1424

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2157

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 762