După Ziua Eroilor, cerul se va umple de zâmbete senine Copiii, cea mai de preţ comoară a comunei Saraiu

Zile pline pentru locuitorii comunei Saraiu. Dacă ieri credincioşii, cu mic mare au luat parte la slujba de vecernie dinaintea marii sărbători a Înălţării Domnului, astăzi, gândurile oamenilor se îndreaptă către eroii neamului. În cel mai profund spirit creștin, Primăria comunei Saraiu și monahul mânăstirii din localitatea Stejaru au fost alături de mulţimea de oameni veniţi la sfânta slujbă oficiată, la ora 17.30, de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a venit însoţit de un sobor de preoți. Astăzi, de la ora 12,30, după slujba de Înălţare, centrul comunei se umple iar de oameni, care vor să aducă un omagiu memoriei eroilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă de-a lungul timpului.

În faţa Monumentul Eroilor din curtea Căminului Cultural, comunitatea se strânge an de an pentru a cinsti memoria eroilor plecaţi la Ceruri, dar şi pentru a-i omagia pe cei care încă se află printre noi. „Mândri că suntem români, legați prin trăinicia moșilor și strămoșilor nostri, legați prin iubire și recunoștință, noi, fiii comunei Saraiu, ne cinstim eroii așa cum se cuvine“, spune primarului localităţii Saraiu, Dorinela Irimia.
Iar duminică, aşa cum este normal, atenţia tuturor se îndreaptă către cei mici, către cei care aduc bucurie sufletelor părinţilor. „Pentru că ei sunt menirea noastră de a fi, sunt aurul și focul, sunt puterea universului în trupuri mici, firave și plăpânde. Comoara noastră supremă și fericirea cea mai pură sunt în inimă de copil, în gingășia cu care pot muta munții și domolii talazurile, pot seca lacrima și pot înveseli cea mai tristă clipă. E ziua lor. E ziua în care razele soarelui le oglindește în lumina ochilor toată simfonia copilăriei.

Triluri de privighetoare îi însoțesc la fiecare pas și ne îmbie să le fim alături. În cinstea lor, Primăria Saraiu, alături de cadrele didactice, le dedică o zi de neuitat: 1 Iunie 2014, în inima comunei Saraiu“, după cum frumos spune liderul administraţiei locale de la Saraiu, care ne îndeamnă pe toţi ca în această zi să ne întoarcem către copilărie. Programul zilei debutează la ora 10.00,, când, în curtea școlii, copiii devin protagoniştii unui program artistic susținut de vlăstarele comunei, program ce se va încheia cu premierea celor mai buni dintre cei mai buni: premianții concursurilor școlare județene. Iar de la ora 11.00, buna-dispoziţie va fi la ea acasă, numai joc şi distracţie va răsuna în toată comuna.
„Haideţi să fim din nou copii!“, este îndemnul primarului Irimia Dorinela la adresa tuturor pentru ziua de duminică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.