Edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele. Ce decizia s-a luat cu privire la Palatul Navigației din peninsula constănțeană

 
  • La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire
  • Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti
  • Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansată de degradare în care se află astăzi construcţia
  • Primarul Vergil Chițac a anunțat că s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația
  • Consilierul local PNL, Teo Hira a declarat pentru ZIUA de Constanța, că toate clădirile care au probleme cu fațadele aflate în administrarea primăriei sau a RAEDPP vor fi acoperite în cel mai scurt timp cu sisteme de protecție gen plasă
  • În ceea ce privește situația imobilului Palatul Navigației, Hira susține că a recomandat primarului Vergil Chițac, după vizita la fața locului, ca gardurile de protecție din perimetru să fie relocate la o distanță potrivită,astfel încât trecătorii să nu fie puși în pericol

La sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii din zona peninsulară au sesizat faptul că în weekendul care a trecut, strada Nicolae Titulescu din Constanța a fost "inundată" de bucăți de tencuială care s-au desprins dintr-o clădire.
Este vorba despre Casa Embiricos, construită în anul 1922, cunoscută drept Palatul Navigaţiei, unul dintre cele mai fotografiate obiective de către turişti.
Frumuseţea arhitecturală a clădirii este în mare discrepanţa cu starea avansată de degradare în care se află astăzi construcţia.
Primarul Vergil Chițac a anunțat că s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate și a anunțat că are în rezolvare situația.
În vara anului trecut a fost desemnată de către municipalitate, firma care se va ocupa de transformarea Casei Embiricos din zona Peninsulară în incubator de afaceri.
 
Între timp, cel mai probabil la solicitarea edilului municipiului Constanța, la imobilul situat în Peninsulă au mers, consilierul local PNL, Teo Hira și directorul RAEDPP, Florin Gheroghe.
Urmare a analizei făcute la fața locului s-a luat decizia împrejmuirii fațadei cu un banner prin care, trecătorii sunt avertizați că există pericolul desprinderii unor bucăți de zidărie sau cornișă.
Consilierul local PNL, Teo Hira a declarat pentru ZIUA de Constanța, că toate clădirile care au probleme cu fațadele aflate în administrarea primăriei sau a RAEDPP vor fi acoperite în cel mai scurt timp cu sisteme de protecție gen plasă.
În ceea ce privește situația imobilului Palatul Navigației, Hira susține că a recomandat primarului Vergil Chițac, după vizita la fața locului, ca gardurile de protecție din perimetru să fie relocate la o distanță potrivită,astfel încât trecătorii să nu fie puși în pericol.
Între timp, potrivit lui Hira, edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele.
În ceea ce privește Palatul Navigației/Casa Embiricos, proiectul demarat anul trecut de municipalitate, prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din strada Nicolae Titulescu, nr.13, (Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației) și transformarea ei într-un incubator de afaceri modern, care se dorește să devină primul hub regional dedicat industriilor creative pentru antreprenorii din partea de sud-est a României.
 
Incubatorul va putea găzdui 17 întreprinderi mici și mijlocii nou înființate și peste 160 de persoane cărora le va putea fi oferită consultanță în managementul și dezvoltarea afacerilor, în servicii juridice și de contabilitate.
Potrivit contractului, elaborarea documentaţiei tehnico-economice (DTAC, PT) se va face în două faze, cu respectarea următoarelor condiţii: faza I– Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Documentaţie Tehnică pentru Organizarea Execuţiei Lucrărilor ( DTOE), Proiect Tehnic (PT) şi detalii de execuţie (DDE) şi Faza II – Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului.

Valoarea totala a achiziţiei (fără TVA) este de 165.400 lei.
Contractul a fost atribuit bucureştenilor de la Studio Art Construct SRL, cu sediul social pe strada Aleea Gorneşti, Nr. 3, Bucureşti.
 

 
Citește și: 

Constănțeanul supărat Casa Embiricos, care ar trebui să devină un incubator de afaceri, în pericol! Bucăți solide de tencuială au căzut de la înălțime!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1328

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 733

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 676

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 696

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 448

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2074

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 837

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 674

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1472

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 787

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 780

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 879

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 844

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2757

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1328