Eliza Samara, premiată de CLM Făgădău promite că investiţiile în sport vor continua (document)


 
Consiliul Local Municipal Constanţa (CLM) s-a reunit, ieri, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect de hotărâre -  aprobat de consilierii locali - privind transmiterea din administrarea CLM a unui imobil în administrarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Terenul pe care este amplasat imobilul este situat pe strada Badea Cârţan, zona blocurilor BC 11, BC10, BC8, şi are o suprafaţă de 1.212 metri pătraţi. Clădirea va servi ca sală de atletism pentru elevii liceului de la secţiile de rugby şi atletism, care vor avea astfel un spaţiu în care să se antreneze.
 
„Baza sportivă a fost şi poate fi de un real ajutor pentru buna organizare şi desfăşurare a activităţilor competiţionale şi de pregătire a elevilor sportivi“, se arată într-un punct de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ).
 
Administraţia locală promite că, după ce va transfera dreptul de proprietate asupra sălii de sport, va continua investiţiile în sport. „Pe lângă acest transfer, vom aloca bani pentru reabilitarea unei alte săli de sport, sala de tenis de masă. Vom acorda fonduri şi pentru reabilitarea acestei săli. Educaţia, sănătatea, sportul sunt piloni importanţi şi reprezintă o investiţie pentru viitor“, a declarat, la finalul şedinţei CLM, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
În aceeaşi şedinţă, la iniţiativa viceprimarului, sportiva Eliza Samara și antrenorul său, Viorel Filimon, au fost premiați de Consiliul Local Municipal. Ei au primit diplome pentru rezultate deosebite şi câte 20.250 de lei. Făgădău a precizat că, în acest an, administraţia locală va demara lucrările pentru construirea unei locuinţe pentru Eliza şi familia ei, care ar putea fi gata anul viitor, în semn de răsplată faţă de performanţele tinerei sportive.

„În sfârşit, s-a gândit şi cineva din Constanţa la noi, la rezultatele Elizei“



Cu privire la această răsplată, antrenorul Viorel Filimon a declarat: „În sfârşit, s-a gândit şi cineva din Constanţa la noi, la rezultatele Elizei, la munca pe care o depunem de foarte mult. Anul trecut, Eliza a reuşit să câştige titlul de campioană europeană la tenis de masă, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani în Europa. Prin performanţa Elizei, am făcut ca numele Constanţei şi al României să devină foarte cunoscute în întreaga lume. Sperăm că la Jocurile Olimpice de anul viitor să reprezentăm atât Constanţa, cât şi România la cel mai înalt nivel“. Pe de altă parte, Eliza Samara, vizibil emoţionată, a preferat să spună simplu un „mulţumesc”.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre privind transferarea sălii de atletism din administrarea CLM în administrarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 411

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 547

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 722

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 369

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 445

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 503

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 574

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 334

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 402

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 563

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 506

Ședință CLM Constanța Este așteptată aprobarea devizului general actualizat pentru investiția care vizează amenajarea de noi locuri de joacă în municipiu (DOCUMENT)

24 Mar 2024 589

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 753

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 435