Epidemia de coronavirus a dat peste cap preluarea de către Constanța a titlului de Capitală a Tineretului din România. Ce se întâmplâ cu proiectul #ComeToSEAus?

În fiecare an pe la începutul lunii mai se sărbătorește Ziua Națională a Tineretului.
Anul acesta , pe 2 mai, oraşul Constanța ar fi preluat titlul de Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021.
“Din păcate, situația neplăcută prin care trecem cu toții ne-a schimbat planurile, iar momentul pe care îl aşteptam cu atâta nerăbdare a fost amânat.
Cu toate acestea, rămânem în continuare la fel de dedicați şi suntem mai motivați ca oricând nu doar să ducem proiectul la bun sfârşit, ci să îl facem memorabil”, susține echipa de tineri constănțeni implicați în acest proiect.
 

Noutăți privind derularea Programului „Capitala Tineretului din România”, în contextul situației curente


Guvernanța programului Capitala Tineretului din România a urmărit și urmărește atent evoluția crizei de sănătate care a afectat și țara noastră.
Potrivit portalului oficial, capitalatineretului.ro, din cauza epidemiei de coronavirus, ediția Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020 nu se încheie pe 1 mai 2020, iar data finală a purtării titlului urmează a fi stabilită în funcție de momentul ridicării stării de urgență. Acordul de purtare a titlului și derulare a programului vor fi de asemenea amendate după momentul ridicării stării de urgență în România. Astfel, programul Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021 nu va fi lansat pe 2 mai. Un calendar exact al preluării și purtării titlului precum și a derulării programului propus vor fi stabilite de membrii Guvernanței CTRo, coordonatorii Programului Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021, ținând cont de ediția Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020.
Apelul cu privire la selecția ediției titlului Capitala Tineretului din România după Constanța nu va fi anunțat deocamdată. Urmează a fi stabilit un calendar orientativ în acest sens după ridicarea stării de urgență în România și stabilirea calendarului modificat de desfășurare în cazul ediției Constanța.
Vă reamintim, pe 26 octombrie 2019, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România oraşului Constanţa, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Bugetul alocat pentru proiectul #ComeToSEAus - ce urmează a fi implementat depăşeşte 2.640.000 de lei.
#ComeToSEAus îşi propune să adune la aceeaşi masă tinerii constănţeni pentru a colabora şi a dezbate viitorul oraşului în care trăiesc. În calitate de „Capitală a Tineretului din România”, Constanţa îşi doreşte să valorifice potenţialul oraşului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănţeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, iniţiativelor acestora şi totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local şi de a avea o contribuţie semnificativă la creionarea viitorului comunităţii locale. 
#ComeToSEAus reprezintă îndemnul tinerilor constănţeni pentru comunitatea locală de a-şi întoarce privirile către nevoile tinerilor, dar şi către potenţialul lor de a schimba viitorul oraşului. Pe de altă parte, conceptul propus reprezintă îndrumarea tinerilor de a îmbrăţişa activismul civic şi social şi de a promova un model al implicării comunitare. Una dintre misiunile aflate pe lista noul oraş câştigător este de a aduce în acelaşi loc ONG-uri, structurile de învăţământ preuniversitar şi universitar, autorităţile locale şi mediul privat, pentru a dezvolta sentimentul identităţii şi al apartenenţei, dar, mai ales, de a face din Constanţa şi din regiune modele de urmat privind reorientarea atenţiei generale către tineri.
 
Citește și:

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

Constanța este „Capitala Tineretului din România 2020-2021” (foto+video)
 
Artizanii proiectului #ComeToSEAus, Constanța, capitala tineretului din Romania au ajuns la Iași


„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 51

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 124

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța - CFR Cluj, în etapa a cincea din play-off. „Marinarii“, două goluri în prima repriză! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 337

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 216

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 211

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 197

AUR Constanța susține dezbaterea din cadrul turneului lui Aurelian Popa, care aduce în prim-plan discuții despre viitorul României în cadrul evenimentului „Stop Agenda 2030” (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 296

UPDATE. Furturi și distrugeri la autoturisme, în Constanța. Bărbat de 39 de ani, arestat preventiv. Unde l-a găsit Poliția?

19 Apr 2024 398

Termoficare Constanța Mai mulți consumatori au rămas fără apă caldă la robinete. Lista completă

19 Apr 2024 352

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 330

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 275

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 331

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 342

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 268

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 361