Este așteptată o hotărâre de Guvern care să stabilească data alegerilor parțiale. Unde vor fi organizate scrutine în județul Constanța?


 
  • La nivelul  județului  Constanța  localitățile  fără  primar sunt: Adamclisi,  Albești,  Dobromir,  Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu
  • Consiliul Local Agigea a fost dizolvat printr-o hotărâre a Tribunalului Constanța din 22 noiembrie 2021
  • În localitățile unde primarilor le-a încetat mandatul, viceprimarii au fost preluat atribuțiile, astfel încât funcționarea administrațiilor locale să nu fie blocată
 
Curtea de Apel București a decis să oblige Guvernul Ciucă să organizeze alegeri locale parțiale în 51 de localităţi din ţară, dintre care 5 din judeţul Constanţa.
În următoarea perioadă este așteptată o hotărâre a Guvernului care să stabilească data alegerilor parțiale, împreună cu calendarul acestora.
În aceste comunități fie primarii au decedat sau și-au pierdut mandatele, fie  consiliul local a fost dizolvat cum este cazul la Agigea, în județul Constanța.
La nivelul județului Constanța localitățile fără primar sunt: Adamclisi,  Albești, Dobromir, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, iar așa cum evidențiam mai sus, în Agigea Consiliul Local a fost dizolvat printr-o hotărâre a Tribunalului Constanța care a admis pe 22 noiembrie 2021 cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Traian Bureța, în calitate de secretar general al comunei Agigea, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Agigea.
În temeiul art. 143 alin.1 litera b din O.U.G. nr. 57/2019, magistrații au constatat dizolvarea de drept a Consiliului Local al comunei Agigea.
Precizăm că în localitățile unde primarilor le-a încetat mandatul, viceprimarii au fost preluat atribuțiile, astfel încât funcționarea administrațiilor locale să nu fie blocată.
 
PRECIZĂRI: 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câștigătorii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța pentru activităţi nonprofit culturale pentru anul 2023

03 Jun 2023 651

Indicele Transparenței Locale Ce scor a primit Primăria Constanța?

03 Jun 2023 1197

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 4923

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 707

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 958

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1189

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 1042

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4164

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 962

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 868

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1607

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2633

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3395

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 993

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1733