Administratie locala

Evaluarea managementului directorului MINAC, Sorin Colesniuc, respinsă la vot în ședința de Consiliu Județean Constanța


Consiliului Județean Constanța s-a întrunit ieri în ședință ordinară. Pe ordinea de zi au fost înscrise 34 de proiecte de hotărâre. Un singur proiect nu a trecut, respectiv cel privind validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, director general/manager la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Consilierii liberali și cei de la PMP au votat împotrivă. Vă reamintim, Comisia de evaluare a managementului pe anul 2019 de la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța a punctat activitatea managerului astfel: în prima etapă – analiza raportului anual de activitate – nota obținută a fost 9,40 iar în a doua etapă – susținerea raportului anual de activitate de către manager în cadrul unui interviu – nota obținută a fost 9.80. Nota finală obținută de Sorin Marcel Colesniuc a fost de 9,60.

Vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz a precizat că din punctul său de vedere, Colesniuc are lipsuri mari în activitatea managerială și a gestionat defectuos mai multe proiecte derulate de MINAC. Palaz a dat exemplul Bisericuțelor de cretă de la Murfatlar pentru care nu s-a găsit finanțare în vederea reabilitării, dar și a proiectelor de la Carsium și Capidava.
Liberalii nu și-au motivate votul. Marian Iordache, consilier județean PNL a precizat că așa s-a decis la ședința de armonizare dinaintea celei de Consiliu Județean și urmează să vină cu precizări legat de acest vot.

Astfel, proiectul privind validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, urmează să fie repus pe tapet într-o viitoare ședință de Consiliu.
Directorul MINAC a aflat din presă despre votul din CJC. “Anul 2019 a fost un an de excepție pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Pe lângă faptul că am înregistrat venituri care se ridică de la 19 miliarde lei vechi la 28 miliarde lei vechi (comparativ cu anii precedenți) muzeul a înregistrat o explozie de evenimente științifice și culturale, acțiuni cu un impact științific major pe plan național și internațional, printre acestea fiind: Sesiunea Științifică Internațională Pontica, ediția 52 (2 - 4 octombrie), International Aerial Archaeological Conference (12-14 septembrie); Conferința științifică națională Dobrogea, edificii cu mozaic: credința, cultura, cetatea; Expoziția Dacia Felix. The Glorious Past of Romania / Dacia Felix. Trecutul glorios al României, de la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, Belgia (18 aprilie 2019 - 26 aprilie 2020), organizată în cadrul Festivalului EUROPALIA; Republicarea, după șapte ani de absență, a revistei Analele Dobrogei; Simpozionul 140 de ani de presă românească în Dobrogea. Trecut, prezent şi perspective, Constanța și Tulcea, 21-22 iunie.

De asemenea, s-au desfășurat cercetări arheologice sistematice, după mulți ani, pe toate șantierele arheologice de tradiție din județul Constanța și, mai ales, redeschiderea șantierului arheologic sistematic Sacidava / Dunăreni; înființarea Biroului de Istorie modernă și contemporană; întocmirea dosarelor pentru clasarea a 300 de bunuri culturale de patrimoniu, ceea ce înseamnă, practic, dublarea numărului de obiecte de patrimoniu deținute, până în prezent, de MINAC, pentru categoria Tezaur ; republicarea, după o întrerupere de șapte ani, a unui nou volum din renumita revistă științifică Analele Dobrogei; realizarea inventarului bunurilor de patrimoniu cultural deținute de MINAC și demararea procedurilor pentru reacreditarea muzeului; achiziționarea a trei containere pentru șantierele arheologice sistematice; achiziționarea unei autoutilitare, necesară pentru șantierele arheologice preventive și sistematice, pentru transportul de unelte și materiale și multe altele. Comisia de evaluare, formată din manageri renumiți de muzee din această țară, a fost plăcut impresionată și a notat cu 9.60 activitatea managerială pe care eu am desfășurat-o, în anul 2019, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța”, a declarat pentru ZIUA de Constanța, directorul MINAC, Sorin Colesniuc.
Totodată, consilierii județeni ai PMP au mai votat și împotriva  rezultatului evaluării anuale a managementului lui Erwin Simsensohn, director general/manager la Teatrul de Stat Constanța. Palaz spune că managerul trebuia să facă lumină până în acest moment în cazul demiterii fostului director, Dana Dumitrescu, lucru care nu s-a întâmplat.
În alte ordine de idei, amendamentul PNL la proiectul de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții ale județului Constanța pe anul 2020 nu a trecut. Liberalii au cerut alocarea sumei de 500.000 de lei pentru comuna Cuza Vodă, localitate unde a fost instituită o carantină, măsura fiind luată din cauza faptului că au fost confirmate cazuri de coronavirus. De la ședință a absentat un singur ales județean, Dumitru Florea de la PSD.
 

 

Citește și:

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală managerul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (documente)

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu voturile PSD, ALDE și PMP, Țuțuianu și-a numit oamenii în funcții Nicoleta Bercaru la Centrul „Teodor T.Burada” și Dumitru Jeacă la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu

30 May 2020 3854

Este ședință și la Consiliul Județean Constanța. Nicoleta Bercaru este noul director interimar al Centrului Teodor T. Burada

29 May 2020 1111

Strada Farului din localitatea Tuzla care asigură accesul din drumul național DN 39, intră în modernizare (documente)

28 May 2020 1389

Ședință de CJC. Consilierii PNL și PMP au respins raportul de activitate al directorului MINAC

30 Apr 2020 1109

Bugetul de venituri şi cheltuieli şi lista de investiţii ale judeţului Constanţa pe anul 2020, rectificate de consilierii judeţeni (document)

29 Apr 2020 699

Reabilitarea fostei clădiri a filialei Bibliotecii Judeţene din Coiciu scoate din bugetul CJC peste jumătate de milion de euro (documente)

27 Apr 2020 547

Venituri şi cheltuieli, înregistrate anul trecut Contul de execuţie al bugetului judeţean Constanţa pe anul 2019, în atenţia consilierilor judeţeni (document)

27 Apr 2020 688

Fonduri suplimentare pentru unitățile medicale din subordinea CJC. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța intră în dispozitiv, în contextul pandemiei generate de COVID-19

24 Mar 2020 1305

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință pe 27 martie. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

22 Mar 2020 1736

Deputatul USR Stelian Ion, conferință în fața sediului Consiliului Județean Constanța (video)

19 Feb 2020 1335

Înfrăţire simbolică între consiliile judeţene Constanţa şi Harghita. Tabere de schimb în perioada vacanţelor şi oportunităţi de dezvoltare (document)

14 Feb 2020 698

Înfiinţarea unei secţii de reumatologie în Policlinica II şi preluarea pasarelei din Mamaia, proiectele PMP Constanţa

12 Feb 2020 1522

Consilierii județeni constănțeni, convocați în ședință ordinară. Iată ordinea de zi

11 Feb 2020 1124

PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!

17 Jan 2020 2262

Liberalii, avertisment pentru conducerea CJC - „Tarifele Direcţiei de Pază sunt mai mari decât pe piaţa liberă. Nu le vom vota” (document)

14 Jan 2020 1746