Evaluarea managementului directorului MINAC, Sorin Colesniuc, respinsă la vot în ședința de Consiliu Județean Constanța


Consiliului Județean Constanța s-a întrunit ieri în ședință ordinară. Pe ordinea de zi au fost înscrise 34 de proiecte de hotărâre. Un singur proiect nu a trecut, respectiv cel privind validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, director general/manager la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Consilierii liberali și cei de la PMP au votat împotrivă. Vă reamintim, Comisia de evaluare a managementului pe anul 2019 de la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța a punctat activitatea managerului astfel: în prima etapă – analiza raportului anual de activitate – nota obținută a fost 9,40 iar în a doua etapă – susținerea raportului anual de activitate de către manager în cadrul unui interviu – nota obținută a fost 9.80. Nota finală obținută de Sorin Marcel Colesniuc a fost de 9,60.

Vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz a precizat că din punctul său de vedere, Colesniuc are lipsuri mari în activitatea managerială și a gestionat defectuos mai multe proiecte derulate de MINAC. Palaz a dat exemplul Bisericuțelor de cretă de la Murfatlar pentru care nu s-a găsit finanțare în vederea reabilitării, dar și a proiectelor de la Carsium și Capidava.
Liberalii nu și-au motivate votul. Marian Iordache, consilier județean PNL a precizat că așa s-a decis la ședința de armonizare dinaintea celei de Consiliu Județean și urmează să vină cu precizări legat de acest vot.

Astfel, proiectul privind validarea rezultatului evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, urmează să fie repus pe tapet într-o viitoare ședință de Consiliu.
Directorul MINAC a aflat din presă despre votul din CJC. “Anul 2019 a fost un an de excepție pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Pe lângă faptul că am înregistrat venituri care se ridică de la 19 miliarde lei vechi la 28 miliarde lei vechi (comparativ cu anii precedenți) muzeul a înregistrat o explozie de evenimente științifice și culturale, acțiuni cu un impact științific major pe plan național și internațional, printre acestea fiind: Sesiunea Științifică Internațională Pontica, ediția 52 (2 - 4 octombrie), International Aerial Archaeological Conference (12-14 septembrie); Conferința științifică națională Dobrogea, edificii cu mozaic: credința, cultura, cetatea; Expoziția Dacia Felix. The Glorious Past of Romania / Dacia Felix. Trecutul glorios al României, de la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, Belgia (18 aprilie 2019 - 26 aprilie 2020), organizată în cadrul Festivalului EUROPALIA; Republicarea, după șapte ani de absență, a revistei Analele Dobrogei; Simpozionul 140 de ani de presă românească în Dobrogea. Trecut, prezent şi perspective, Constanța și Tulcea, 21-22 iunie.

De asemenea, s-au desfășurat cercetări arheologice sistematice, după mulți ani, pe toate șantierele arheologice de tradiție din județul Constanța și, mai ales, redeschiderea șantierului arheologic sistematic Sacidava / Dunăreni; înființarea Biroului de Istorie modernă și contemporană; întocmirea dosarelor pentru clasarea a 300 de bunuri culturale de patrimoniu, ceea ce înseamnă, practic, dublarea numărului de obiecte de patrimoniu deținute, până în prezent, de MINAC, pentru categoria Tezaur ; republicarea, după o întrerupere de șapte ani, a unui nou volum din renumita revistă științifică Analele Dobrogei; realizarea inventarului bunurilor de patrimoniu cultural deținute de MINAC și demararea procedurilor pentru reacreditarea muzeului; achiziționarea a trei containere pentru șantierele arheologice sistematice; achiziționarea unei autoutilitare, necesară pentru șantierele arheologice preventive și sistematice, pentru transportul de unelte și materiale și multe altele. Comisia de evaluare, formată din manageri renumiți de muzee din această țară, a fost plăcut impresionată și a notat cu 9.60 activitatea managerială pe care eu am desfășurat-o, în anul 2019, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța”, a declarat pentru ZIUA de Constanța, directorul MINAC, Sorin Colesniuc.
Totodată, consilierii județeni ai PMP au mai votat și împotriva  rezultatului evaluării anuale a managementului lui Erwin Simsensohn, director general/manager la Teatrul de Stat Constanța. Palaz spune că managerul trebuia să facă lumină până în acest moment în cazul demiterii fostului director, Dana Dumitrescu, lucru care nu s-a întâmplat.
În alte ordine de idei, amendamentul PNL la proiectul de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții ale județului Constanța pe anul 2020 nu a trecut. Liberalii au cerut alocarea sumei de 500.000 de lei pentru comuna Cuza Vodă, localitate unde a fost instituită o carantină, măsura fiind luată din cauza faptului că au fost confirmate cazuri de coronavirus. De la ședință a absentat un singur ales județean, Dumitru Florea de la PSD.
 

 

Citește și:

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală managerul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (documente)


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța intenționează realizarea unui Spital Regional de Urgență pe un teren de la Ministerul Sănătății

22 Apr 2021 1100

De ce a retras Mihai Lupu, președintele CJC, proiectul pentru închirierea a două spații comerciale din Spitalul Județean Constanța?

22 Apr 2021 1001

Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

25 Mar 2021 955

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară

19 Mar 2021 964

Mihai Lupu „CJ Constanța este deschis oricărei companii, care dorește să obțină finanțări pentru implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea județului“

23 Feb 2021 654

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în ședință ordinară

11 Feb 2021 1080

Noul reprezentant al CJC în Consiliul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

20 Jan 2021 817

Ședință ordinară la Consiliul Judeţean Constanţa. Sunt prezenți 30 de aleși locali

20 Jan 2021 1179

Judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte, iese la pensie! Ce dosare a judecat de la Constanța

20 Jan 2021 1221

​Tribunalul Constanța, decizie executorie Teatrul de Stat Constanța, obligat să o repună în funcția de director artistic pe actrița Dana Dumitrescu

20 Jan 2021 2173

Ei sunt noii aleși județeni. Vacantări de mandate în Consiliul Județean Constanța. Parlamentarii vor fi înlocuiți de supleanții de pe lista partidelor politice

16 Jan 2021 3096

Aleșii județeni au aprobat transmiterea în administrarea CLM Constanţa a unor spaţii de la Pavilionul Expoziţional pentru înființarea unui centru de vaccinare împotriva Covid-19

14 Jan 2021 794

Ședință de Consiliu Județean 429 de burse aprobate, pentru elevii care frecventează cursurile celor trei școli speciale, din subordinea CJC

17 Dec 2020 1164

Se votează Comisia pentru proiecte de management la Centrul Cultural Județean Teodor Burada din Constanța

15 Dec 2020 1053

Ședință la Consiliul Județean Constanța. Oameni noi în Consiliile de Administrație

27 Nov 2020 1346