Făgădău demarează acţiunea „epurarea municipalităţii“. Directori din poziţii-cheie ies din Primăria Constanţa pe uşa din dos


 
Săptămâna trecută, odată cu depunerea jurământului în calitate de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a promis că a doua zi va începe perioada unor schimbări majore în Primăria Constanţa. „Vor fi trei paşi de schimbare în aparatul administrativ. Săptămâna viitoare voi convoca o şedinţă cu toţi cei care au funcţii de conducere în cadrul Primăriei. În termen de trei luni, voi face o organigramă ce va fi transpusă, după dezbatere, în proiect de hotărâre de CLM, şi al treilea termen de schimbare este 1 ianuarie 2017. Deci avem trei paşi, prima zi, trei luni, şase luni“, declara Făgădău, după depunerea jurământului.
 
De cea dintâi promisiune putem spune că s-a achitat, iar şedinţa avută cu cei din conducerea Primăriei Constanţa s-a lăsat cu mai multe demiteri.
 

„Trebuie sa construim o echipă; de aceea, azi (n.r. ieri) am anunţat două seturi de măsuri. Unu: am încetat colaborarea cu următorii: Mădălina Vascu Laciu (directorul executiv al Direcţiei Servicii publice), Aurora Traşcă (Direcția de Gospodărire comunală), Liviu Pătraşcu (Direcţia Relaţii internaţionale şi organizare evenimente), Ionuţ Pripişi (şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa şi adjunctul Poliţiei Locale) şi Daniel Bratu (şeful Poliţiei Locale Constanţa). Nici Sânziana Ene (şef la Serviciul Autorizare Agenţi Economici) nu va face parte din echipă. Georgianei Gospodaru, care a fost interimar la conducerea Direcţiei Patrimoniu, i-a încetat delegarea, se va întoarce la locul de execuţie din organigramă“, a declarat primarul Constanţei.

 

Telverde de luptă împotriva corupţiei, la Primăria Constanţa

Totuşi, pe lângă cei menţionaţi, mai există o echipă de funcţionari pe care Făgădău i-a trecut pe o „listă gri“ şi a căror activitate va fi atent monitorizată.
 

„Le-am atras atenţia câtorva colegi că în perioada următoare aştept de la ei o implicare mai mare în activitatea municipalităţii şi că mă aştept la punctualitate, corectitudine, seriozitate şi integrare în echipă: Jenica Munteanu, Cristina Itoafă, Dezideriu Dudaş şi Mihaela Nache, care conduce activitatea Poliţie Locale în staţiunea Mamaia“, a completat Făgădău. Totuşi, primarul Constanţei nu a dorit să dea detalii despre motivele care au condus la demiterea acestor persoane. „Nu stau să fac publice deciziile pentru fiecare în parte. Cei care au lucrat până în momentul de faţă au primit mulţumirile mele pentru munca depusă. Dar aşa e în viaţă.  Pentru a ajunge la rezultate mai bune, cel care e în fruntea administraţiei publice locale trebuie să ia decizii“, s-a rezumat la a explica Făgădău.

 
Noul edil-şef a mai spus că le-a transmis angajaţilor din Primărie alte două direcţii pe care vrea să le implementeze.
 

„Unu: le-am transmis colegilor mei deschiderea totală către constănţeni. Vom prezenta un program de audienţe, care va fi respectat de la referent la director. Toţi vor susţine audienţe. În două săptămâni, vom veni cu un nou program de audienţe, ca cetăţenii să comunice direct şi eficient cu Primăria. Şi doi: transparenţă şi luptă comună împotriva corupţiei. Toate achiziţiile municipalităţii vor fi transpuse online. De asemenea, pe lângă o declaraţie a primarului de luptă anticorupţie, vom înfiinţa un Telverde de luptă împotriva corupţiei, la care constănţenii să ne poată sesiza orice încercare de mituire sau orice act de corupţie care are legătură cu municipalitatea. Mă interesează să construiesc o echipă cu care să guvernăm local în interesul constănţenilor şi să ridicăm standardul de viaţă şi atractivitatea oraşului nostru“, a conchis Făgădău.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marian

29 Jun, 2016 13:58

La politia locala nu numai sefii trebuiau dati afaraci si inspectori ca aia sunt in functii dinaintea sefilor si tot aia e, cu pripis fara pripis inspectorii tot spaga aia o iau de la agnetii economici.

Alexandru Petrovici

29 Jun, 2016 11:18

Domnule primar ales, cand ve-ti decide sa deschideti fantanile arteziene din oras ? Avem mai tot timpul coduri galbene.

Gheorghe

28 Jun, 2016 13:06

Domnule Primar, Doresc sa va felicit ca, ati inceput "curatirea" organigramei din primaria Constanta.In aceeasi ordine de idei,va informez ca,de peste 15 ani,sefa serviciului de sprijinire si indrumare a asociatilor de proprietari -Gabriela Tesuleanu- a contaminat negativ/distrus relatiile dintre primarie si cetatenii onesti,care reclamau pe administratori/presedinti/cenzori de abuzuri in serviciu.Raspunsurile scrise si semnate de inspectorul desemnat,de dansa si de sefa dansei pe cale ierarhica,trimise petentilor,sfideaza logica oricarui om cu 8 clase.In loc sa ia masuri drastice -stipulate de legislatia in domeniu- dna Tesuleanu chema administratorul la ea,la birou,ii arata reclamatia,si apoi stabilea de comun acord cu administratorul, o cale onorabila de iesire din impas.Asa se face ca, la acest moment suntem singura primarie care nu a controlat NICIODATA asociatiile de proprietari d.p.d.vedere financiar-contabil,desi LEGEA o OBLIGA sa faca acest lucru,la cerere(reclamatie,sesizare) sa din oficiu,pe baza unei planificari.Cu siguranta ca,nici in compunerea serviciului,persoanele desemnate/numite nu au studii de specialitate,sunt acolo,pe PILE,si RELATII.

ion

28 Jun, 2016 11:28

Demisia lui nache mihaela . Pripisi ionut . Bravo

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1538

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1033

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1045

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 815

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1498

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1414

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1672

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 992

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 992

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1297

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9986

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 3621

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 1100

Judecător nou pentru dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (RECHIZITORIU)

16 Oct 2023 4312