Făgădău, în căutarea unui arhitect-şef Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa, blocat până…la noi ordine (video)De la începutul noului mandat al aleşilor locali, mai multe funcţii publice au rămas vacante în Primăria Municipiului Constanţa. La nivelul instituţiei sunt mai multe blocaje cauzate de lipsa de personal specializat. Cel mai mult se resimte acest deficit la nivelul serviciului de Urbanism. După plecarea arhitectului şef al municipiului, Luiza Tănase din Primărie, autorizaţiile de construire sau desfiinţare, dar şi cele de urbanism nu au mai fost semnate de nimeni.
 
Acest lucru este recunoscut şi de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

„Singurul blocaj este la nivelul arhitectului şef, unde problema nu este rezolvată încă, dar săptămâna viitoare se va rezolva. Săptămâna aceasta avem concursuri pentru ocuparea a două funcţii importante, cea de şef al Biroului de Strategii urbane şi cea de şef al Serviciului Urbanism, iar indiferent de rezultatul concursului, unul dintre cei care vor ocupa aceste funcţii, va avea atribuţii delegate temporar pentru a debloca semnarea documentelor de urbanism. Vom organiza, conform legii, concurs pentru această funcţie vitală pentru oraş, aceea de arhitecht şef“, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.


Acesta a adăugat că nimeni nu se arată interesat de această funcţie din cauza salarizării deficitare din sistemul public. Cu toate acestea se vehicula că postul vacant de arhitect al municipiului Constanţa avea să fie ocupat de Ion Florentin Aurelian, inspector al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Sud-Est. Potrivit unor surse, Primăria Constanţa a cerut transferul acestuia în aparatul administrativ local, însă mutarea sa ar fi fost respinsă de către conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii. Întrebat de posibila venire a lui Florentin Ion la Primărie, Făgădău a afirmat că acesta NU va mai veni în fotoliul de arhitect şef.
 

„Este o poziţie pe cât de importantă, pe atât de neatractivă pentru cei care operează în mediul privat. Salarizarea este una descurajatoare. Un stagiar câştigă mai mult în privat decât un arhitect şef într-un municipiu reşedinţă de judeţ.  Aceasta a fost una din temele discuţiei de la Asociaţia Municipiilor din România,  unde am avut întâlniri cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru şi cu care am avut discuţii exact pe această temă a reaşezării grilei de salarizare  în administraţia publică locală. Lumea nu se simte atrasă de funcţii în aparatul administrativ“, a completat Făgădău.
Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Florica Marin

19 Sep, 2017 21:47

Dnule Primar, oare vi se pare ca ati reusit sa deblocati primăria prin numirea acestui arhitect sef? Noi , cetățeni ai acestui oras suntem mâhnit i de asemenea blocaje ale autorizațiilor.Va trebuiesc luni de zile ptr emiterea unei autorizații.Oare veti reusi până la terminarea mandatului sa rezolvați ceva ?

chivu andrei

27 Jul, 2016 08:27

povesti de adormit copii mici - sunt doldora de bani fostii arh sefi pentru ca le mergeau mai bine afacerile din primarie - sunt jocuri mari de interese pana se decide cine este cel mai obedient pentru toate grupurile de interese

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța scoate la concurs un post vacant

08 May 2021 382

Licitație pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program prelungit Mugurel din Constanța

08 May 2021 525

Primăria Constanța a emis primul act pentru construirea unui Centru Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic

08 May 2021 1115

Județul Constanța Contract de servicii de proiectare pentru amenajarea peisagistică a orașului Negru Voda

07 May 2021 789

Primăria Constanța anunță noi sensuri unice!

07 May 2021 1366

După un control al Curții de Conturi Primăria Rasova, în proces cu Maria Mitu, fostul edil al localității

07 May 2021 878

ZIUA LIVE. Întrebat despre nemulțumirile constănțenilor privind Regulamentul parcărilor, Vergil Chițac a răspuns «Îmi pun dopuri în urechi»”!

07 May 2021 1233

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 843

Ce se construiește Astoria Mamaia SRL, controlată de Maria Done, va ridica un bloc de trei etaje în stațiunea Mamaia

06 May 2021 1094

Cine a câștigat contractul de dirigenție de șantier pentru conexiunea la electricitate pe plaja Modern din Constanța?

05 May 2021 1914

Un nou contract atribuit de Primăria Constanța. Sistemele video ale unităților școlare vor fi conectate la dispeceratul Poliției locale

05 May 2021 1970

Muzeul de Artă Populară Constanța va fi restaurat. A fost eliberat un document important

05 May 2021 556

Șase luni de administrație liberală. Primarul știe ce se întâmplă prin oraș?

05 May 2021 2964

Constanța De mâine, se instituie sens unic pe 28 de străzi din zona Delfinariu

04 May 2021 638

Ce se construiește Afaceristul Adam Liuță dorește să ridice un imobil de opt etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța

04 May 2021 1787