Administratie locala

Făgădău recunoaște că există o presiune pe Direcția Juridică din Primăria Constanța „Facem o analiză extrem de amănunțită. Am avut multe surprize neplăcute“

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri s-a ridicat în discuție, în mai multe rânduri, situația Direcției Juridice din cadrul Primăriei Constanța. La începutul ședinței a făcut-o chiar Cristian Avram, de la Alianța USR PLUS, care le-a cerut consilierilor locali să nu aprobe proiectele 21 - „Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Municipiului Constanța prin Primar, Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța în dosarul civil nr. 262/36/2019 aflat pe rolul Curții de Apel Constanța” și 22 - „Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 109/2019 privind achiziția serviciilor de consultanță și informare juridică, asistență și reprezentare juridică în legătură cu organizarea, funcționarea, restructurarea și integrarea serviciului public de termoficare în municipiul Constanța”. Cristian Avram a explicat că nu este nevoie de achiziția serviciilor juridice, întrucât Primăria are consilieri juridici și o direcție de specialitate.
 
Când s-a ajuns pe ordinea de zi la proiectul 21, liderul consilierilor PNL din Consiliul Local, Adriana Arghirescu, a făcut la rândul său câteva precizări: „Înțelegem situația dificilă a acestui litigiu, e regretabil, dar cerem desființarea Serviciului Juridic din cadrul Primăriei. Se simte o lipsă de control în acest departament. Înțelegem că suntem în situația asta din cauza unei neexecutări a unei hotărâri de care dumneavoastră nici nu ați știut”.
 

Sunt probleme în cadrul Direcției Juridice din Primăria Constanța?

 
L-am întrebat pe primarul Decebal Făgădău dacă aleșii locali au dreptate și chiar există probleme în cadrul Direcției Juridice din Primărie. Edilul-șef spune că după ce a devenit primar a delegat atribuțiile pe latură juridică Irinei Pânzariu, fost șef al Direcției, actualmente funcționar în cadrul municipalității, cercetată de Comisia de Disciplină și de procurori pentru un litigiu în care Primăria a fost condamnată la plata unor daune în urma unui proces pe care Pânzariu nu l-a gestionat corespunzător. Bașca, litigiul fusese câștigat chiar de părinții fostei directoare.
 
„La nivelul aparatului și la regii erau multe disfuncții. Tocmai de aceea am delegat atribuțiile mergând pe bună-credință. Când am văzut că toate aceste principii sunt încălcate, am făcut ce spune legea: am sesizat comisia de disciplină și organele de cercetare penală. În mod evident, și asupra contractelor de reprezentare facem o analiză extrem de amănunțită. Pentru că sunt spețe diverse. Cu o parte din Biroul Juridic gestionăm activitatea Poliției Locale. Cam toate procesele-verbale emise de Poliție contestate în instanță le câștigă și apărările le fac consilierii juridici. La litigiile de genul celui de astăzi - și nu este singurul - multe surprize am avut. Polaris e unul dintre ele, Caraiman, multe lui Fin.Co.Ge.R.o, multe pe zona de urbanism, unde am sesizat că apărarea municipalității fie nu a existat, fie era pur formală. În afară de aceste litigii unde merg consilierii juridici, avem o procedură aprobată de Consiliul Local, pentru reprezentare juridică. În momentul de față nu am finalizat analiza dosarelor. Avem ședințe săptămânale cu întreg departamentul juridic, iar în acest moment biroul este condus de Fulvia Dinescu”, a comentat primarul Decebal Făgădău.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect de lege. Teren dintr-o zonă mirifică a județului Constanța transferat la MApN. Obiectiv militar existent ce trebuie relocat (galerie foto)

15 May 2017 8313

CJC aprobă un contract de reprezentare juridică a Direcției de Pază (document)

21 Oct 2016 1211

REGIA AUTONOMA "EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT" CONSTANTA

23 Feb 2014 12113

Concurs de promovare la Primăria Mangalia

13 Sep 2013 1119

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane PRODAN VASILE MARCEL, administrator al SC MAAN MUSIC STUDIO SRL şi persoana juridică SC MAAN MUSIC STUDIO SRL, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj

25 Jun 2013 656

Nici Săgeata nu are drept de promovare în Liga I

31 Jan 2011 633

Despre Directia Judeteana de Munca si Protectie Sociala Constanta

13 Jan 2010 1203

Despre Directia pentru Sport a Judetului Constanta

13 Jan 2010 751

Despre Directia Silvica Constanta

12 Jan 2010 1159

Despre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta

12 Jan 2010 944

Vamesii de la Biroul Vamal Constanta Sud au confiscat bunuri in valoare de 137 milioane euro

28 Jul 2009 577