CS Farul devine Clubul Sportiv Municipal Farul Constanţa Făgădău vrea să preia patrimoniul Ministerului Sportului şi Tineretului şi Palatul Copiilor de la Ministerul Educaţiei

Municipalitatea nu se opreşte din tăvălugul preluărilor bazelor sportive şi pentru tineret de la nivelul municipiului Constanţa. După ce, ieri, prin votul consilierilor local, s-a reuşit aprobarea preluării unor imobile, situate în municipiul Constanţa, dar care se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, primarul are planuri măreţe, în perspectiva, spune el, a unei descentralizări reale şi nu pe hârtie.
 
Mai exact, în următoarea perioadă, edilul municipiului va solicita în Consiliul Local, vot şi pentru preluarea Clubului Sportiv Farul Constanţa, Clubului Sportiv Şcolar 1, Sala Sporturilor, Complexul Sportiv Tomis, situat pe strada Flămânda, hotelului şi restaurantului Sport din municipiu, dar şi a Palatului Copiilor, obiect aflat în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Primarul a precizat, într-o conferinţă de presă, că a purtat discuţii cu directorul clubului Farul, Ilie Floroiu, dar şi cu alţi oameni de sport din Constanţa, care sprijină pe viitor această preluare şi înfiinţare a Clubului Sportiv Municipal Farul Constanţa, care va avea mai multe discipline sportive, a căror casă va fi viitoarea Sală Polivalentă, aflată încă în procedură de licitaţie. „În două luni de zile vom veni cu aceste proiecte de preluare. Deocamdată nu există o evaluare a situaţiei acestor baze, însă vă spun că ne permitem să investim într-o primă fază în infrastructură şi abia apoi în performanţă”, a precizat Decebal Făgădău.

În ceea ce priveşte preluarea Palatului Copiilor de la Ministerul Educaţiei, primarul Făgădău îşi doreşte ca acesta să devină un pol de atracţie pentru copii, un loc de petrecere a timpului liber ca alternativă la plimbările mult prea dese la mall.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florea Opris

04 Jun, 2017 09:21

Felicit Primăria si Consiliul local pentru aceste initiative.Ar fi fost pacat sa se piarda momente importante ale sportului constantean care au ridicat prestigiul orașului si care reprezintă momente de referință din activitatea multor sportivi si antrenori

Mihai

03 Jun, 2017 19:38

Pe vremea când eram eu copil- acum 40 ani- la Parcul pionierilor erau pline toate terenurile: și de tenis, și de handbal ( jucam fotbal acolo) și de baschet! Azi am trecut pe acolo, porțile de intrare de la șosea erau încuiate cu lanț ( ceea ce nu e ceva neaparat rău!) ca să nu intre mașinile dar locul era în totalitate pustiu!!! Dar ,cu excepția terenului de fotbal cu gazon, terenurile arată deplorabil!

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 341

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 728

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 717

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 613

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1397

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1230

„Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” O nouă viață pentru Palatul Copiilor din Constanța

03 Mar 2024 644

Constanța. Palatul Copiilor natație Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Mar 2024 1536

Primăria Constanța „Cetățenii din municipiu, invitați să se implice în activitățile de regenerare urbană a Palatului Copiilor”

15 Feb 2024 676

Județul Constanța, pe locul I la numărul de laboratoare inteligente

19 Jan 2024 986

Natație Constanța Matei Silivestru, medalii de aur și de argint și record național (GALERIE FOTO)

20 Dec 2023 1024

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru a corectat un record național, în Slovenia, la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 1586

Ziua Dobrogei, marcată de elevii din județul Constanța! Spectacol impresionant pe scena Palatului Copiilor Constanța

14 Nov 2023 1288

LIVE TEXT Manifestare de Ziua Dobrogei la Biblioteca Județeană Constanța intitulată "Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală" (FOTO +VIDEO)

14 Nov 2023 1183

Ziua Dobrogei, celebrată și de Inspectoratul Școlar Județean Constanța

13 Nov 2023 957