Femeile de la şefia deconcentratelor constănţene

Casa_de_pensii_Carmen_Raducu_02.jpgLa „cârma" companiilor, a autorităţilor naţionale şi a celor mai importante instituţii din judeţ se află bărbaţi. Există, însă, şi instituţii deconcentrate râvnite sau chiar conduse de femei. Este vorba despre instituţii ce ţin mai ales de învăţământ sau de zona socială.

Casa Judeţeană de Pensii Constanţa este condusă, în ultimii ani, de Cristina Samoilă. Aceasta s-ar fi bucurat de-a lungul timpului, se pare, atât de susţinerea social democraţilor, cât şi de cea a democrat liberalilor constănţeni. Dovadă este chiar faptul că, indiferent de guvernările care s-au succedat, Cristina Samoilă asigură şi în prezent conducerea Casei Judeţene de Pensii Constanţa.

Tot o femeie este şi în vârful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Liberala Carmen Răducu asigură conducerea interimară a ITM după ce directorul instituţiei, liberalul Eugen Bola, a fost numit prefect al judeţului Constanţa.

deconcentrate_femei_Emilia_Murineanu_01.jpgAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa este condusă, şi acum, de democrat liberala Emilia Murineanu. Asta deşi PDL nu mai este la guvernare de mai bine de jumătate de an. Liberalii constănţeni au sperat ca, odată cu instalarea Cabinetului Ponta II, portofoliul de ministru al Muncii să nu-i mai revină Marianei Câmpeanu şi astfel să-şi pună om la şefia AJOFM. Şi asta în contextul în care ministrul Muncii este, de asemenea, liberal. Totuşi, se pare că PNL nu ar fi renunţat la intenţia de a numi un director al instituţiei constănţene.

Şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional este condusă tot de o femeie. Director executiv al instituţiei subordonate Ministerului Culturii este Magdalena Tiţa, numită în această funcţie în urmă cu câteva luni.

deconcentrate_femei_Adriana_Oprea.jpgTot o femeie ocupă şi postul de inspector şcolar general adjunct. Este vorba despre Adriana Oprea, numită în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, cu susţinere liberală, după ieşirea de la guvernare a PDL. Adriana Oprea este profesor la Liceul Dimitrie Leonida.

deconcentrate_sorina_plopeanu.jpgNu în ultimul rând, Casa Corpului Didactic este condusă, din toamna anului trecut, de Sorina Plopeanu, până la acel moment profesor de istorie la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Plopeanu a fost numită în locul Andreei Artagea, care a fost susţinută de PDL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 546

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 534

Firme Constanța Rapid Credit I.F.N. SA prelungește linia de credit. Ce decizii au mai adoptat la ultima ședință AGEA?

07 Mar 2024 410

Firme Constanța Acționarii Brise Grains SA, convocați în AGA și AGEA, vor decide desfiinţarea punctului de lucru din Bucureşti, Gara Herăstrău

22 Feb 2024 586

Firme Constanța Ordinea de zi a AGEA THR Marea Neagră SA, completată. Ce puncte au fost adăugate?

05 Feb 2024 651

Convocator Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Muntenia Estival 2002 SA

30 Jan 2024 473

Firme Constanța Structură nouă a acţionariatului Brise Grains SA, rezultată în urma distribuirii acţiunilor

23 Jan 2024 652

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 888

Acționarii Oil Terminal, convocați în AGOA și AGEA. Despre ce se va discuta

29 Dec 2023 1067

Metalica Medgidia SA convoacă AGOA și AGEA. Ce se află pe ordinea de zi

22 Dec 2023 716

Firme Constanța Camelia Pleșca a fost aleasă în funcția de administrator al Campio ICM SA

14 Dec 2023 637

Decizii importante luate de AGEA societății Xanadu Turism Constanța. Cine a fost cooptat în cadrul firmei

07 Dec 2023 771

Firme Constanța Acționarii firmei conduse de Mihaela Borcea pe litoral, se reunesc în AGEA! Iată ce vor discuta

03 Dec 2023 795

Damen Shipyards Mangalia SA vrea să împrumute 10 milioane de euro de la compania olandeză Damen Holding B.V.

07 Nov 2023 1832

Firme Constanța Acționarii Sammarina Imobiliare SA, convocați în ședință

04 Nov 2023 1354