Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna

 
           
Comuna Cumpăna se pregătește să devină, pentru două zile, epicentrul promovării și păstrării folclorului românesc autentic, o oază a tradițiilor și a talentului.
           
Prin eforturile susținute ale Primăriei și Consiliului Local al comunei Cumpăna, Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”, care a captivat inimile iubitorilor de folclor, se întoarce în lumina reflectoarelor cu cea de-a XVII-a ediție, ce va avea loc în perioada 30-31 mai, în cadrul Casei de Cultură din comuna Cumpăna.
           
Cu bucurie, anunțăm că în urma unei preselecții riguroase, juriul de specialiști a selectat 50 de tineri interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, adevărați ambasadori ai tradițiilor românești din toate colțurile țării, care vor concura pentru marele trofeu. Acești copii talentați vor urca pe scena festivalului pentru a împărtăși cu publicul bucuria și măiestria lor în arta cântului popular.
           
Sub bagheta dirijorală a domnului Cristian NĂSTASE, Taraful „Frații Năstase” din Bacău va încânta audiența cu recitaluri de excepție, astfel, prin acompanierea muzicală a celor 50 de concurenți vor reuși să aducă în prim-plan frumusețea și autenticitatea muzicii tradiționale românești din toate zonele geografice.

De asemenea, programul va fi presărat cu recitaluri de excepție a câștigătorilor edițiilor anterioare:

- Flavia Maria Cochirleanu, din sat Bentu, comuna Gălbinași, județul Buzău, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XVI-a, 2023;
- Gabriel Treteag, din comuna Cornu Luncii, județul Suceava, câştigătoarul Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XIV-a, 2019;
 - Valentina Vasia Oprea, din municipiul Slatina, județul Olt, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XII-a, 2017;
 - Cristina-Daniela Todor, din comuna Ciugud, județul Alba, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a XI-a, 2016;

- Ingrid Boengiu, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, câştigătoarea Trofeului ”Dor de Cânt Românesc” ediţia a IX-a, 2014;
- Bianca-Ștefania Luzinschi din comuna Cumpăna, județul Constanța.

Evenimentul este prezentat de către Ionuț Dulgheriu, realizator de emisiuni la Radio “Doina”, o prezență familiară și apreciată.
           

Invităm cu căldură toți iubitorii de folclor să se alăture nouă în comuna Cumpăna, pe 30 și 31 Mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru a celebra împreună zestrea culturală a neamului nostru. Acest festival nu este doar o sărbătoare a muzicii și a dansului, ci și un prilej de a ne conecta cu rădăcinile noastre și de a ne hrăni sufletele cu emoții autentice și muzică plină de viață.

Vă așteptăm cu drag!- au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna. 


Citește și:

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Festivalul Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“ , 17 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna. Azi are loc festivitatea de premiere (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 745

LIVE VIDEO Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna (FOTO)

30 May 2024 591

Cumpăna Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

19 May 2023 1331

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 1770

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 1171

Cea de-a XVI-a ediție a festivalului–Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc” are loc la Cumpăna (DOCUMENTE)

16 May 2023 1393

Comuna Cumpăna Au început înscrierile pentru Concursul de folclor pentru tineri interpreți „Dor de Cânt Românesc”

09 Apr 2023 1425

Primăria Cumpăna Cine sunt câștigătorii Festivalului-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc”

04 Jun 2022 1458

Primăria Cumpăna organizează Festivalul-Concurs pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”

25 May 2022 1658

Trofeul, adjudecat de Gabriel Treteag, din Suceava Festivalul naţional de folclor „Dor de cânt românesc“ - 14 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 2946

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 2289

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“, organizat de Primăria Cumpăna s-a încheiat. Trofeul, adjudecat de Alexandra Yasmine Polacek din Târgu Jiu (galerie foto)

21 May 2018 2533

Folclorul românesc din toată ţara, reprezentat la Cumpăna Festivalul Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de Cânt Românesc“, la cea de-a XIII-a ediţie

17 May 2018 3057

O nouă ediţie a Concursului de Folclor „Dor de Cânt Românesc”, la Cumpăna Mariana Gâju - „Fără cântecul românesc nu am avea trecut şi viitor“ (galerie foto)

29 May 2017 3242

La Cumpăna, o nouă ediţie a concursului „Dor de Cânt Românesc"

24 May 2017 2598