Firme puternice interesate de parcul fotovoltaic de la Chirnogeni

chirnogeni.jpgNu sunt puţine investiţiile în parcuri eoliene implementate sau în curs de implementare la nivelul judeţului Constanţa. Mai nou, şi investitorii în parcuri fotovoltaice îşi îndreaptă atenţia către judeţul nostru, energia solară devenind în ultima perioada noul trend în domeniul regenerabilelor din ţara noastră.

Primăria Chirnogeni a făcut public un anunţ de licitaţie pentru concesionarea unui teren aflat în extravilanul localităţii, în suprafaţă de 30 de hectare, cu scopul producţiei de energie electrică neconvenţională. Şeful autorităţii locale, Gheorghe Manta, a precizat că mai mulţi investitori, din Constanţa, Bucureşti şi Satu Mare, s-au arătat interesaţi să construiască un parc de panouri solare la Chirnogeni şi că în urma studiului de oportunitate s-a decis că această investiţie este de bun augur.

Gheorghe Manta a explicat că comuna pe care o reprezintă se va bucura de multe avantaje odată ce parcul de panouri solare va funcţiona. „În primul rând vom încasa anual redevenţa obţinută prin concesionarea terenului. Dar, investiţia în parcul fotovoltaic va facilita şi crearea a 30 de locuri de muncă. De asemenea, drumurile de acces vor fi asfaltate. Ce pot să vă spun este că la momentul încheierii contractului cu firma câştigătoare, am în vedere şi negocierea altor facilităţi", a precizat primarul Gheorghe Manta. Primarul a explicat că, în primul rând, îl interesează să obţină o cantitate de energie gratuită pentru populaţie. Totodată, Gheorghe Manta, a subliniat că investitorul va fi obligat la plata impozitului pe teren şi la plata unui impozit pe construcţie, fapt ce va atrage fonduri băneşti contribuind la creşterea veniturilor bugetare aferente comunei Chirnogeni.

Până va începe construirea parcului de panouri solare va dura ceva timp. Potrivit primarului, la această dată, Primăria comunei Chirnogeni a scos la licitaţie concesionarea terenului extravilan în suprafaţă de 30 de hectare pe care urmează să fie construit parcul fotovoltaic.

Agenţii economici interesaţi să construiască un parc fotovoltaic la Chirnogeni pot depune oferte până pe data de 25 februarie, ora 10.00, la sediul primăriei. Şedinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 25 februarie, de la ora 11.00.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul a stabilit noul termen Swiss Gold SRL, una dintre cele mai cunoscute firme specializate în comerţul ceasurilor şi bijuteriilor, în insolvență!

15 Jan 2021 592

Una dintre firmele afaceristului Costică Zelca, radiată!

14 Jan 2021 730

Date din ancheta DNA Constanța Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

12 Jan 2021 765

Editorial Locurile de muncă în timpul pandemiei de COVID-19

11 Jan 2021 2007

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!

09 Jan 2021 1449

Cinci firme trimise în judecată de DNA Constanța! Lista completă

08 Jan 2021 10193

Dosar la DNA! Siluan Proiect și Hercinic SRL, firme apropiate preotului Mădălin Iscru, din Tulcea, au intrat în insolvență

07 Jan 2021 1584

Pilotajul în porturile maritime, preluat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime

04 Jan 2021 882

SRL specializat în creșterea ovinelor și caprinelor Firma care a furnizat către ISU Dobrogea materiale pentru combaterea răspândirii infecţiei cu coronavirus a intrat în insolvență

31 Dec 2020 2084

DNA Reprezentantul unei firme din Spania trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

23 Dec 2020 582

Parcul Tomis 2 din Constanța, împodobit ca în povești de către Solid House

19 Dec 2020 1840

Administrația Canalelor Navigabile Constanța a atribuit un contract de servicii unei firme din București

16 Dec 2020 1868

COMUNICAT DE PRESĂ Firmele continuă să angajeze tineri cu dizabilităţi, chiar şi în condiţii de pandemie

14 Dec 2020 344

Administratorii Sport Turism și Garden Shop Services, fosta Pomacost au cerut primăriei Constanța rezilierea contractelor de toaletare a copacilor şi a spaţiilor verzi

12 Dec 2020 3007

Eco Fire Sistems a bătut palma cu Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

10 Dec 2020 1897