Administratie locala

Firmele care vor elabora Planul Urbanistic General al municipiului Constanța

 
  • Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design
  • Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a precizat că va semna contractul pentru noul PUG, în următoarea perioadă
  • Licitația pentru PUG a fost contestată la CNSC, însă asocierea care a depus contestația nu a plătit cauțiunea
  • Asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design a fost declarată câștigătoare de autoritatea constactantă, municipiul Constanța
  • Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei.
 
Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design.
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a precizat că va semna contractul pentru noul PUG, în următoarea perioadă, chiar dacă licitația a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Vă remintim, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația formulată de asocierea Project Resolv Consulting S.R.L. – S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L. – S.C. Masstudio S.R.L. – Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanța, pentru că nu a constituit cauțiunea, potrivit legii. Asocierea avea drept însă ca în termen de 10 zile să se adreseze instanțelor de judecată.
În cazul procedurii de achiziție a contractului de servicii având ca obiect „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Constanța”, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design a fost declarată câștigătoare de autoritatea constactantă, municipiul Constanța.  Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei. 
Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul va trebui să identifice și să prezinte în noul PUG zonele şi sub-zonele spre care ar trebui direcţionată dezvoltarea oraşului şi să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condiţiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În acelaşi timp, trebuie să ofere rezolvări clare pentru cât mai multe din situaţiile speciale care apar în oraş. Scopul final al actualizării PUG este eliminarea majorităţii situaţiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu.
Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023.
Potrivit edilului Constanței, asocierea Synergetics Corporation  -  Quattro Design a mai realizat PUG-urile unor orașe mari precum Cluj sau Craiova, București sau Brașov.
 
Synergetics Corporation SRL în datele Registrul Comerțului
 
Firma Synergetics Corporation SRL, aceasta a fost înființată în 2008 și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.
Potrivit Registrului Comerțului, acționariatul este împărțit în cote egale între Adrian Dumitru Ilie și Claudiu Nicolae Băjenaru, ambii fiind și administratori ai societății.
Firma are un punct de lucru în Incinta Port Constanța, la Dana 15. În 2019, numărul salariaților a fost 14, profitul înregistrat a fost de 272.137 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 5.312.655 de lei.
 

Despre Quattro Design SRL 

 
Firma bucureșteană Quattro Design SRL este deținută de Șerban Criveanu și soția sa Irina Criveanu și are sediul social în București, în Calea Dorobanților, sector 1.
Criveanu a colaborat cu Ministerului Dezvoltării pentru noua lege a urbanismului, în timpul mandatului de ministru al Elenei Udrea. 
De asemenea, acesta a fost membru în Comisia de atestare a specialiștilor și experților în domeniul protejării monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii condus la acea vreme(n.r.2011) de Kelemen Hunor.
 
 
Citește și:

Licitația pentru Planul Urbanistic General al municipiului Constanța, constestată la CNSC. Și prima licitație a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative

CNSC a decis Licitația pentru PUZ-ul Portului Constanța nu s-a încheiat. Afaceriștii de la Synergetic Corporation mai au o șansă la contract
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 2080

O firmă din Galați întocmește nomenclatorul stradal al comunei constănțene Fântânele

09 Oct 2020 316

#alegerilocale2020 Vergil Chițac, candidatul PNL pentru Primăria Constanța – “Pe 27 septembrie, trebuie să ieșim la vot! Dacă vrem să scăpăm de actuala administrație, trebuie să dăm un vot util” (video)

11 Sep 2020 1720

Vot în CLM. Fostul șef RAR, Adrian Biziniche o înlocuiește pe șefa Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa! (documente)

28 Aug 2020 1314

LIVE TEXT și VIDEO Candidatul Alianței Național Țaraniste, conferință de presă în cartierul Inel II - Groapă (galerie foto)

14 Jul 2020 2354

Orașe în colaps. AOR îi solicită ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să facă rapid o rectificare de buget

05 Jun 2020 1188

Primăria Constanța și-a numit reprezentanții în Consiliile de Administrație a unor societăți comerciale. Cine sunt aceștia?

30 May 2020 2971

CLM aprobă noi repartiții în locuinţele construite în regim ANL. Unii dintre beneficiari au depus cereri în urmă cu 13 ani! (documente)

27 Apr 2020 1385

Achiziții directe și lista contractelor de peste 5.000 de euro realizate de administrația județeană de la începutul anului. Cum se cheltuie banii publici (documente)

11 Apr 2020 1368

PNL vrea o alianță de dreapta împotriva PSD și la Constanța

10 Mar 2020 1644

Prin dispoziţie de primar, atribuţiile de secretar al UAT Constanţa au fost delegate Fulviei Antoanela Dinescu

04 Mar 2020 4829

Sala Polivalentă bate pasul pe loc de șase luni. Decebal Făgădău, plângere penală împotriva Asociației Club Sportiv Metalul

29 Feb 2020 2785

Despre programul „Infant“ Cât va acorda Primăria Constanţa cuplurilor infertile pentru fertilizare in vitro (document)

24 Feb 2020 2268

Ce proiecte au avut de avizat consilierii locali municipali din Comisia pentru administrația publică?

22 Feb 2020 1475

Constructorul a renunţat la proiect pentru că nu are bani să intre în legalitate Catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional va fi donat Consiliului Judeţean Constanţa

12 Feb 2020 2848