Fosta șefă de la Infecțioase, Stela Halichidis a primit calificativul „foarte bine” de la city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian! (documente)

  • Potrivit raportului, vezi secțiunea „documente”, Halichidis, care s-a aflat la conducerea unității medicale din 2009, a primit, în ultimii cinci ani, calificativul „foarte bine” în toate rapoartele de evaluare a activității
  • Ultimul calificativ de excelență a fost acordat de o comisie de evaluare, constituită conform HCLM nr. 166/2021 și formată din : city managerul orașului, Felicia Ovanesian, în calitate de președinte al comisiei de evaluare, Mihaela Cocu, șef departament- medic primar epidemiologic, Direcţia de Sănătate Publică a județului Constanța, Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct, Direcția financiară, Cristina Mariana Dragomir, director executiv adjunct, Direcția tehnic administrativ, Adriana Arghirescu consilier local PNL, membru și Laura Bobeș sef Serviciu resurse umane în cadrul primăriei Constanța, în calitate de secretar al Comisiei
  • Comisia de evaluare a constatat faptul că raportul de activitate corespunde obiectivelor propuse de proiectul de management privind perioada evaluate iar indicii de performanță pentru perioada evaluată au fost îndepliniți
  • Toți membrii Comisiei au avut aceeași părere, mai puțin consilierul local municipal PNL, Adriana Arghirescu, care a notat-o pe Stela Halichidis cu 0 și 1 la cele patru criterii punctate în evaluare


A doua zi după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care a condus la moartea a 12 persoane, consilierii locali municipali ai USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, între timp, demisă de primarul Chițac la solicitarea expresă a premierului Florin Cîțu.
 
Câteva zile mai târziu, aceeași consilieri au susținut public, că city-managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian refuză să publice rapoartele de activitate ale managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.
 
„Solicităm demisia City Managerului Municipiului Constanța. Consilierii USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Din păcate s-au lovit de un zid denumit Felicia Ovanesian.

În data de 27.05.2021 a fost aprobată componența Comisiei de evaluare anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, președinte fiind numită doamna Felicia Ovanesian.

Documentele solicitate se aflau în biroului dumneai și a refuzat să le pună la dispoziția consilierilor locali.

Conform codului administrativ, aleșii locali au acces la orice informație de interes public (art 218, pct 1).

Mai mult decât atât, Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea Consiliului Local Constanța, nu a vreunui funcționar din cadrul Primăriei Constanța.

Solicităm demisia de urgență a City Managerului Municipiului Constanța și punerea la dispoziția consilierilor a rapoartelor de evaluare și activitate a managerului Spitalului de Boli Infecțioase“ – a fost mesajul transmis de USR Constanța în primele zile de după incendiul de la Boli Infecțioase.


Felicia Ovanesian, city manager municipiul Constanța

La aproape o lună de la tragedia petrecută la Constanța, Ovanesian a încuviințat predarea raportului de activitate al fostului manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, către solicitanți, respectiv aleșii USR Constanța.
 
Potrivit raportului, vezi secțiunea „documente”, Halichidis, care s-a aflat la conducerea unității medicale din 2009, a primit, în ultimii cinci ani, calificativul „foarte bine” în toate rapoartele de evaluare a activității.

Ultimul calificativ de excelență a fost acordat de o comisie de evaluare, constituită conform HCLM nr. 166/2021 și formată din : city managerul orașului, Felicia Ovanesian, în calitate de președinte al comisiei de evaluare, Mihaela Cocu, șef departament- medic primar epidemiologic, Direcţia de Sănătate Publică a județului Constanța, Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct, Direcția financiară, Cristina Mariana Dragomir, director executiv adjunct, Direcția tehnic administrativ, Adriana Arghirescu consilier local PNL, membru și Laura Bobeș sef Serviciu resurse umane în cadrul primăriei Constanța, în calitate de secretar al Comisiei.

Comisia de evaluare a constatat faptul că raportul de activitate corespunde obiectivelor propuse de proiectul de management privind perioada evaluate iar indicii de performanță pentru perioada evaluată au fost îndepliniți.

Toți membrii Comisiei au avut aceeași părere, mai puțin consilierul local municipal PNL, Adriana Arghirescu, care a notat-o pe Stela Halichidis cu 0 și 1 la cele patru criterii punctate în evaluare.
 
Citește și:

Consilierii USR Constanța au solicitat demisia City Managerului Municipiului Constanța, Felicia Ovanesian

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 643

La un an de la flăcările ce au cuprins Terapia Intensivă Tribunalul Constanța analizează dosarul deschis de fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, în urma incendiului

15 Sep 2022 734

În sfârșit Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de amenajare pentru Spitalul modular din incinta SCBI

13 Sep 2022 580

Primăria Constanța a eliberat un document de urbanism pentru viitorul spital modular de la SCBI Constanța

11 Aug 2022 1007

O companie bucureșteană elaborează caietul de sarcini pentru organizarea achiziției spitalului modular Constanța (DOCUMENTE)

21 Jul 2022 880

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 903

ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1451

ZIUA LIVE. Managerul SCBI Constanța, despre starea spitalului la 9 luni de la incendiu (VIDEO)

28 Jun 2022 957

ZIUA LIVE. Ce se întâmplă la SCBI la 9 luni de la incendiul care a dus la închiderea spitalului?

27 Jun 2022 1224

Flăcări la ATI Covid Constanța. Procesul fostului manager SCBI se reia când aproape se împlinește un an de la incendiul devastator!

18 Jun 2022 861

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1310

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 2255

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

03 Jun 2022 4356

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1595

Senatorul Remus Negoi (USR) îi cere ministrului Rafila să explice cum se implică în redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Apr 2022 2212