Fostul consilier a fost exclus din PNL. Vergil Chițac îi face „pârtie” lui Horia Marius Căliminte în conducerea Confort Urban SRL

  • Consilierii locali constănţeni s-au reunit în prima şedinţă ordinară a anului 2022
  • Aleșii locali l-au desemnat prin vot membru provizoriu în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța pe Alexandru Timofte din partea PNL
  • Totodată, administratori provizorii în Consiliul de administrație al societății Termoficare Constanța SRL au mai fost votati: Liviu Popa, Iulian Gropoşilă, Laurenţiu Chirtop din partea PNL și Ion Zaifu şi Mihail Bota de la USR PLUS
  • La Proiectul de hotărâre privind numirea unui membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL, primarul Vergil Chițac l-a propus pe Horia Marius Căliminte
  • Căliminte și-a început cariera politică în PRM
  • Ulterior în perioada 2016-2019 a fost ales local în CLM din partea PNL, fiind nominalizat pe lista de consilieri chiar de Chițac pe atunci președintele organizației municipale a PNL Constanța
  • Și-a pierdut mandatul în 2019, după ce partidul i-a retras sprijinul politic
  • Fostul peremisto- liberal a deținut mai multe funcții de conducere de-a lungul timpul la Compania Navrom, Petromin sau Transgaz, însă din 1992 este administrator și unic asociat la societatea Dira Impex SRL

 
Consilierii locali constănţeni s-au reunit în prima şedinţă ordinară a anului 2022.
 
Aceasta a avut loc online.
 
Pe ordinea de zi s-au aflat 32 de proiecte de hotărâre, iar un alt proiect pe ordinea de zi suplimentară.
 
Au fost prezenţi 27 de consilieri locali.
 
Înainte de votul ordinii de zi, consilierul local USR, Dumitru Caragheorghe, a propus ca următoarea şedinţă de Consiliu Local să se desfăşoare fizic, având în vedere că este de aşteptat ca numărul îmbolnăvirilor să intre pe un trend descendent.
 
Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021, iniţiator fiind primarul Vergil Chițac, a fost aprobat cu 27 de voturi.

Proiect de hotărâre privind desemnarea persoanei care va ține Registrul de evidență a datoriei publice locale și Registrul de evidență a garanțiilor locale ale municipiului Constanța, cu iniţiator: primar Vergil Chițac, a fost aprobat cu 27 de voturi. Este vorba despre Georgeta Gheorghe, directorul executiv în cadrul Direcţiei Generale Economico-Financiare, Direcţia Financiară.

Au mai fost aprobate, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, îndreptarea erorii materiale din cuprinsul HCL nr. 418/2021 privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL, în municipiul Constanța sau îndreptarea erorilor materiale din cuprinsul HCL nr. 419/2021 privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021 - 30.04.2022 în municipiul Constanța.

Aleșii locali au votat și pentru aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire locuință unifamilială, str. Răsuri nr. 62A – 62bis, investitor Șerban Marcela, Planului urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E+M – locuințe colective,  cartier Compozitorilor, str. Ionel Perlea nr. 3, loturile 39, 85 bis/a și 85 bis/b, investitor Ivanov Rezidential SRL și Planului urbanistic zonal pentru teritoriul delimitat de str. Petru Poni, str. Spiru Haret, str. Pompiliu Eliade și str. Gheorghe Dumitrescu, inițiator Dumitru Mihaela.



La Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța, grupul consilierilor municipali PNL a propus un amendament. S-au înscris la cuvânt şi consilierul PSD Costin Răsăuţeanu şi consilierul USR Dumitru Caragheorghe.


Consilierul local PSD Costin Răsăuţeanu a luat precizat că în alcătuirea proiectului: „Trebuia să se ţină cont şi de legile în vigoare. Cred că poate dintr-o persoectivă economică trebuie să se aibă în vedere şi Legea 87/2020. Din păcate, acest regulament vorbeşte în termeni generali, însă majoritatea cazurilor construcţiilor la care se face referire, din Satul de Vacanţă, din staţiunea Mamaia sunt distincte. Sunt anumite aspecte, de care trebuie să se ţină cont. Dacă vorbim despre o taxă de superficie pentru cei care deja plătesc taxe, înseamnă că vrem să îngropăm turismul. Majoritatea proprietarilor de active din zona turismului sunt deja într-o perioadă complicată. Sunt nişte aspecte destul de neclare şi regulamentul se bate cap în cap cu Legea 87 din 2020. O expunere mai clară, coerentă şi corectă este necesară”.



Și primarul Vergil Chiţac a luat completat pe marginea acestui proiect: „Noi nu obligăm pe nimeni să beneficieze de superficie. Ca să facă superficie, trebuie să ceară. Dacă el ştie că beneficiază de alte forme, cum ar fi de Legea 87/2020, se va adresa conform Legii 87. El trebuie să ceară, atâta tot”.

Amendamentul a fost aprobat.

Consilierii au mai aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea deplasării la Brest, Franța, a delegației municipiului și Consiliului local Constanța pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări; iniţiator: primar Vergil Chițac. Reprezentantul grupului PNL, viceprimarul Ionuţ Rusu, a propus-o pe consilierul Mihaela Andrei, dar și aprobarea deplasării în străinătate a consilierului local Ateș Casimceali pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.
 
Aleșii locali l-au desemnat prin vot membru provizoriu în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța pe Alexandru Timofte din partea PNL.

Totodată, administratori provizorii în Consiliul de administrație al societății Termoficare Constanța SRL au mai fost votati: Liviu Popa, Iulian Gropoşilă, Laurenţiu Chirtop din partea PNL și Ion Zaifu şi Mihail Bota de la USR PLUS.

La Proiectul de hotărâre privind numirea unui membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL, primarul Vergil Chițac l-a propus pe Horia Marius Căliminte. Acesta a primit 16 voturi pentru şi 10 împotrivă.
 
Marius Horia Căliminte și-a început cariera politică în PRM.

Ulterior în perioada 2016-2019 a fost ales local în CLM din partea PNL, fiind nominalizat pe lista de consilieri chiar de Chițac pe atunci președintele organizației municipale a PNL Constanța.

Și-a pierdut mandatul în 2019, după ce partidul i-a retras sprijinul politic.

După o serie de procese, Căliminte a refuzat să se mai războiască pentru revenirea în Consiliu și s-a reîntors exclusiv în afaceri.

A avut un mandat de ales local în perioada 2004-2007  din partea PRM iar în 2016 a intrat din nou în Consiliul Local Municipal, de această dată pe listele PNL.

Fostul liberal a deținut mai multe funcții de conducere de-a lungul timpul la Compania Navrom, Petromin sau Transgaz, însă din 1992 este administrator și unic asociat la societatea Dira Impex SRL.

Acum a fost numit administrator provizoriu la Confort Urban.
 
Citește și:

Consiliul Local al Municipiului Constanța, convocat în ședință ordinară

Un fost ales local PNL, certificat de urbanism pentru amenajare de hală depozitare și birouri

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 435

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 832

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 500

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1361

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 787

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2090

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1498

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 809

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913