Gradene, plase de relaxare deasupra apei, labirint de vegetaţie Un nou pas în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu (document)

Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care constă în realizarea a două parcuri de agrement, este tot mai aproape de realizare.
 
Primăria oraşului Ovidiu a atribuit contractul „Servicii de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” societăţii Grup Reyna Construct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 4.288.665 de lei.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement din oraşul Ovidiu” este finanţat prin POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.2. - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban. Contractul are ca scop proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Elaborarea documentaţiei de proiectare pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” presupune următoarele faze: PAC, PT+CS+DE, POE, documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor. Conţinutul-cadru al documentaţiilor de proiectare va respecta prevederile legale în vigoare, respectiv HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

Două parcuri de agrement

Reamintim că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a semnat, pe data de 24 aprilie anul curent, contractul de finanţare nr. 1897 pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabilă până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei.
 
Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente, iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, între cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la DN2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbra pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Sistemul de irigaţie şi staţia de pompare vor fi realizate îngropat. Nu vor lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video. Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a UAT oraş Ovidiu este de 112.735,32 de lei. Perioada de implementare a proiectului „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“ are ca limită data de 30 aprilie 2020.
 

Grup Reyna Construct SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2006, Grup Reyna Construct SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Volniţchi Gheorghe, născut pe 7.05.1974, în Republica Modlova, şi Leşanu Rodica, născută pe 11.07.1975, în Republica Moldova, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 28 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.920.242 de lei şi un profit de 413.479 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 25 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 1.315.557 de lei şi un profit de 74.007 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 27 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.567.855 de lei şi profit de 56.372 de lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele responsabile de atribuirea contractului au fost: George Scupra – primar; Tudor Doru Cumpănaşu - viceprimar; Laura-Elena Antonie – secretar; Cristina Tase - director executiv financiar; Felicia Coli - şef serviciu APL, membru comisie; George Drăgan - şef serviciu Tehnic Achiziţii Investiţii, membru rezervă; Petre Kulcsar - şef Serviciu Comunitar de utilităţi publice şi administrativ, preşedinte comisie; Anghelina Naziru - inspector Serviciu Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Mariana Bădescu - inspector contabilitate membru comisie/viză CPF; Rodica Moldoveanu - inspector contabilitate; Cristina Voicu - inspector Compartiment Urbanism, membru rezervă; Nicoleta Ionescu - consilier juridic APL, membru de rezervă; Alina Costiana Stan - inspector Serviciul Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Adrian Lăzar - referent Serviciul Tehnic, investiţii, achiziţii, membru de rezervă; Monica Vodă - din partea furnizorului de servicii auxiliare achiziţiei; consilierii locali Robert Cristian Bădoiu, George Băltareţu, Daniela Bârsan, Răzvan-Claudiu Călinescu, Nicolae Frangeti, Nelu Darie, Adrian Marin, Ionuţ Doncea, Doina Gheorghe, Emilia Valentina Giogea, Dorina Iancu, Gheorghe Manole, Dan Pindichi, Carmen Soanca, Ion Strungaru, Sesnur Suliman.


 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 646

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 551

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1279

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3591

Achiziții Constanța Primăria Ovidiu cumpără laptopuri și multifuncționale. Iată suma cheltuită

01 Apr 2024 427

Licitații Constanța Școala Gimnazială din satul Culmea, reabilitată de Leader Construct SRL. Primăria Ovidiu va achita peste 3 milioane de lei (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 531

Cumpărări directe Constanța Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, în valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

29 Mar 2024 598

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1052

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 515

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 582

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 655

Primăria Ovidiu, județul Constanța, a cumpărat echipamente pentru loc de joacă. Iată de la cine (DOCUMENTE)

07 Mar 2024 607

Muftiatul Cultului Musulman a obținut documentul de la Primăria Constanța pentru restaurarea și punerea în valoare a Moscheii Regele Carol I

05 Mar 2024 661

Cumpărări directe Constanța Stan Leader Construct SRL repară, cu peste 85.000 de euro, un trotuar și un drum în Ovidiu (DOCUMENT)

26 Feb 2024 704

Afaceri Constanța Primăria Cernavodă vinde 11 terenuri. Când va avea loc licitația

23 Feb 2024 1611