Administratie locala

Gradene, plase de relaxare deasupra apei, labirint de vegetaţie Un nou pas în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu (document)

Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care constă în realizarea a două parcuri de agrement, este tot mai aproape de realizare.
 
Primăria oraşului Ovidiu a atribuit contractul „Servicii de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” societăţii Grup Reyna Construct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 4.288.665 de lei.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement din oraşul Ovidiu” este finanţat prin POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.2. - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban. Contractul are ca scop proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Elaborarea documentaţiei de proiectare pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” presupune următoarele faze: PAC, PT+CS+DE, POE, documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor. Conţinutul-cadru al documentaţiilor de proiectare va respecta prevederile legale în vigoare, respectiv HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

Două parcuri de agrement

Reamintim că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a semnat, pe data de 24 aprilie anul curent, contractul de finanţare nr. 1897 pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabilă până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei.
 
Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente, iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, între cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la DN2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbra pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Sistemul de irigaţie şi staţia de pompare vor fi realizate îngropat. Nu vor lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video. Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a UAT oraş Ovidiu este de 112.735,32 de lei. Perioada de implementare a proiectului „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“ are ca limită data de 30 aprilie 2020.
 

Grup Reyna Construct SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2006, Grup Reyna Construct SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Volniţchi Gheorghe, născut pe 7.05.1974, în Republica Modlova, şi Leşanu Rodica, născută pe 11.07.1975, în Republica Moldova, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 28 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.920.242 de lei şi un profit de 413.479 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 25 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 1.315.557 de lei şi un profit de 74.007 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 27 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.567.855 de lei şi profit de 56.372 de lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele responsabile de atribuirea contractului au fost: George Scupra – primar; Tudor Doru Cumpănaşu - viceprimar; Laura-Elena Antonie – secretar; Cristina Tase - director executiv financiar; Felicia Coli - şef serviciu APL, membru comisie; George Drăgan - şef serviciu Tehnic Achiziţii Investiţii, membru rezervă; Petre Kulcsar - şef Serviciu Comunitar de utilităţi publice şi administrativ, preşedinte comisie; Anghelina Naziru - inspector Serviciu Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Mariana Bădescu - inspector contabilitate membru comisie/viză CPF; Rodica Moldoveanu - inspector contabilitate; Cristina Voicu - inspector Compartiment Urbanism, membru rezervă; Nicoleta Ionescu - consilier juridic APL, membru de rezervă; Alina Costiana Stan - inspector Serviciul Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Adrian Lăzar - referent Serviciul Tehnic, investiţii, achiziţii, membru de rezervă; Monica Vodă - din partea furnizorului de servicii auxiliare achiziţiei; consilierii locali Robert Cristian Bădoiu, George Băltareţu, Daniela Bârsan, Răzvan-Claudiu Călinescu, Nicolae Frangeti, Nelu Darie, Adrian Marin, Ionuţ Doncea, Doina Gheorghe, Emilia Valentina Giogea, Dorina Iancu, Gheorghe Manole, Dan Pindichi, Carmen Soanca, Ion Strungaru, Sesnur Suliman.
 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 471

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1770

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1170

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

31 Mar 2019 842

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 519

Primăria Orașului Cernavodă angajează șofer

24 Mar 2019 662

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 488

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 985

Primăria orașului Ovidiu caută șef pentru Serviciul Achiziții, Investiții, Programe și Proiecte

06 Mar 2019 487

Lăcaş de cult care seamănă cu o vilă Când va fi oficiată prima slujbă în biserica din staţiunea Mamaia (galerie foto + video)

06 Mar 2019 2021

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post de conducere vacant. Cine poate participa

22 Feb 2019 704

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 657

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1725

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1117

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 759