Administratie locala

Gradene, plase de relaxare deasupra apei, labirint de vegetaţie Un nou pas în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu (document)

Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care constă în realizarea a două parcuri de agrement, este tot mai aproape de realizare.
 
Primăria oraşului Ovidiu a atribuit contractul „Servicii de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” societăţii Grup Reyna Construct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 4.288.665 de lei.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement din oraşul Ovidiu” este finanţat prin POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.2. - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban. Contractul are ca scop proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Elaborarea documentaţiei de proiectare pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” presupune următoarele faze: PAC, PT+CS+DE, POE, documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor. Conţinutul-cadru al documentaţiilor de proiectare va respecta prevederile legale în vigoare, respectiv HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

Două parcuri de agrement

Reamintim că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a semnat, pe data de 24 aprilie anul curent, contractul de finanţare nr. 1897 pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabilă până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei.
 
Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente, iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, între cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la DN2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbra pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Sistemul de irigaţie şi staţia de pompare vor fi realizate îngropat. Nu vor lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video. Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a UAT oraş Ovidiu este de 112.735,32 de lei. Perioada de implementare a proiectului „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“ are ca limită data de 30 aprilie 2020.
 

Grup Reyna Construct SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2006, Grup Reyna Construct SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Volniţchi Gheorghe, născut pe 7.05.1974, în Republica Modlova, şi Leşanu Rodica, născută pe 11.07.1975, în Republica Moldova, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 28 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.920.242 de lei şi un profit de 413.479 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 25 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 1.315.557 de lei şi un profit de 74.007 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 27 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.567.855 de lei şi profit de 56.372 de lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele responsabile de atribuirea contractului au fost: George Scupra – primar; Tudor Doru Cumpănaşu - viceprimar; Laura-Elena Antonie – secretar; Cristina Tase - director executiv financiar; Felicia Coli - şef serviciu APL, membru comisie; George Drăgan - şef serviciu Tehnic Achiziţii Investiţii, membru rezervă; Petre Kulcsar - şef Serviciu Comunitar de utilităţi publice şi administrativ, preşedinte comisie; Anghelina Naziru - inspector Serviciu Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Mariana Bădescu - inspector contabilitate membru comisie/viză CPF; Rodica Moldoveanu - inspector contabilitate; Cristina Voicu - inspector Compartiment Urbanism, membru rezervă; Nicoleta Ionescu - consilier juridic APL, membru de rezervă; Alina Costiana Stan - inspector Serviciul Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Adrian Lăzar - referent Serviciul Tehnic, investiţii, achiziţii, membru de rezervă; Monica Vodă - din partea furnizorului de servicii auxiliare achiziţiei; consilierii locali Robert Cristian Bădoiu, George Băltareţu, Daniela Bârsan, Răzvan-Claudiu Călinescu, Nicolae Frangeti, Nelu Darie, Adrian Marin, Ionuţ Doncea, Doina Gheorghe, Emilia Valentina Giogea, Dorina Iancu, Gheorghe Manole, Dan Pindichi, Carmen Soanca, Ion Strungaru, Sesnur Suliman.
 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1796

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 442

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 942

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1754

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1616

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 620

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 338

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 527

Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company şi-au împărţit contractul iluminatului de sărbători - 1,3 milioane de euro (documente)

07 Dec 2018 524

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1176

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 781

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 574

Municipalitatea caută o firmă care să organizeze Revelionul 2019 la Constanța (document)

26 Nov 2018 759

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat de onoare la închidere Bimilenarei ovidiene la Sulmona

25 Nov 2018 457

Comunicat de presă Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu

20 Nov 2018 971