Administratie locala

Gradene, plase de relaxare deasupra apei, labirint de vegetaţie Un nou pas în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu (document)

Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care constă în realizarea a două parcuri de agrement, este tot mai aproape de realizare.
 
Primăria oraşului Ovidiu a atribuit contractul „Servicii de proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” societăţii Grup Reyna Construct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 4.288.665 de lei.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement din oraşul Ovidiu” este finanţat prin POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.2. - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban. Contractul are ca scop proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Elaborarea documentaţiei de proiectare pentru obiectivul de investiţie „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu” presupune următoarele faze: PAC, PT+CS+DE, POE, documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor. Conţinutul-cadru al documentaţiilor de proiectare va respecta prevederile legale în vigoare, respectiv HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

Două parcuri de agrement

Reamintim că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a semnat, pe data de 24 aprilie anul curent, contractul de finanţare nr. 1897 pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabilă până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei.
 
Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente, iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, între cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la DN2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbra pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Sistemul de irigaţie şi staţia de pompare vor fi realizate îngropat. Nu vor lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video. Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a UAT oraş Ovidiu este de 112.735,32 de lei. Perioada de implementare a proiectului „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“ are ca limită data de 30 aprilie 2020.
 

Grup Reyna Construct SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2006, Grup Reyna Construct SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Volniţchi Gheorghe, născut pe 7.05.1974, în Republica Modlova, şi Leşanu Rodica, născută pe 11.07.1975, în Republica Moldova, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 28 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 2.920.242 de lei şi un profit de 413.479 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 25 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 1.315.557 de lei şi un profit de 74.007 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 27 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.567.855 de lei şi profit de 56.372 de lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele responsabile de atribuirea contractului au fost: George Scupra – primar; Tudor Doru Cumpănaşu - viceprimar; Laura-Elena Antonie – secretar; Cristina Tase - director executiv financiar; Felicia Coli - şef serviciu APL, membru comisie; George Drăgan - şef serviciu Tehnic Achiziţii Investiţii, membru rezervă; Petre Kulcsar - şef Serviciu Comunitar de utilităţi publice şi administrativ, preşedinte comisie; Anghelina Naziru - inspector Serviciu Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Mariana Bădescu - inspector contabilitate membru comisie/viză CPF; Rodica Moldoveanu - inspector contabilitate; Cristina Voicu - inspector Compartiment Urbanism, membru rezervă; Nicoleta Ionescu - consilier juridic APL, membru de rezervă; Alina Costiana Stan - inspector Serviciul Tehnic, Investiţii, Achiziţii, membru comisie; Adrian Lăzar - referent Serviciul Tehnic, investiţii, achiziţii, membru de rezervă; Monica Vodă - din partea furnizorului de servicii auxiliare achiziţiei; consilierii locali Robert Cristian Bădoiu, George Băltareţu, Daniela Bârsan, Răzvan-Claudiu Călinescu, Nicolae Frangeti, Nelu Darie, Adrian Marin, Ionuţ Doncea, Doina Gheorghe, Emilia Valentina Giogea, Dorina Iancu, Gheorghe Manole, Dan Pindichi, Carmen Soanca, Ion Strungaru, Sesnur Suliman.
 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Marele război la Porţile Constanţei", reconstituire istorică în Piața Ovidiu

13 Nov 2018 392

Servicii moderne, bazate pe tehnologie Biblioteca orăşenească Ovidiu, înscrisă în competiţia RO Smart

07 Nov 2018 497

Comunicat de presă Concurs de recrutare la Primăria Ovidiu, pentru ocuparea a cinci posturi vacante. Detalii

02 Nov 2018 585

Proiectul pentru situații în caz de urgență, lansat de Primăria Ovidiu George Scupra - „Ne dorim să creștem gradul de siguranță al cetățenilor“

23 Oct 2018 481

11 cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate de primarul George Scupra

19 Oct 2018 640

Comunicat de presă Proiectul „Sit arheologic Ovidiu - conservare, reconstituire parțială și punere în valoare a Castrului Roman”, lansat, azi, de Primăria Ovidiu

16 Oct 2018 536

Comunicat de presă Primăria oraşului Ovidiu, concurs pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu din cadrul Compartimentului activităţi artistice

01 Oct 2018 1033

Clopoţelul a sunat vesel în şcolile din Ovidiu Primarul George Scupra - „Vom dezvolta parteneriatul familie - şcoală - administraţie locală, pentru a sprijini copiii“ (galerie foto)

11 Sep 2018 697

Comunicat de presă Acţiune de dezinsecţie, demarată de Primăria Ovidiu pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul West Nile

08 Sep 2018 475

Comunicat de presă Elevii şi părinţii din Ovidiu, aşteptaţi la deschiderea noului an şcolar. Primarul George Scupra, prezent la festivităţi

07 Sep 2018 3618

Comunicat de presă Castrul Roman, un sit patrimonial de excepţie, pus în valoare de Primăria Ovidiu

23 Aug 2018 801

Comunicat de presă O funcţie publică de conducere vacantă, scoasă la concurs de Primăria Ovidiu. Detalii

14 Aug 2018 1178

La Constanţa începe astăzi JazzUP SEA Festival!

02 Aug 2018 543

Creșterea cooperării transfrontaliere și prevenirea situațiilor de urgență Contract de peste 400.000 de euro, semnat de Primăria Ovidiu

01 Aug 2018 454

Primăria Ovidiu va reconstitui Castrul Roman. Iată cum va arăta!

26 Jul 2018 1034

Comunicat de presă Contractul de finanţare pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“, semnat de Primăria Ovidiu şi MDRAP

20 Jul 2018 848

A fost suplimentat numărul de benzi din intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu

20 Jul 2018 2714

Comunicat de presă Licitaţie la Primăria Ovidiu - proiectare şi asistenţă tehnică pentru obiectivul „Zonă de relaxare şi agrement“ (document)

11 Jul 2018 795

Zilele Oraşului Ovidiu O suită de evenimente culturale deosebite şi zeci de surprize, oferite de administraţia publică locală (galerie foto)

02 Jul 2018 917

Atenție șoferi. Accesul pe mai multe străzi din zona Peninsulară din municipiul Constanța va fi interzis câteva zile. De ce a fost luată această decizie

28 Jun 2018 1085

Cum au sărbătorit sportivii secției de box a CS Farul Constanța, „Ziua Drapelului” (galerie foto)

27 Jun 2018 529

Moment cultural important Primăria şi Consiliul Local Ovidiu au lansat cartea şi filmul documentar „Ovidiu 100“ (galerie foto)

24 Jun 2018 903

Primăria şi Consiliul Local al oraşului Ovidiu celebrează 100 de ani de identitate locală, lansând filmul şi cartea „Ovidiu 100“

20 Jun 2018 643

Sondaj de opinie Constănţenii participanţi, nemulţumiţi de felul în care municipalitatea a organizat Ziua Copilului

11 Jun 2018 545

Comunicat de presă Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se pregăteşte de start. Zeci de premii pentru concurenţi

11 Jun 2018 918

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de felul în care a organizat Primăria Constanţa Ziua Copilului?

04 Jun 2018 579

Comunicat de presă Ediţii noi ale evenimentelor Zilele Oraşului Ovidiu şi Festivalul de Folclor „Elena Roizen“, pregătite de autoritatea publică locală

04 Jun 2018 1577

Atenție șoferi. Sunt restricții în trafic la Constanța în minivacanța de 1 iunie. Unde vor avea loc evenimente dedicate copiilor

31 May 2018 1231

O comunitate fără infracționalitate Ovi Protect SRL, deținută de Consiliul Local Ovidiu, un factor de siguranță pentru locuitorii orașului (galerie foto)

26 May 2018 1599

Comunicat de presă Concursul „Elevii au talent”, la o nouă ediţie. Tineri din oraşul Ovidiu, aşteptaţi să-şi demonstreze abilităţile artistice

22 May 2018 704

Restricţii rutiere instituite de autorităţi de Ziua municipiului Constanţa pe tronsonul Capitol – Piața Ovidiu

20 May 2018 1977

Investiții majore Două parcuri de agrement în orașul Ovidiu, în valoare de peste șase milioane de lei

09 May 2018 1530

Comunicat de presă Primăria Ovidiu organizează prima ediţie a concursului zonal de dans sportiv „Cupa Ovidiu 2018“

05 May 2018 1327

Comunicat de presă Campionatul de junioare la handbal, faza regională, organizat de Primăria Ovidiu şi Clubul Sportiv Ovidiu

27 Apr 2018 1165

Comunicat de presă Primăria Ovidiu a demarat lucrările la proiectul „Construire imobil grădiniţă şi şcoală generală în Poiana“

19 Apr 2018 1165

Produse tradiţionale pentru masa de Paşte Organizat de Primăria Ovidiu, Târgul Floriilor va deveni o tradiţie (galerie foto)

02 Apr 2018 1093

Spring Race 2018 reuneşte la Poiana în jur de 200 de biciclişti din toată ţara

30 Mar 2018 728

Comunicat de presă Proiectul „Ascultă, educă-te, acţionează şi citeşte într-o reţea“, implementat de Primăria Ovidiu

29 Mar 2018 649

Comunicat de presă Două zile de voie bună. Târgul Floriilor, organizat de Primăria Ovidiu, îşi deschide sâmbătă porţile

29 Mar 2018 1083

Elevii Şcolii nr. 2 din oraşul Ovidiu şi-au ales patronul spiritual Poetul latin Ovidius le va fi călăuză. Eveniment important, cu invitaţi de seamă (galerie foto)

21 Mar 2018 1152

Târgul Floriilor, la Ovidiu. Produse şi preparate direct de la producători

16 Mar 2018 1158

Investiţie imobiliară în oraşul Ovidiu. Westhouse Group SRL, demersuri către APM Constanţa

13 Feb 2018 791

Eraos SA a contestat rezultatul licitației inițiată de Primăria Fântânele. Ce a decis CNSC

08 Feb 2018 1240

Comunicat de presă Ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Proiectul, depus la APM Constanţa (document)

22 Jan 2018 1265

Comunicat de presă Concurs de angajare la Primăria oraşului Ovidiu

18 Jan 2018 1272

Unitatea Administrativ Teritorială Ovidiu angajează poliţist local. Condiţii de participare

04 Jan 2018 1425

Iluminatul festiv din zona peninsulară - Piața Ovidiu a revenit societății Flash Lighting Services. Cum va arăta locul de Revelion (document)

31 Dec 2017 813

Revelion în Piaţa Ovidiu. Se fac ultimele pregătiri. Cine va urca pe scenă. Măsuri de siguranţă şi restricţii rutiere (galerie foto+video)

30 Dec 2017 2472

Revelion în Piaţa Ovidiu În noaptea dintre ani, autobuzele RATC vor funcţiona până la ora 2.00

29 Dec 2017 1993

Cum te poţi angaja poliţist local la Primăria Oraşului Ovidiu

29 Dec 2017 1339