Himera lui Mazăre, șoseaua de coastă înlocuită de promenada pietonală a Mării Negre

 

 
  • USR Constanța afirmă că promenada Mării Negre presupune crearea unui coridor promenadă pentru pietoni şi biciclisti, facilitarea accesului către plajă pentru peroane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia
  • De asemenea, proiectul va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spatii verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări de-a lungul noii promenade
  • Studiul de fezabilitate pentru parcul din zona Faleză Nord este un alt proiect propus de consilierii USR Constanţa şi inclus prin vot în Bugetul Local pentru anul 2022
 
 

 
Unul dintre amendamentele propuse de USR Constanţa şi incluse prin vot în Bugetul Local 2022 îl reprezintă actualizarea documentaţiilor pentru construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului.

Proiectul privind amenajarea unei promenade pe toată porțiunea dintre Plaja Modern și zona Pescărie este o promisiune a USR încă din campania electorală.

Promenada Mării Negre presupune crearea unui coridor promenadă pentru pietoni şi biciclisti, facilitarea accesului către plajă pentru peroane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

De asemenea, proiectul va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spatii verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări de-a lungul noii promenade.

Cei de la USR afirmă că promenada Mării Negre presupune crearea unui coridor promenadă pentru pietoni şi biciclisti, facilitarea accesului către plajă pentru peroane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.

Studiu de fezabilitate pentru parcul din Faleza Nord
 
Totodată, studiul de fezabilitate pentru parcul din zona Faleză Nord este un alt proiect propus de consilierii USR Constanţa şi inclus prin vot în Bugetul Local pentru anul 2022.


„Am reuşit realizarea unui pas important pentru ca parcul, ce ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 11.500 de metri pătraţi (între zona Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum), să devină realitate.

Constanţa va fi un oraş cu mai mult spaţiu verde şi mai puţine betoane ridicate din tunuri imobliare", susțin reprezentanții USR Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Contre cu primarul Chițac. USR Constanța vrea promenadă de coastă pentru pietoni, nu șosea pentru etalarea mașinilor pe plajă!

Şi Guvernul Grindeanu pune cruce şoselei de coastă, himera lui Radu Mazăre (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul local Mihai Ochiuleț (USR), despre lupta surdă dusă cu Felicia Ovanesian pentru proiectul de înființare a unui parc în Constanța

02 Jul 2022 926

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

02 Jul 2022 858

Salvate de pandemie și de votul PNL și PSD din CLM Constanța. Turnuri de 15 etaje pe locul fostului restaurant Parc din Mamaia (DOCUMENTE)

01 Jul 2022 2120

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 602

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 784

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 881

Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

28 Jun 2022 577

Constănțeanul supărat. Oamenii reclamă că la numărul de telefon afișat la sediul Serviciului Gestionare Cimitire nu răspunde nimeni. Cum explică situația Primăria Constanța?

27 Jun 2022 1103

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 5595

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1145

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1229

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1239

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2367

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 954

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 955