„Îmi doresc ca vinovaţii să plătească” Ancuţa Belu şi echipa sa, victimele unor atacuri murdare

Deşi campania electorală, cu atacurile inerente, s-a terminat de aproape un an, la Mihail Kogălniceanu acţiunile de denigrare continuă. Primăria comunei a transmis ieri printr-un comunicat de presă că „anumite persoane recurg la diverse metode de denigrare la adresa instituţiei şi a primarului comunei Mihail Kogălniceanu, abordând o campanie voită şi murdară de dezinformare”.
Cea mai recentă metodă aleasă este aceea a SMS-urilor, care au fost trimise unor cetăţeni ai comunei. Primarul Ancuţa Belu susţine că SMS-urile au fost trimise, fără a fi semnate, de pe o cartelă, care nu mai funcţionează la această dată.

„Mesajele conţin informaţii care nu sunt conforme cu realitatea”

În SMS-urile, care nu sunt asumate de o persoană anume, se impută conducerii comunei realizarea lucrării de modernizare a gardului ce împrejmuieşte Parcul Tineretului la costuri foarte mari, precum şi alocarea unor sume mari pentru deratizarea păşunilor. Tot prin intermediul mesajelor este transmisă ideea, „la fel de neadevărată”, susţine Ancuţa Belu, potrivit căreia defrişarea pădurii ar depinde de o decizie a Primăriei Mihail Kogălniceanu. „Fac precizarea că pădurea se află în administraţia Regiei Naţionale a Pădurilor, aceasta fiind direct răspunzătoare de ceea ce se întâmplă cu zona împădurită. Drept urmare, autoritatea locală nu are nicio implicare privind defrişarea unei porţiuni a pădurii ce se află pe raza comunei Mihail Kogălniceanu”, a explicat şefa autorităţii locale. Întrebată despre proiectul celor de la Regia Naţională a Pădurilor, primarul Ancuţa Belu a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine, Regia Naţională a Pădurilor a cedat 4.000 de metri pătraţi care sunt supuşi defrişării, însă, a luat în altă parte, o suprafaţă de 10 ori mai mare decât cea cedată, de 4 hectare, pentru împăduriri. „Aceste mesaje conţin informaţii care nu sunt conforme cu realitatea, adevărul putând fi uşor de verificat, întrucât legea transparenţei decizionale permite punerea la dispoziţie a documentelor justificative oricărei persoane interesate. Totodată, asocierea primarului comunei cu anumite persoane este nejustificată, la fel ca şi folosirea unor termeni duri la adresa unor cetăţeni, abordare ce a fost des folosită în ultima campania electorală”, declară Ancuţa Belu.
Şefa autorităţii locale a precizat că a solicitat identificarea persoanelor răspunzătoare de acest demers şi a luat decizia de a face plângere penală împotriva acestora.  „Îmi doresc ca cei vinovaţi să fie identificaţi şi să plătească”, a declarat primarul Ancuţa Belu.

De ce aceste atacuri au loc tocmai acum?

Şefa autorităţii locale susţine că cei care au recurs la acest atac sunt deranjaţi de realizările echipei sale, din ultima perioadă. În prezent, la Mihail Kogălniceanu se lucrează la cămin, la reţeaua de canalizare şi la asfaltarea drumurilor. „Evoluţia din ultimul timp cu siguranţă i-a înnebunit. În ultima vreme, locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu au putut vedea lucrările concretizate din localitatea noastră, care nu au fost doar promisiuni electorale. Acest fapt este de natură să deranjeze anumite persoane care, probabil, nu îşi doresc îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor”, a afirmat Ancuţa Belu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 375

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1099

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 567

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 718

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 1235

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 990

Tribunalul Constanța decide marți libertatea lui Vlad Matei Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai!

15 Apr 2024 863

Judecătoria Mangalia decide mâine libertatea lui Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai!

08 Apr 2024 749

Dosarul lui Pascu Matei Vlad rămâne la Mangalia! Cererea de strămutare, respinsă

03 Apr 2024 639

Cumpărări directe Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL închiriază cilindri vibrocompactori (DOCUMENT)

31 Mar 2024 605

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 861

VIDEO Procurorii din Mangalia cer strămutarea dosarului privind tragedia de la 2 Mai! Ce spune avocatul Adrian Cuculis

22 Mar 2024 1068

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Tulcea, a încheiat contracte de peste 400.000 de lei cu două firme locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2024 479

Exclusiv! Șeful procurorilor din Mangalia, primele declarații după cererea de strămutare a dosarului privind tragedia de la 2 Mai

21 Mar 2024 1440

Exclusiv! Procurorii din Mangalia cer strămutarea! Pascu Matei Vlad ar putea fi judecat la o altă instanță

19 Mar 2024 1135