În plină campanie electorală Primăria a început goana după semnături pentru Portul Constanţa, promiţând scăderea preţului gigacaloriei (galerie foto)

Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) a dat publicităţii, ieri, un comunicat de presă în care critică Primăria Constanţa pentru „ipocrizie”. „Primăria Constanţa a început o campanie de strângere de semnături referitoare la trecerea unor acţiuni ale portului la Consiliul Local”, menţionează Asociaţia Constanţa Ia Atitudine. Aşa cum se precizează în comunicat, întrebările la care trebuie să răspundă constănţenii sunt: „Vrei mai multe acţiuni în Portul Constanţa?” şi „Vrei scăderea facturii tale la energie termică?”. În acest sens, administraţia publică locală a pregătit, susţine Asociaţia Constanţa Ia Atitudine, câteva zeci de puncte la care se pot strânge semnături, multe dintre acestea amplasate în cluburile pentru pensionari.
„Nu putem să nu remarcăm ipocrizia de care dă dovadă conducerea Primăriei Constanţa. Îi reamintim primarului Radu Mazăre că promitea, în campania electorală, «UN NOU CET, O GIGACALORIE MAI IEFTINĂ». Cum poate să vină acum, la doi ani de la alegeri, să îi întrebe pe constănţeni dacă vor scăderea facturii la energie termică? Acesta este principalul motiv pentru care a fost ales în funcţie”, susţine Andrei Popescu, preşedintele Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine.

ACIA reaminteşte faptul că locuitorii municipiului Constanţa plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, „de două ori mai scumpă decât în Bucureşti“. „De asemenea, Constanţa este singurul oraş din România care nu subvenţionează gigacaloria, ci acordă subvenţii pentru încălzire celor mai sărace persoane, Radu Mazăre reuşind astfel să-şi ţină captiv electoratul fidel”, explică Asociaţa Constanţa Ia Atitudine.
În aceeaşi ordine de idei, Asociaţia Constanţa Ia Atitudine subliniază „faptul că oamenii nu sunt întrebaţi dacă vor să contribuie financiar la dezvoltarea Portului Constanţa, căci un acţionar nu are numai beneficii, ci şi obligaţii“. „Noi am identificat mai multe resurse financiare care pot fi folosite pentru a scădea factura la gigacalorie pentru toţi constănţenii. Nu este nevoie decât de puţină voinţă din partea primarului şi a consilierilor PSD, de reducerea contractelor cu firmele de casă ale Primăriei”, a declarat Andrei Popescu, preşedintele ACIA.

Ce spune Primăria Constanţa

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 7 aprilie, aleşii locali constănţeni au votat o hotărâre „privind „privind organizarea campaniei de consultare a locuitorilor municipiului Constanţa în problemele referitoare la Portul Constanţa“. Proiectul a fost votat, mai mult sau mai puţin surprinzător, în unanimitate. Legat de acest subiect, primarul Radu Mazăre a declarat, la momentul respectiv: „Vom trimite o scrisoare către constănţeni despre situaţia actuală a administraţiei Portului, că deţinem acţiuni şi ce ar urma să se întâmple cu banii proveniţi din acţiuni, respectiv să creştem subvenţia la energia termică“. Decizia CLM Constanţa a venit la doar o săptămână după ce consilierul PNL Ana Marcu propusese o dezbatere publică pe marginea proiectului privind transferul unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la administraţia locală. În acea şedinţă, primarul a respins ideea. Iată însă că la doar o săptămână distanţă de la propunerea Anei Marcu, edilul-şef s-a răzgândit, considerând că o astfel de consultare a cetăţenilor e mai mult decât oportună.
Ce spune municipalitatea despre strângerea acestor semnături? Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, a declarat că acţiunea a fost demarată ieri şi că ea se va derula până pe data de 24 mai. Aşadar, va fi încheiată cu doar o zi înaintea alegerilor europarlamentare. „Nu am o situaţie clară, o centralizare, dar e vorba despre 12, 13 astfel de puncte de strângere de semnături, amplasate în marile pieţe din Constanţa şi în mall-uri. Ieri a fost prima zi, acţiunea derulându-se până pe 24 mai”, a explicat Tramudana.

Iată deci că administraţia Mazăre se mişcă extrem de eficient atunci când vine vorba despre proiectul de suflet al primarului Mazăre, proiect pentru care atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul Transporturilor, social-democratul Dan Şova, şi-au mărturisit, în repetate rânduri, susţinerea.
Menţionăm că am încercat să aflăm un punct de vedere al primarului Radu Mazăre pe marginea criticilor care i se aduc, dar edilul-şef nu a răspuns. În eventualitatea în care ne va răspunde, declaraţia sa va fi ulterior publicată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Schimbarea la față a orașului! Doar în campanie electorală și doar pe hârtie

26 Jan 2024 813

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 1929

Editorial Tragem linie și o luăm de la capăt, doar pentru a greși din nou

01 Nov 2023 983

Înalta Curte, termen nou în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

25 Jan 2023 1357

Fostul prim-ministru al Japoniei a fost împușcat. Campania electorală a fost suspendată

08 Jul 2022 1385

#alegeriparlamentare2020 Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „Războiul dintre Guvern și Biserică va avea repercusiuni la alegeri”

30 Nov 2020 2079

#alegeriparlamentare2020 George Gima (USR PLUS) - „Democrația trebuie să continue pe perioada pandemiei”

30 Nov 2020 1886

Elena Băsescu și campania ei atipică. De unde știm că nu așa se face

28 Nov 2020 3693

Sondaj de opinie Pe cine vor vota constănțenii la alegerile parlamentare?

16 Nov 2020 1940

Sondaj de opinie Cu ce partide veți vota la alegerile parlamentare 2020?

09 Nov 2020 2628

S-a încheiat campania electorală. Cetățenii sunt chemați să-și exprime votul

26 Sep 2020 1585

Ministerul Educației dezminte zvonurile legate de trecerea, după alegeri, la scenariul roșu a întreg învățământului românesc

25 Sep 2020 2440

#alegerilocale2020 Candidatul PSD, Decebal Făgădău a vorbit la ZIUA Electorală despre Constanța, despre echipa sa și despre candidatura la primărie

24 Sep 2020 2911

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 2924

#alegerilocale2020 Felix Stroe, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Mă bucur că această campanie, mi-a oferit ocazia să vin în fața oamenilor. Îi rog pe constănțeni să voteze pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”

20 Sep 2020 3649