În premieră, toate proiectele CJC sunt iniţiate de cei doi vicepreşedinţi Consiliul Judeţean votează pentru numirea soţiei lui Zgabercea la conducerea Teatrului de Stat Constanţa (document)

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte, la începutul săptămânii viitoare, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a evenimentului figurează, până la acest moment, 24 de proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea priveşte constatarea încetării unui mandat de consilier judeţean. Este vorba despre mandatul ocupat până acum de Corina Gheorghe, fostă democrat-liberală care a demisionat atât din funcţia de ales judeţean, cât şi din PDL. Locul său în CJC urmează să fie luat de Nicolae Ciucă.
Aderarea unor comune la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apă-Canal Constanţa” reprezintă un alt proiect inclus pe ordinea de zi a şedinţei.
Consilierii judeţeni constănţeni vor dezbate, de asemenea, proiectul privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre judeţul Constanţa - Consiliul Judeţean Constanţa şi Navigator Yacht Club în vederea organizării regatei pentru veliere mari - SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, dar şi proiectul referitor la aprobarea Protocolului de colaborare dintre Administraţia Naţională „Apele Române” şi CJC.
Un alt proiect inclus pe ordinea de zi face referire la acceptarea implementării aplicaţiei „Traffic monitoring system for Constanţa - Dobrich cross border area”, Cod MIS ETC 320, aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a cheltuielilor aferente derulării proiectului.
 
Dana Dumitrescu îl înlocuieşte pe Virgil Iosif
 
Unul dintre cele mai interesante proiecte incluse pe ordinea de zi este cel privind aprobarea rezultatului final al concursului de management, a planului de management şi a contractului de management pentru Teatrul de Stat Constanţa. În urma unui concurs de proiecte de management, postul de director general al Teatrului de Stat Constanţa a fost ocupat de Dana Dumitrescu, nimeni alta decât soţia lui Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general la TVR. Amintim că Zgabercea a fost şeful Direcţiei de Cultură din cadrul CJC în vremea „marii” reforme a culturii constănţene. A fost perioada în care CJC a decis comasarea Teatrului „Fantasio” cu Teatrul Dramatic „Ovidius“, „Fantasio” dispărând ca entitate teatrală, cele două structuri urmând să figureze sub titulatura de Teatrul Naţional Constanţa. La momentul respectiv, decizia a fost considerată drept un genocid, un început al exterminării culturii din Constanţa.
Următoarea decizie nu a făcut decât să confirme acest sentiment. Opera, Teatrul de Balet „Oleg Danovski" (singurul teatru de balet din ţară) şi Filarmonica „Marea Neagră" au fost reorganizate sub aceeaşi umbrelă, în cadrul aceleiaşi structuri, anume Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski". Efectul acestei decizii paradoxale a fost acela că Filarmonica a dispărut ca instituţie de sine stătătoare, în vreme ce orchestrele şi corurile Operei şi Filarmonicii au început să funcţioneze împreună. Nu mai puţin important, amintim că Zgabercea a fost, timp de câţiva ani, managerul general al postului TV Neptun.
Revenind la şedinţa de luni, de menţionat este că pe ordinea de zi e inclus şi un proiect ce prevede rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 pentru Teatrul de Stat Constanţa.

Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2014 pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de luni. Un proiect similar este cel privind rectificarea bugetului şi a listei de investiţii a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa pe anul 2014.
Nu mai puţin important, CJC va vota şi pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe 2014. Din acelaşi capitol face parte şi proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pe 2014 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură.
Interesant este că, pentru prima dată, toate proiectele supuse aprobării într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa sunt iniţiate de vicepreşedinţii Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. Asta pentru că preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, se află în Statele Unite ale Americii, pentru efectuarea unor proceduri medicale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 319

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 416

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 638

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 659

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 540

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 635

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 646

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 773

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 382

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1368

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

21 Apr 2024 353

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 570

Investiția "Amplasare stație fixă telefonie mobilă", pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 410

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 481

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 462