În ședința de Consiliu Local Constanța au fost aprobate contravențiile pentru cei care parchează după ureche, dar și demolarea activelor amplasate pe terenul viitoarei Săli Polivalente

 
  • Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal care stabilește cuantumului amenzilor pentru persoanele care nu respectă regulamentul locurilor de parcare din oraş a fost votat ieri în ședința ordinară de CLM
  • Aleșii liberali au votat împotrivă, cu toate acestea proiectul a trecut
  • Cei care parchează pe locurile altor persoane, vor fi amendați de Poliția Locală
  • Contravențiile sunt cuprinse între 200 și 600 lei
  • Aleșii locali au fost aprobat și lucrările de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiții Sală Sport Polivalentă 5000 de locuri zona Badea Cârțan
  • Aproximativ  4,3 milioane de euro vor merge către cluburile sportive din municipiu
 
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal care stabilește cuantumului amenzilor pentru persoanele care nu respectă regulamentul locurilor de parcare din oraş a fost votat ieri în ședința ordinară de CLM. Aleșii liberali au votat împotrivă, cu toate acestea proiectul a trecut.
Potrivit proiectului votat, cei care parchează pe locurile altor persoane, vor fi amendați de Poliția Locală. Se constituie contravenție următoarele situații: utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilit de către Consiliul Local; punerea utilizatorului de drept al unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi sau ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice cu un alt autovehicul.
Amenzile pentru cei care nu vor respecta punctele primele două situații descrise în regulament este cuprinsă între 200 și 600 de lei, iar pentru ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice cu un alt autovehicul, contravenția este cuprinsă între 200 și 400 de lei.
Se demolează corpurile Cl, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14 și  C15 
 
Tot ieri au fost aprobate lucrările de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiții Sală Sport Polivalentă 5000 de locuri zona Badea Cârțan.
O firmă din Cluj care a demolat și fabrica de Bere Ursus va pune la pământ activele aflate pe terenul viitoarei săli Polivalente din Constanța. Valoarea totală estimativă conform devizului general este: 306.200,35 lei fără TVA, respectiv 364.359,42 lei cu TVA. Terenul va trebui eliberat de sarcini deoarece există un Protocol încheiat cu MDRAP prin CNI SA conform HCL nr. 279/18.12.2014, iar municipalitatea are sarcina să asigure condițiile necesare construirii sălii de sport prin dezafectarea construcțiilor dotărilor existente pe amplasament. Execuția lucrarilor de demolare constau în demolări, demontări, dezafectari, defrișări și colectare, sortare și transport la depozitele autorizate al deșeurilor rezultate, pentru corpurile Cl, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14 și  C15.  Proiectul se va implementa în 2 luni.  Vă reamintim, Primăria Constanța a atribuit pe 12 iunie a.c contractul pentru lucrări de demolare. Terenul pe care se doreşte a se face investiţia, respectiv demolarea are o suprafaţă de 78.335 mp. Lucrările de demolarea vor fi realizate de societatea SMZ IMPEX SRL cu sediul social în Cluj Napoca Aceeași firmă s-a ocupat în primăvara anului 2013 de demolarea Fabricii de Bere Ursus. La sfârșitul lunii mai a.c., au început lucrările la Sala Polivalentă din Constanța, un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei. Scopul realizării acestui obiectiv de investiții este: revitalizarea unei baze sportive existente în Constanța și sprijinirea de către municipalitate a sportului.  Construcţia sălii este realizată de asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL - Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Bani pentru cluburile sportive private

Consilierii locali au aprobat și banii pe care îi primesc cluburile sportive private din municipiu pentru derularea activităților competiționale. Liberalii nu au susținut nici acest acest proiect. Consilierul Local municipal PNL , Adriana Arghirescu reproșează primarului că nu se finanțează sportul din scoli și nu se investește în infrastructura școlară care ar trebui să stimuleze copii să facă sport și să se dezvolte armonios.
“ Avem copii campioni cu rezultate deosebite care se simt abandonați de societate iar singurii susținători ai acestora sunt părinții și familiile lor. Decontăm salarii de mii de euro în condiții de pandemie în care competiile sportive sunt limitate iar salariile au fost susține prin măsuri guvernamentale privind șomajul tehnic și stimulent de reangajare de 41% din salariu pe o perioadă de 3 luni. Este adevărat că sumele maxime acordate de stat nu se compară cu salariile de mii de euro ale sportivilor acestor cluburi, dar așa cum mediul privat supraviețuiește și luptă pentru menținerea afacerilor în aceasta perioadă de pandemie, tot așa ar trebui și cluburile sportive să și ajusteze bugetele în concordanță cu activitatea desfășurată în condițiile actuale de criză sanitară. Primarul Făgădău are ca prioritate pentru voturile din 27 septembrie cheltuirea banilor constănțenilor pe salarii pentru sportivi, de altfel ,abonați anual la această “conductă” de bani publici" – a precizat alesul liberal. Este vorba despre aproximativ  4,3 milioane de euro.
Pe ordinea de zi a ședinței de ieri s-au aflat 61 de proiecte, dintre care trei au fost retrase. Este vorba despre proiectele 47, 48 și 51. De asemenea nu au trecut de votul aleșilor, proiectele 38 și 57, care făceau referire la vânzarea unor terenuri.

Citește și:

Este ședință de Consiliu Local. Se votează amenzile pentru ocuparea "abuzivă" a locurilor de parcare!
 
Citește și: Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)
 
Citește și: Consiliul Local votează demolarea activelor amplasate pe terenul Sălii Polivalente de pe Badea Cârțan (documente)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 113

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 996

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 455

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 501

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 439

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 416

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 500

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 404

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 486

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 436

Ședința CLM Constanța Aprobarea situaţiilor financiare încheiate la finele anului 2023 ale Termocentrale Constanţa SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 416

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 427

Ședință CL Constanța Proiect privind probarea scutirii de la plată chiriei pentru spațiile locative cu destinația de locuință în administrarea societății Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 387

Ședință Consiliu Local Constanța Se stabilește nivelul chiriei pentru locuințele sociale situate pe strada Zmeurei (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1082

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 738