În sfârşit, copiii din Lumina vor avea un loc de joacă! Parcul din centrul comunei este aproape gata



Începutul noului an a readus în atenţie vechi probleme cu care se confruntă multe localităţi din judeţul Constanţa. Lipsa banilor şi zecile de hârtii solicitate au făcut ca mulţi primari să se lase păgubaşi. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre comuna Lumina, care pare că înfloreşte pe zi ce trece. Astfel, dacă la finalul anului trecut, copiii din localitate se bucurau de inaugurarea unui nou corp de şcoală, în acest an, administraţia locală speră să finalizeze şi alte proiecte începute anul trecut.  
 
Unul dintre ele vizează finalizarea lucrărilor la parcul central din localitate. „Deşi l-am început în toamna anului trecut, speram ca până de sărbători să îl finalizăm. Nu s-a putut. În acest moment, din cauza vremii, lucrările au fost sistate. Dar imediat ce vremea bună revine, reîncep şi lucrările. În proporţie de 80% este finalizat“, a declarat primarul comunei, Dumitru Chiru. Fondurile pentru realizarea proiectului au provenit de la bugetul local.


 
În această perioadă, administraţia publică locală se pregăteşte să ducă la bun sfârşit şi alte proiecte. „Avem trei proiecte accesate în 2013 şi derulate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiecte aflate în curs de finalizare: alimentare cu apă la Sibioara, proiect la care se lucrează intens, canalizare în satul Oituz, asfaltarea a zece kilometri de drumuri în localitatea Lumina. La toate aceste proiecte finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%“, a mai spus gospodarul-şef al comunei Lumina, Dumitru Chiru.
 
Proiectele depuse de Consiliul Local şi Primăria Lumina pe mai multe axe de finanţare au început să dea roade. Unul dintre ele, prin care sunt pietruite toate drumurile de pământ din comună, este aproape de finalizare. Întreaga investiţie a fost finanţată cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Primarul a precizat că nu poate depune proiecte noi până când cele în curs nu vor fi finalizate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Lumina, contract cu o firmă din Satu Mare pentru mobilier școlar! Contract de peste 140.000 de euro, finanțat prin PNRR (DOCUMENT)

13 Apr 2024 521

Licitații Constanța Primăria Lumina caută firmă care să tundă iarba din Lumina, Oituz și Sibioara. Pune la bătaie peste 180.000 de euro (DOCUMENT)

11 Apr 2024 498

​Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina, licitație pentru servicii de măturat străzi. Iată care este firma câștigătoare (DOCUMENT)

08 Apr 2024 1110

Primăria comunei Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Constanța. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

06 Apr 2024 609

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 687

Afaceri Constanța Primăria Lumina a închiriat mai multe terenuri către persoane fizice și juridice

05 Apr 2024 1645

Primăria Lumina, județul Constanța, a cumpărat eurocontainere. Vezi ce sumă a cheltuit (DOCUMENT)

02 Apr 2024 608

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 914

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 746

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 562

Primăria Lumina, județul Constanța, un nou contract cu firma Solar Center SRL

06 Mar 2024 561

Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina a contractat servicii de întreținere Parc și anumite spații verzi (DOCUMENT)

05 Mar 2024 942

Cumpărări directe Constanța O firmă din Galați va realiza un Sistem Informatic Geografic ce integrează componentele PUG al comunei Lumina (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 612

Primăria Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Galați. Iată ce achiziționează

03 Mar 2024 682

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 653