Administratie locala

În timp ce liberalii îi cer demisia Babu a zburat la Berlin să „fure“ secretele oraşului inteligent

Amsterdam, Barcelona, Hong Kong, Delhi, New York, Berlin, Copehnaga, Toronto, Stockholm, Viena şi multe altele sunt exemple de oraşe care urmăresc activ implementarea unei strategii Smart şi care sunt considerate şi date ca exemple de smart cities.
 
Administraţia locală din Constanţa s-a declarat interesată de aplicarea acestui concept şi caută parteneri în elaborarea unor strategii de dezvoltare urbană. Senzori cu consum minim de energie, reţele wi-fi, supravegherea digitală, procesarea automată a fluxurilor de date şi sistemele de management al serviciilor publice sunt doar câteva exemple de digitalizare şi oportunităţi pentru oraşele inteligente.
 
Conform studiilor şi analizelor, provocarea urbană de azi este să gândeşti, să acţionezi şi să trăieşti Smart. Plecând de la aceste afirmaţii, oraşele şi comunităţile locale trebuie să înceapă să gândească în perspectivă şi să planifice cum să devină prietenoase cu mediul, orientate spre cetăţeni, cum să utilizeze raţional resursele, cum să genereze venituri în paralel.
 
În acest context, în timp ce liberalii îi cer demisia pentru modul în care a coordonat Direcţia de gestionare a serviciilor publice şi Direcţia de investiţii şi achiziţii publice (n.r. atribuţiile viceprimarului), Dumitru Babu a fost trimis la Berlin să „aprofundeze” trendul global de transformare în smart city.
 
Contactat telefonic, Babu a spus că nu intenţionează să demisioneze şi a ţinut să transmită PNL că el nu se ocupă de relaţia cu mediul de afaceri, ci cu achiziţiile publice şi gestionarea serviciilor publice şi administrative. Babu se află în Germania pentru două zile pentru a discuta cu reprezentanţii primăriei din Berlin despre implementarea conceptului de smart-city.
 

Când alţii deja aplică, Constanţa încă învaţă ce are de făcut

 
Orice demers în Smart City trebuie să înceapă cu un management de tip Smart. În acest sens, executivul din administraţia locală, şi anume primarul (şi aparatul său de specialitate) sau City managerul sunt primii care trebuie să asigure dezvoltarea comunităţii de servicii publice inteligente şi să explice cetăţenilor importanţa unei strategii inteligente de dezvoltare bazată pe tehnologie. Un rol determinant în această provocare are şi Consiliul Local pentru susţinere politică şi sprijin în realizarea viziunii strategice de transformare smart city.
 

PNL Constanţa solicită demiterea viceprimarului

 
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a anunţat că în următoarea perioadă consilierii locali PNL vor depune un proiect de HCLM prin care vor solicita demiterea viceprimarului Dumitru Babu (PSD) pentru lipsa de performanţă şi incapacitatea de a-şi exercita atribuţiile.

Dacă proiectul nu le va fi introdus pe ordinea de zi de primarul Decebal Făgădău, liberalii susţin că au numărul de voturi necesar să forţeze convocarea unei şedinţe extraordinare. Pentru aprobarea acestui proiect, PNL are nevoie de două treimi din voturile consilieri locali. Explicaţia preşedintelui PNL Constanţa pentru solicitarea demiterii viceprimarului Dumitru Babu este următoarea: „În 2016, primarul Decebal Făgădau l-a recomandat pe Babu ca om provenit din business care, prin atribuţiile lui, va întări relaţia primăriei cu mediul de afaceri. Astăzi aş caracteriza această relaţie drept ostilă. De fapt, cerem înlocuirea lui pentru modul incompetent in care a coordonat direcţia de gestionare a serviciilor publice şi Direcţia de investiţii şi achiziţii publice”.
 
Totodată, liberalii au anunţat că vor sesiza Comisia de disciplină a Primăriei Constanţa, în cazul arhitectului-şef al Constanţei, Mihai Radu Vânturache, pentru modul defectuos în care gestionează eliberarea autorizaţiilor de construcţie, a mai afirmat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:
 
Vor forţa o şedinţă extraordinară PNL Constanţa solicită demiterea viceprimarului Dumitru Babu

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Întâlnire de lucru cu reprezentanții asociațiilor de proprietari

30 Jul 2019 483

Constanţa. Consilierii PNL cer schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu (document)

26 Jun 2019 1389

Decebal Făgădău, întâlnire de lucru cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari

21 Jun 2019 998

După cursurile de alfabetizare Primăria Constanta cumpără cursuri de educaţie sanitară şi asistenţă socială

08 Jun 2019 678

Când are loc licitaţia privind serviciul de salvamar şi de prim ajutor pentru plajele din Constanţa şi Mamaia

07 Jun 2019 724

Revista presei locale

04 Jun 2019 630

După moartea poliţistului Amariei Deputatul Radu Babuş se implică în modernizarea protocoalelor de intervenţie a oamenilor legii aflaţi în misiune

04 Jun 2019 756

Babuş (PSD) "Votul de astăzi nu este o înfrîngere pentru PSD, am reuşit să luăm mai multe voturi decât în 2014"!

26 May 2019 402

Primăria Constanţa scoate la licitaţie serviciul de salvamar şi prim ajutor pentru plajele din municipiu şi din staţiunea Mamaia

25 May 2019 690

Vor forța o ședință extraordinară PNL Constanța solicită demiterea viceprimarului Dumitru Babu

06 May 2019 1379

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 aprilie 2019

24 Apr 2019 581

Imobil din zona Cazinoului Mamaia Ce răspuns a primit deputatul Radu Babuş de la Comisia tehnică de urbanism

24 Apr 2019 1384

LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

22 Apr 2019 7603

Un consilier al primarului Făgădău şi viceprimarul Babu au donat sânge. Fostului prefect Pârjol nu i-a fost permisă donarea

20 Apr 2019 546

„Alege autobuzul”, campanie de promovare a transportului public desfășurată la Constanța

19 Apr 2019 535