Administratie locala

‎Inaugurare în satul Poiana, oraşul Ovidiu Primarul George Scupra - „Noua şcoală este dotată la standarde moderne“ (galerie foto)

Copiii din localitatea Poiana, oraşul Ovidiu, vor învăţa, din acest an, într-o şcoală nouă, situată pe terenul din faţa Centrului Cultural „Gabriel Cotabiţă“. De asemenea, şi micuţii vor merge la o grădiniţă nou înfiinţată. Noua şcoală a fost dotată la standarde moderne pentru ca toţi copiii să beneficieze de un act educativ optim, iar în exterior au fost create un loc de joacă şi un teren multisport cu gazon sintetic dotat cu nocturnă!
 
 
Ieri, la evenimentul de inaugurare, au fost prezenţi George Scupra - primarul oraşului Ovidiu, Horia Marius Țuţuianu - preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Dumitru Jeacă - prefectul judeţului Constanţa. „Este un moment deosebit pentru localitatea noastră, în special pentru învăţământ. Țin să vă anunţ că, în această toamnă, vom începe lucrările la creşa din oraşul Ovidiu, un proiect de 400.000 de euro. Sperăm că la anul, pe vremea asta, vom inaugura creşa din oraşul Ovidiu. De asemenea, avem două grădiniţe în oraşul Ovidiu, unde puteţi lăsa copii. Vreau să mai adaug că jumătatea din valoarea normei de hrană este suportată de Primărie.
 
Revenind la evenimentul de faţă, azi (ieri - n.r.) inaugurăm şcoala şi grădiniţa noi din satul Poiana, unităţi care beneficiază de toate dotările necesare unei instituţii de învăţământ europene. Este important că, încet-încet, în satul Poiana se conturează o zonă centrală, aşa cum a existat dintotdeauna. Vă urez succes în noul an şcolar, cei mici să-i asculte profesorii, să luaţi note şi rezultate bune“, a spus primarul oraşului Ovidiu George Scupra. Tot el a amintit de promisiunea făcută în 2017, de a inaugura şcoala şi grădiniţa.
 
„Am venit să vă urez succese vouă, copiilor, dar şi părinţilor, care au mai multe emoţii. În mine veţi găsi un partener şi un prieten, care vă va sprijini“, a transmis preşedintele CJC, Horia Țuţuianu.  Succese în noul an şcolar le-a urat copiilor şi prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă.
 

Spaţii de învăţământ la nivel de grădiniţă şi şcoală generală

 
Reamintim că Primăria oraşului Ovidiu a finalizat lucrările aferente proiectului „Construire imobil grădiniţă şi şcoală generală în localitatea Poiana“. Proiectul este finanţat de MDRAP, în cadrul PNDL 2017-2020, etapa II, contract de finanţare nr. 4365/14.03.2018, fiind depus în cursul anului 2017. Având în vedere că vechea şcoala din satul Poiana nu mai corespundea normelor în vigoare pentru desfăşurarea unui act instructiv-educativ optim, s-a considerat oportună realizarea acestui proiect.
 
În cadrul proiectului s-a construit un corp de clădire în care au fost amenajate spaţii de învăţământ, la nivel de grădiniţă şi şcoală generală. Unitatea de învăţământ are o suprafaţă desfăşurată de 379 mp. Totodată, în cadrul proiectului, a fost construit un teren de sport cu suprafaţă sintetică, dotat cu nocturnă. Pentru accesul auto a fost prevăzută amenajarea unei zone de acces, asfaltată, în suprafaţă de 395 mp. Zona pietonală, în suprafaţă de 353 mp, este amenajată cu un pavaj. De asemenea, în zonă au fost plantaţi arbuşti decorativi.
 
Noua clădire are o suprafaţă desfăşurată de 379 mp, fără a fi etajată. Acoperişul este de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din ţiglă presată, cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi şi piese de ventilare a conductelor. Clădirea a fost izolată termic cu polistiren expandat de zece centimetri şi finisată cu tencuială decorativă. Pereţii sunt prevăzuţi cu lambriu laminat cu o înălţime de 1,5 m în sălile de clasă şi pe coridoare, respectiv cu faianţă de doi metri înălţime în grupurile sanitare. Terenul de fotbal, care a fost amenajat în curtea şcolii, are o suprafaţă de 840 mp şi gazon artificial multifilar. Desigur, nu s-a omis din proiect realizarea unei zone cu bănci, destinată spectatorilor. Lângă terenul de fotbal există un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural şi dotat cu bănci şi leagăne şi unde s-au plantat diverşi arbori.
 
Sursa foto: Primăria Ovidiu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o ambulanţă (galerie foto)

18 Sep 2019 469

Acces la un act educaţional de calitate Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru construirea unei creşe cu program prelungit (document)

16 Sep 2019 521

Investiţie în învăţământ Şcolile şi grădiniţele din oraşul Ovidiu, pregătite pentru noul an şcolar (galerie foto)

09 Sep 2019 554

Reţeaua de canalizare de pe strada Teiului din oraşul Ovidiu, extinsă

02 Sep 2019 540

Bani europeni pe apa sâmbetei. Pavelele din zona peninsulară a Constanței vor fi înlocuite (galerie foto)

30 Aug 2019 3775

„Ne dorim un oraş curat, civilizat“. Ce a transmis Primăria Ovidiu locuitorilor oraşului

28 Aug 2019 541

Comunicat de presă Primăria Ovidiu, precizări cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare

21 Aug 2019 521

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor

19 Aug 2019 654

Şanse mari la titlu Micii rugbyşti de la CSO Ovidiu, pe locul doi în etapa a treia a Campionatului Naţional (galerie foto)

07 Aug 2019 659

ONE! Festivalul muzicii românești continuă cu noi concerte extraordinare!

31 Jul 2019 1564

Primăria Ovidiu susţine sportul Halterofili de la CSO Ovidiu, victorie la Campionatele Naţionale de la Târgu Mureş

30 Jul 2019 503

Festivalul ONE Nume mari vor concerta în piaţa Ovidiu din Constanţa

23 Jul 2019 7684

Firmă cu zero angajaţi. Primăria a decis cine organizează Spectacole Estivale Piața Ovidiu” Constanța 2019! (documente)

23 Jul 2019 2359

Simona Halep vine acasă! Primăria Constanţa, invitaţie pentru constănţeni şi turişti. Vezi programul evenimentului

19 Jul 2019 2317

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 964