INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice pentru blocurile din municipiul Constanța reabilitate termic prin PNRR (DOCUMENTE)

  • Primăria Constanța a atribuit patru contracte pentru realizarea auditului energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice
  • Valoarea contractelor este de 197.500 lei fără TVA
 

 
Primăria Constanța a atribuit patru contracte de prestări servicii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC.
Institutul va realiza servicii de elaborare audit energetic pentru Creșterea eficienței energetice a clădirilor din Municipiului Constanța - zona Gară - bloc C2, B4, E3, zona Tomis III - blocurile LE42, T7, L7, zona Centru - blocurile R5, R8, VILA CFR, SNC și zona Dacia - bloc L1.

Primăria Municipiului Constanța a accesat doar 14 milioane de euro totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale, bani puși la dispoziție prin intermediul Ministerului Dezvoltării și provin din PNNR.
 
Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrasctructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei.
Valoarea contractelor încheiate de municipalitate cu Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este de 197.500 lei fără TVA. Contractele au o durată de 6 luni de la data semnării, vezi secțiunea „documente”.
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este condus de Mircea Ion Păstrăv. Director științific este dr. Ing. Claudiu-Lucian Matei iar director economic Sultana Forte.

Institutul are sucursale în București, Cluj, Iași și Timișoara.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” a fost infiinţat prin Hotărârea nr.1398 din 18 noiembrie 2009, publicată in Monitorul Oficial nr.816 din 27 noiembrie 2009.


Actualul institut, denumit pe scurt, INCD URBAN-INCERC este continuatorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare in Construcţii şi Economia Construcţiilor – INCERC Bucureşti, a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – URBANPROIECT Bucureşti, precum şi a Centrului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Documentare pentru Construcţii, Arhitectura, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – CDCAS, precum şi a Centrului Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic – CNRRS.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

High Construct Project face auditul energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 481

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 601

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 782

Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

28 Jun 2022 537

Constănțeanul supărat. Oamenii reclamă că la numărul de telefon afișat la sediul Serviciului Gestionare Cimitire nu răspunde nimeni. Cum explică situația Primăria Constanța?

27 Jun 2022 990

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 5308

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1089

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1187

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1192

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2298

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 936

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 924

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 692

Pe ce rute vor funcționa primele autobuze electrice chinezești din portofoliul CT BUS

20 Jun 2022 5968

PUD-urile afaceristului Tapangea în zona Campusului universitar ajung pe masa Comisie tehnice de urbanism

20 Jun 2022 698