Administratie locala

Încep evaluările anuale ale managerilor instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa (document)


Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, se pregăteşte de evaluarea anuală a managementului instituţiei. În acest sens, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa a fost postat şi Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului care urmează să fie aprobat de consilierii judeţeni în şedinţă de Consiliu Judeţean, care poate fi consultat şi în secţiunea Documente.
 
Evaluarea managementului de către Consiliul Judeţean Constanţa se realizează în
conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, coroborate cu prevederile prezentului regulament-cadru.

Evaluarea managementului este organizată în două etape, astfel:
a) prima etapă: analiza raportului de activitate întocmit de managerilor;
b) a doua etapă: susţinerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu.

Pentru desfăşurarea evaluării managementului instituţiei, la nivelul autorităţii se înfiinţează o comisie de evaluare, în funcţie de specificul instituţiei, formată dintr-un număr impar de membri. Comisia de evaluare anuală, denumită în continuare comisia, este desemnată de Consiliul Judeţean Constanţa, prin hotărâre a autorităţii judeţene şi este compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime şi din specialişti în domeniul de activitate a instituţiei, în proporţie de două treimi, un reprezentant al autorităţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi doi specialişti în domeniu.

Evaluarea se face prin acordarea de către fiecare membru al comisiei a unei note - nota A, de la 1 la 10, pentru prima etapă, şi nota B, de la 1 la 10, pentru etapa a II-a, făcându-se media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al Comisiei. La punctajul aferent notei se iau în calcul doar primele două zecimale. Nota finală dată de fiecare membru se calculează astfel: (A + B)/2 =.

În situaţia în care se înregistrează diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de evaluare, se va relua notarea. Procedura notării se reia ori de câte ori există diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de evaluare, pentru fiecare etapă în parte. Rezultatul final se calculează prin media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al comisiei, astfel: [Rezultatul final] = (nota 1 + nota 2 + nota 3 + nota 4 + nota x)/xx - numărul membrilor comisiei stabilit de autoritate pentru respectiva evaluare.
 
În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este considerat nesatisfăcător. Rezultatul evaluării, nota finală şi concluziile raportului întocmit de comisie sunt aduse la cunoştinţa managerului, în scris, în termen de 24 de ore de la încheierea procedurii de evaluare. Managerul evaluat are dreptul să formuleze contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea evaluării şi să le depună la compartimentul desemnat de autoritate, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului evaluării.

Contestaţiile se soluţionează în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului pentru
depunerea acesteia, de către o comisie de soluţionare a contestaţiilor constituită în acest sens conform art. 21 din OUG nr. 189/2008 cu modificările şi completările. Comunicarea rezultatului evaluării - în 24 de ore de la expirarea termenului în care pot fi depuse contestaţii sau, după caz, de la data soluţionării acestora, rezultatul final al evaluării este adus la cunoştinţa publică prin grija autorităţii. Rezultatul final al evaluării se aprobă în şedinţă de CJC.
 
Citeşte şi:
 
Doina Voivozeanu, Sorin Colesniuc şi Romică Stan, în faţa evaluării anuale a managementului (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală managerul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța (documente)

02 Apr 2020 1404

În baza deciziilor și sentințelor judecătorești, CJC a instituit într-o singură zi 12 decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)

02 Apr 2020 2188

Ce calificativ a primit la evaluarea anuală regizorul Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța (documente)

01 Apr 2020 1401

Prosoft++ SRL, contract de 300.000 de lei pentru soluții IT pentru Registrul Agricol al CJC

31 Mar 2020 768

Ce buget alocă Consiliul Județean pentru serviciul de spălătorie auto pentru autoturismele instituției

31 Mar 2020 504

Doina Păuleanu, singurul manager de 10 al unei instituții de cultură din subordinea CJC (documente)

31 Mar 2020 1188

Licitație pentru servicii de dezinfecție în toate sediile care aparțin Consiliului Județean Constanța

28 Mar 2020 294

Comisie de lucru pentru Cetatea Capidava. Adițional la proiectul de execuție. Contractul, prelungit cu maximum 60 de zile. De ce s-a luat această măsură? (document)

27 Mar 2020 773

Spectacole online pentru constănțeni, în acest weekend. Ce puteți viziona din confortul casei

26 Mar 2020 1498

Evaluarea anuală a managerului Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”. Ce notă a obținut?

25 Mar 2020 544

Criza coronavirusului. Se ia în calcul conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare în spital auxiliar de infecțioase

25 Mar 2020 3762

Fonduri suplimentare pentru unitățile medicale din subordinea CJC. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța intră în dispozitiv, în contextul pandemiei generate de COVID-19

24 Mar 2020 997

CJC a alocat 4,4 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți

23 Mar 2020 651

Achiziție de materiale necesare combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus pentru CJC, CMZ și ISU

23 Mar 2020 437

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință pe 27 martie. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

22 Mar 2020 1018