Administratie locala

Încep evaluările anuale ale managerilor instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa (document)


Doina Voivozeanu, directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, se pregăteşte de evaluarea anuală a managementului instituţiei. În acest sens, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa a fost postat şi Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului care urmează să fie aprobat de consilierii judeţeni în şedinţă de Consiliu Judeţean, care poate fi consultat şi în secţiunea Documente.
 
Evaluarea managementului de către Consiliul Judeţean Constanţa se realizează în
conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, coroborate cu prevederile prezentului regulament-cadru.

Evaluarea managementului este organizată în două etape, astfel:
a) prima etapă: analiza raportului de activitate întocmit de managerilor;
b) a doua etapă: susţinerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu.

Pentru desfăşurarea evaluării managementului instituţiei, la nivelul autorităţii se înfiinţează o comisie de evaluare, în funcţie de specificul instituţiei, formată dintr-un număr impar de membri. Comisia de evaluare anuală, denumită în continuare comisia, este desemnată de Consiliul Judeţean Constanţa, prin hotărâre a autorităţii judeţene şi este compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime şi din specialişti în domeniul de activitate a instituţiei, în proporţie de două treimi, un reprezentant al autorităţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi doi specialişti în domeniu.

Evaluarea se face prin acordarea de către fiecare membru al comisiei a unei note - nota A, de la 1 la 10, pentru prima etapă, şi nota B, de la 1 la 10, pentru etapa a II-a, făcându-se media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al Comisiei. La punctajul aferent notei se iau în calcul doar primele două zecimale. Nota finală dată de fiecare membru se calculează astfel: (A + B)/2 =.

În situaţia în care se înregistrează diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de evaluare, se va relua notarea. Procedura notării se reia ori de câte ori există diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de evaluare, pentru fiecare etapă în parte. Rezultatul final se calculează prin media aritmetică a notelor acordate de fiecare membru al comisiei, astfel: [Rezultatul final] = (nota 1 + nota 2 + nota 3 + nota 4 + nota x)/xx - numărul membrilor comisiei stabilit de autoritate pentru respectiva evaluare.
 

În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este considerat nesatisfăcător. Rezultatul evaluării, nota finală şi concluziile raportului întocmit de comisie sunt aduse la cunoştinţa managerului, în scris, în termen de 24 de ore de la încheierea procedurii de evaluare. Managerul evaluat are dreptul să formuleze contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea evaluării şi să le depună la compartimentul desemnat de autoritate, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului evaluării.

Contestaţiile se soluţionează în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului pentru

depunerea acesteia, de către o comisie de soluţionare a contestaţiilor constituită în acest sens conform art. 21 din OUG nr. 189/2008 cu modificările şi completările. Comunicarea rezultatului evaluării - în 24 de ore de la expirarea termenului în care pot fi depuse contestaţii sau, după caz, de la data soluţionării acestora, rezultatul final al evaluării este adus la cunoştinţa publică prin grija autorităţii. Rezultatul final al evaluării se aprobă în şedinţă de CJC.
 
Citeşte şi:
 
Doina Voivozeanu, Sorin Colesniuc şi Romică Stan, în faţa evaluării anuale a managementului (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Felix Stroe, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Mă bucur că această campanie, mi-a oferit ocazia să vin în fața oamenilor. Îi rog pe constănțeni să voteze pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”

20 Sep 2020 1388

#alegerilocale2020 Partidul Ecologist Român, filial Constanța, program pilot pentru mediul rural. Comuna Tuzla, va deveni stațiune turistică în următorii 10 ani!

16 Sep 2020 964

PUZ-ul pentru înființarea Mănăstirii Văcăreștii Noi, în comuna Lumina, județul Constanța, în dezbatere publică

15 Sep 2020 948

Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

14 Sep 2020 975

Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, în faliment. Mâine, un nou termen

13 Sep 2020 506

#alegerilocale2020 LIVE TEXT & VIDEO - PRO România prezintă un nou proiect pentru Constanța Nod intermodal gara- autogara Sud - aeroport (galerie foto + document)

11 Sep 2020 594

#alegerilocale2020 Candidatul PSD pentru președinția CJ Constanța, Stroe Felix, despre anii copilăriei, alegerea carierei, jumătatea sa și lecțiile primilor ani de capitalism (galerie foto)

07 Sep 2020 1623

#alegerilocale2020 Mihai Lupu, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Atitudinea de tătuc trebuie să dispară în Constanța. PNL are o echipă formidabilă, de primari și consilieri județeni” (video)

05 Sep 2020 1588

Pensionarii tulceni, la ceas aniversar

04 Sep 2020 654

Consiliul Județean Constanța cumpără panouri explicative pentru situl arheologic Cetatea Capidava (document)

04 Sep 2020 2063

#alegerilocale2020 Stroe Felix, candidatul Alianței PSD-ALDE-PNȚCD-ADER pentru președinția CJC – “Soluția mea pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului sunt banii europeni!”

02 Sep 2020 2759

#alegerilocale2020 Stroe Felix, candidatul PSD la funcția de președinte CJC, invitat la Litoral TV

31 Aug 2020 729

Rămâne secretarul județului Constanța. Mariana Belu, prelungire de mandat peste vârsta standard de pensionare

31 Aug 2020 1466

#alegerilocale2020 Daniel Moraru, candidat PER la CJC - “Un președinte de Consiliu Județean ar trebui să se facă scut împotriva abuzurilor și ar trebui să protejeze investitorii”! (video)

31 Aug 2020 1784

Consiliul Județean Constanța se luptă în instanță cu ABADL pentru punctele de salvamari și centrele de prim ajutor de pe plaje. S-a luat o primă decizie în cauză

22 Aug 2020 848