Încep lucrările de execuție pentru modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu și DJ 226A Cetatea Histria – DN22/Tariverde

  • Consiliul Județean Constanța a organizat o conferință de presă pentru începerea lucrărilor la DJ 226 și DJ 226 A
  • Investiţia se ridică la 107.282.416,77 lei, cu o cofinanţare a CJC în valoare de 2.145.648,34 lei
 
 
Consiliul Județean Constanța a organizat ieri, 6 octombrie, o conferință de presă cu ocazia emiterii Ordinelor Administrative de Începerea a lucrărilor de executie pentru proiectele „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria - Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea Histria – DN22/Tariverde”.
 
La eveniment au fost prezenţi, Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, vicepreședinte al institiției, Gabriel Monea, administratorul public al judeţului, Geanina Topolov, consilier judeţean, primarii localităţilor partenere, precum şi reprezentanţii firmelor care au câştigat contractele de execuţie pentru cele două proiecte.


 
În cadrul conferinţei au fost predate amplasamentele către Antreprenorul general al lucrării și înaintate Ordinele administrative de incepere a execuţiei lucrărilor permanente.
 
„După foarte multe eforturi, iată că astăzi asistăm la inaugurarea unor proiecte foarte importante pentru cetăţeni, dar şi pentru dezvoltarea economică a acestui judeţ. De prea multe ori aţi asistat la inaugurări de proiecte care au fost începute, dar nefinalizate. Au fost foarte multe obstacole în elaborarea acestor proiecte, precum suprapuneri cadastrale, descărcări arheologice, lucruri de care a trebuit să se ţină cont pentru a obţine toate avizele necesare. Însă, cu perseverenţă şi implicare, orice obiectiv poate fi realizat. Am reuşit să depăşim toate aceste probleme, iar astăzi, vreau să vă asigur că odată cu emiterea acestor ordine de începere a lucrărilor, voi fi în permanentă legătură cu constructorul, astfel încât, acest grafic de execuţie să fie respectat aşa cum este prevăzut în contract, iar lucrările să fie la standarde europene şi finalizate la termen. Vă asigur că nu va exista nici o sincopă cu privire la decontarea lucrărilor şi voi solicita constructorului să prezinte, la fiecare sfârşit de săptămână, un raport de activitate cu privire la îndeplinirea graficului de execuţie. Insist pe faptul că, cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este respectarea termenului de execuţie şi a calitatăţii lucrărilor, iar toate aceste reabilitări de drumuri vor facilita accesul multor investitori care doresc să vină în această zonă, şi astfel, vor fi create noi locuri de muncă” – Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa


         
Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport pe traseele DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu şi DJ226A Cetatea Histria -DN22/Tariverde reprezintă un obiectiv asumat strategic la nivel județean și regional.
 

Obiectivul general al celor două proiecte vizează conectarea drumurilor județene la rețeaua drumurilor naționale (DN22) și rețeaua Trans-European Transport Network (TEN-T), prevăzută a se realiza prin POR 2014 - 2020 ITI Delta Dunării, cu implicații asupra dezvoltării locale, județene, regionale, naționale, atrăgând în circuitul economic, zone cu o dezvoltare structural deficitară. Reabilitarea drumurilor județene va avea ca rezultat, atât dezvoltarea turismului în zona de NE a județului (Cetatea Histria, rezervația Biosfera Delta Dunării), cât și asigurarea unei legături economice facile, spre obiectivele turistice și economice din zonă.   


 
„Cele două drumuri judeţene, DJ226 şi DJ226A, se află de astăzi, practic în lucru. Sunt proiecte foarte importante, finanţate prin fonduri europene, care totalizează aproximativ 130 milioane de lei. Trebuie să ştiţi că aceste două drumuri, pentru care au fost emise astăzi ordinele de începere a lucrărilor, pe lângă îmbunătăţirea mobilitatăţii populaţiei şi a mărfurilor, vor accesibiliza foarte mult zona de deltă, dinspre Năvodari, Corbu şi plaja Vadu, spre Gura Portiţei şi Cetatea Histria. De asemenea, un alt proiect aflat în curs de implementare este cel cu privire la reabilitarea DJ223 Cernavodă – Ion Corvin, pe o lungime de 37 de km. Totodată, DJ 226A şi B, de la Tariverde la Crucea se află în faza de proiectare. Şi acestea vor fi finanţate tot prin fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. În viitor, ne gândim foarte serios la iniţierea unui proiect pentru drumul ce face legătura între localităţile Techirghiol şi Pecineaga, drum judeţean paralel cu DN39, ce are un rol extrem de important, deoarece va descărca practic traficul spre sudul litoralului”– Petre Enciu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa


 
Menţionăm că pentru proiectul „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu”, investiţia se ridică la 107.282.416,77 lei, cu o cofinanţare a CJC în valoare de 2.145.648,34 lei, având ca termen de execuţie 24 luni.
 
În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea Histria – DN 22/Tariverde”, vorbim de o valoare totală a contractului de finanţare de 27.623.187,74 lei, contribuţia CJC fiind de 552.463,75 lei, iar durata de realizare a lucrărilor de 12 luni.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fundația din Constanța al cărei Consiliu director nu s-a mai constituit de aproape 20 de ani. CJC încearcă s-o dizolve. Ce s-a întâmplat în proces

27 Jan 2023 613

Prima ședință a Consiliului Județean Constanța din 2023. Ce proiecte vor vota aleșii județeni?

25 Jan 2023 865

Ce achiziții publice mai pregătește Consiliul Județean Constanța?

19 Jan 2023 782

UPDATE. SURSE Bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! Principalii suspecți au fost trimiși în judecată (VIDEO)

18 Jan 2023 810

Firma lui Cristian Cucoară a câștigat un nou contract de la Consiliul Județean Constanța (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 816

Consiliul Județean Constanța a lansat în transparență decizională bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 (DOCUMENTE)

11 Jan 2023 830

Fost director din CJC, recurs la Înalta Curte împotriva regiei pe care a condus-o!

10 Jan 2023 994

Unde pot constănțenii să sesizeze situațiile neplăcute cu care se confruntă în relația cu transportatorii din județul Constanța?

05 Jan 2023 912

Documentația pentru viitorul corp al Serviciului Clinic de Anatomie Patologică (SCAP), depusă la Mediu

28 Dec 2022 787

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară de îndată. Transportul public de persoane, pe ordinea de zi

21 Dec 2022 928

Carmina - Rodica Țăpuș, șef serviciu Relații Publice și Achiziții la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

21 Dec 2022 1002

Se reabilitează Biblioteca Județeană „I.N” Roman Constanța. Cât este valoarea investiției

20 Dec 2022 743

Consiliul Județean Constanța Bugete majorate pentru Teatrul de Stat și Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” în urma ședinței de azi

20 Dec 2022 675

Ce s-a decis în ședința CJC în privința Muzeului de Artă Populară Constanța

20 Dec 2022 836

Ședință CJC Iată componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie (DOCUMENT)

20 Dec 2022 1090