Închirierea parcărilor de reședință în municipiul Constanţa, amânată cu un an

  • Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an
  • Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali
  • Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021

 
Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali.

Prin proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 123/2021 privind „Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța”, aleșii locali de la USR PLUS și PNL susțin că au reuşit prelungirea termenului maxim de valabilitate a contractelor de închiriere pentru parcările de reședință precum și a contractelor de închiriere pentru locurile de parcare, încheiate cu SC Confort Urban SRL în baza HCL 221/2017.

Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021.

„Analizând atent consecinţele pe care le-ar putea avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcței de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanța va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate.

 
De asemenea, am ţinut să subliniem faptul că este foarte important şi necesar ca repartizarea locurilor de parcare să fie facută într-un mod transparent și unitar.

Trebuie avute în vedere interesele atât ale persoanelor care s-au înscris sau urmează a se înscrie pe platforma on-line pentru parcările de reședință, cât și ale celor care aveau încheiate contracte de închiriere cu SC Confort Urban SRL”, precizează reprezentanții USR PLUS din cadrul CLM Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Retrospectivă. Trei procese împotriva Regulamentului parcărilor publice din Constanța, într-un singur an!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 796

Documentații urbanistice cu impact, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța Printre investitori, Florina Moscu, familia Nicolae și Prefabricate Dobrogea SRL (DOCUMENTE)

28 Nov 2023 763

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 1500

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 2832

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 6867

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1889

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

21 Nov 2023 1508

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 838

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2903

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

11 Nov 2023 794

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2157

Calendarul concursului de proiecte A fost stabilită componența Comisiei care va evalua proiectele de management de la Muzeul de Artă Populară Constanța (DOCUMENT)

09 Nov 2023 854

Chestionar Constănțenii pot participa la reactualizarea Planului de acțiune privind energia durabilă a municipiului (DOCUMENT)

07 Nov 2023 633

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1254

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

03 Nov 2023 895