Închirierea parcărilor de reședință în municipiul Constanţa, amânată cu un an

  • Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an
  • Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali
  • Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021

 
Contractele actuale ale parcărilor rezidențiale din municipiul Constanța vor fi prelungite cu un an.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Municipal, ultima din acest an, la propunerea grupurilor de consilieri PNL și USR PLUS și adoptat de aleșii locali.

Prin proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 123/2021 privind „Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța”, aleșii locali de la USR PLUS și PNL susțin că au reuşit prelungirea termenului maxim de valabilitate a contractelor de închiriere pentru parcările de reședință precum și a contractelor de închiriere pentru locurile de parcare, încheiate cu SC Confort Urban SRL în baza HCL 221/2017.

Astfel, contractele vor fi valabile până la data de 31.12.2022 față de 31.12.2021.

„Analizând atent consecinţele pe care le-ar putea avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcței de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanța va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate.

 
De asemenea, am ţinut să subliniem faptul că este foarte important şi necesar ca repartizarea locurilor de parcare să fie facută într-un mod transparent și unitar.

Trebuie avute în vedere interesele atât ale persoanelor care s-au înscris sau urmează a se înscrie pe platforma on-line pentru parcările de reședință, cât și ale celor care aveau încheiate contracte de închiriere cu SC Confort Urban SRL”, precizează reprezentanții USR PLUS din cadrul CLM Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Retrospectivă. Trei procese împotriva Regulamentului parcărilor publice din Constanța, într-un singur an!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii va avea un nou președinte. Cine a primit atribuții de director științific?

28 May 2022 737

Când se întrunește Comisia de estetică urbană și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

28 May 2022 576

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

28 May 2022 825

USR Constanța, acuzații grave. Un proiect de CLM „a fost strecurat mișelește de primarul Chițac. Constănțenii s-ar putea trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern“! (DOCUMENTE)

27 May 2022 1927

Consilierii locali constănțeni, chemați să aprobe noi repartiții în blocurile ANL. Cine sunt beneficiarii? (DOCUMENT)

26 May 2022 672

Bugetarea participativă la nivelul județului Constanța nu a primit votul aleșilor județeni. Se cere o analiză mai atentă și aprofundată

26 May 2022 626

Consilierii locali constănțeni sunt chemați să respingă Planul Urbanistic Zonal inițiat de investitorul Ion Maticiuc în zona Pescărie, stațiunea Mamaia

25 May 2022 902

Fotbalul și oina primesc fonduri publice nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța (Document)

23 May 2022 792

Președintele CJC are un nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Document)

23 May 2022 773

Rectificare de buget la Primăria Constanța. Chițac taie bani de la servicii și dezvoltare publică pentru plata combustibililor și facturilor la energie (DOCUMENT)

20 May 2022 1033

Eurovelo 6 „De la Atlantic la Marea Neagră”, va traversa județul Constanța. Consiliul Județean are la dispoziție 40 de zile pentru a identifica terenurile acestui traseu

19 May 2022 3414

Primăria Constanța reajustează prin intermediul Consiliului Local solicitarea formulată către Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea construcției bulevardul Madrid

18 May 2022 875

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 781

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 977

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 9520