Administratie locala

Indemnizaţiile nu sunt de neglijat! Primăria recrutează membri pentru Consiliul de Administraţie al Confort Urban Constanţa

Municipalitatea va face în perioada următoare recrutarea şi selecţia membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Confort Urban SRL Constanţa. Iniţial, procedura a fost demarată în luna februarie, prin numirea unui CA provizoriu, şi continuă, în vederea definitivării componenţei acestuia.
 
Procedura de recrutare se desfăşoară conform normativelor legale privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor. Membrii Consiliului de Administraţie al societăţii Confort Urban SRL Constanta trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe în cadrul procedurii de selecţie. Aceştia trebuie să aibă cetăţenia română, domiciliul în municipiul Constanţa; stare de sănătate corespunzătoare funcţiei pentru care candidează, atestată pe bază de documente medicale valabile; capacitate deplină de exerciţiu; să nu fi fost condamnaţi pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656 2002; să nu fi fost destituiţi dint-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive imputabile salariatului, în ultimii cinci ani.
 
Alte cerinţe vizează studiile. Viitorii membri ai CA-ului Confort Urban trebuie să aibă studii superioare tehnice de specialitate în domeniul de activitate al societăţii sau în domenii similare; cel puţin doi membri ai Consiliului de Administraţie trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice şi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin cinci ani; pentru candidaţii cu studii economice reprezintă un avantaj calitatea de membru al corpului CECCAR; maximum un membru al Consiliului de Administraţie trebuie să fie din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa ori din cadrul altor autorităţi sau instituţii publice; majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie trebuie să fie formată din administratori independenţi şi neexecutivi în sensul art. 1382 din Legea nr. 31/1990. Totodată, studiile postuniversitare în domeniul administraţiei publice reprezintă un avantaj, ca şi cunoaşterea ordonanţei privind guvernanţa corporativă şi întreprinderile publice şi a unei limbi de circulaţie internaţională.

Criterii de evaluare şi selecţie  

Prima etapă a selecţiei membrilor Consiliului de Administraţie al Confort Urban SRL o reprezintă analiza dosarelor de candidatură în vederea întocmirii listei scurte de candidaţi. În cea de-a doua etapă, vor urma interviurile cu candidaţii selectaţi pe lista scurtă şi selecţia finală.

Procedura şi termenele-limită de evaluare şi selecţie  

Dosarele celor interesaţi să participe la procedura de selecţie trebuie depuse până la data de 13.06.2017, ora 16.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa. Selecţia dosarelor se va face în data de 15.06.2017, ora 12.00. Persoanele selectate pentru etapa a doua a procesului de recrutare vor fi informate în scris în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Candidaturile depuse după data-limită de depunere nu vor fi luate în considerare. Eventualele contestaţii se pot depune în termen de 24 de ore de la data afişării selecţiei dosarelor. Publicarea listei scurte de candidaţi se va face până la data de 21.06.2017. 

Cât vor câştiga membrii CA-ului Confort Urban 

Potrivit art. 37, alin. 2 din O.U.G. 109/2011, remuneraţia membrilor neexecutivi ai consiliilor de administraţie sau ai consiliilor de supraveghere este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară care nu poate depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate. Media câştigului salarial mediu brut lunar pe ultimele 12 luni este de 2.132 de lei. Prin urmare, aceasta este indemnizaţia lunară a membrilor CA-ului Confort Urban. 

Când expiră mandatele actualului CA de la Confort Urban  

Mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al lui Claudiu George Rădulescu expiră la data de 16.06.2017, iar mandatul de administrator al lui Andrei Florian Constantin, de doi ani şi şapte luni, va expira la data de 30.09.2019. Reamintim că, începând cu 20 martie 2017, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial (MO), a fost suspendat contractul de mandat a lui Cristinel Viorel Farcaş - director general. De asemenea, începând cu aceeaşi dată, se suspendă din funcţia de inginer-şef departament producţie Andrei Florian Constantin. Conform unei alte hotărâri publicate în MO, a fost numit în funcţia de director general provizoriu, începând cu data de 20 martie 2017, Andrei Constantin Florian.
 
Componenţa Consiliului de Administraţie provizoriu al SC Confort Urban SRL, potrivit site-ului instituţiei, este următoarea: Claudiu George Rădulescu - preşedinte, Andrei Florian Constantin, Daniel C. Darea, Marcela Mariana Frigioiu şi Elena Vlad - membri.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Instituția Prefectului - județul Constanța organizează concurs de recrutare. Iată postul vacant!

18 May 2019 741

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa

18 May 2019 1602

Post vacant în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Constanţa. Când este programat concursul

16 May 2019 538

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant de economist

15 May 2019 311

Post vacant la Direcţia Judeţeană de Statistică Constanța. Cine poate participa la concurs

15 May 2019 507

Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia, județul Constanța angajează paznic. Ce condiții trebuie îndeplinite

10 May 2019 372

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi scoase la concurs

09 May 2019 2552

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa scoate la concurs două posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

09 May 2019 511

Primăria Municipiului Medgidia, județul Constanța face angajări. Cine poate participa și ce posturi sunt vacante

07 May 2019 500

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa angajează inginer specialist. Când este programat concursul

07 May 2019 674

Proba scrisă, în luna mai Lista candidaţilor declaraţi admişi la concursul pentru funcţia de inspector în cadrul Primăriei Ovidiu

26 Apr 2019 610

Postul de arhitect şef al oraşului Murfatlar, judeţul Constanţa scos la concurs. Ce condiții trebuie îndeplinite

25 Apr 2019 446

Posturi vacante la Primăria Municipiului Mangalia

25 Apr 2019 544

Universitatea „Ovidius” din Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

24 Apr 2019 957

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanța

23 Apr 2019 591