Administratie locala

Înfiinţează un organism propriu de promovare După CCINA, Consiliul Judeţean Tulcea s-a retras din Asociaţia Litoral - Delta Dunării

Consilierii judeţeni din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea au adoptat, la sfârşitul anului trecut, o hotărâre prin care unitatea administrativ-teritorială Judeţul Tulcea renunţă la calitatea de membru al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării.
 
Iniţiatorul proiectului a fost chiar preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. În expunerea de motive, Teodorescu a făcut cunoscut şi motivul deciziei de retragere a administraţiei judeţene tulcene din Asociaţia Litoral - Delta Dunării: „Întrucât Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării s-a axat, în ultimii ani, în principal pe promovarea litoralului României, considerăm oportună înscrierea într-un organism preocupat în principal pe promovarea Deltei Dunării ca brand turistic distinct, respectiv pe promovarea întregii oferte turistice a judeţului nostru“.
 
Precizăm că la nivelul judeţului Tulcea s-au făcut demersuri pentru înfiinţarea Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, structură care se va axa pe promovarea turismului din această zonă.

 „Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării îşi propune să pună în valoare turismul în Delta Dunării şi Dobrogea de nord, să reunească operatori de turism, transportatori, autorităţi publice“, mai arată, în nota de fundamentare, preşedintele Horia Teodorescu.
 
Vă reamintim că, în 2016, după scandalul pe tema atragerii turiştilor ruşi, respectiv controversele generate de cele două delegaţii din România care au mers la Moscova şi au creat confuzie în rândul autorităţilor din Federaţia Rusă, reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa au anunţat că se retrag din Asociaţia Litoral.
 
„Decizia a fost luată ca urmare a modului defectuos, inacceptabil, în care Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei (n.r. la acel moment; în prezent, preşedinte este Cristian Bărhălescu), a acţionat în ultima perioadă, culminând, recent, cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piaţa Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă“, se arăta în comunicatul de presă trimis de CCINA.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălțat aseară la Pavilionul Expozițional

01 Dec 2018 1263

Peste 200 de oficiali din Constanţa şi Tulcea dau mână cu mână. Se va adopta un act de promisiune civică. Cât va costa şedinţa dedicată Centenarului Marii Uniri? (document)

18 Oct 2018 1332

Ancheta continuă Un an de la prăbuşirea elicopterului Smurd în lacul Siutghiol (galerie foto+rechizitoriu)

15 Dec 2015 3047

UPDATE Încă o victimă a accidentului aviatic, adusă la mal după cinci ore (video)

15 Dec 2014 2236

Fotoreportaj Imagini exclusive de pe malul lacului Siutghiol, în care s-a prăbușit un elicopter SMURD

15 Dec 2014 2168

Contract de peste 115.000 de lei SC Piccolo Angelo SRL și afacerile cu CJ Tulcea (proces-verbal + anunț atribuire + 6 acte)

24 Mar 2014 7080

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean Vezi când începe

11 Sep 2013 2479

Nicuşor Constantinescu are „certitudinea” că Tulcea şi Constanţa vor forma regiunea Dobrogea

18 Jul 2013 1526

Nicuşor Constantinescu, convins că va exista regiunea Dobrogea

17 Jul 2013 1050

Noutăţi majore în declaraţia de avere a preşedintelui CJC De ce şi-a donat Nicuşor Constantinescu terenul şi casa din Piatra Neamţ? Cui i-a revenit casa din Bucureşti? (document)

01 Jul 2013 3244

Chestionare pentru participanţii la dezbaterea publică privind procesul de regionalizare – descentralizare

28 Jun 2013 1378

„Nu se desfiinţează judeţele, se vorbeşte fără sens de baroni locali” Lecţia de regionalizare predată de Nicuşor Constantinescu

26 May 2013 1126

Unde vede Nicuşor Constantinescu judeţul Constanţa pe harta regiunilor

21 Dec 2012 1908

Blestem auto?Tatăl unui inspector CJC, ucis de maşina în care şi-a găsit sfârşitul un afacerist tulcean

05 Jun 2012 6704

Tragedie de 1 iunie, în faţa Palatului Copiilor Tatăl unui inspector din CJC, accidentat mortal pe Soveja

02 Jun 2012 1817