Infrastructura drumurilor, o prioritate pentru Primăria şi Consiliul Local Cobadin



Noua administraţie publică locală a comunei Cobadin va avea de continuat lucrările începute în mandatul fostului primar, Cristian Telehoi. Şi nu sunt puţine, Primăria derulând în prezent mai multe proiecte privind reabilitarea infrastructurii.
 
Începute în toamna anului trecut, lucrările la noua clădire a şcolii generale din Viişoara se execută pe repede-nainte. Proiectul, finanţat cu bani de la Guvern, ar trebui finalizat în perioada următoare. După ce construirea imobilului va fi gata, şcoala urmează a fi dotată şi cu mobilier nou. Valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul este sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire, care a fost demolată pentru a face loc noii construcţii.
 
Un alt proiect important este cel pentru forarea unui puţ cu apă în satul Negreşti. Este vorba de executarea unui foraj de 300 de metri adâncime, pentru a se ajunge la pânza freatică. Iniţial, pentru această lucrare se prezentase o firmă, care însă nu a mai dorit să o termine, astfel că autorităţile locale au fost nevoite să facă o nouă achiziţie.
 
Pe lângă aceste două lucrări, administraţia publică locală mai are în plan să deruleze două proiecte pentru asfaltarea de drumuri, unul finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar altul privind asfaltarea a opt kilometri de străzi comunale, cu finanţare europeană.
 
Pentru că este o comună mare, cu cinci sate arondate şi, implicit, cu o suprafaţă considerabilă de drumuri, în jur de 150 de kilometri, în Cobadin, drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă. În ultimii ani, starea şoselelor a fost agravată de traficul greu, care a fost deviat în timpul lucrărilor de renovare la Podul de la Agigea. Trebuie precizat că, în trecut, comuna Cobadin a beneficiat şi de pietruirea unor drumuri prin programul SAPARD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Urmărire ca în filme a polițiștilor pe străzile din Cobadin, județul Constanța. S-a lăsat cu dosar penal

17 Mar 2024 766

Licitații Constanța Primăria Cobadin anunță licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 498

Licitații Constanța Primăria Cobadin caută, cu aproape 280.000 de euro, firmă pentru lucrările de renovare la Școala Tătară din comună (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1159

Licitații Constanța Comuna Cobadin caută firmă pentru reabilitarea Căminului Cultural din Viișoara. Contract estimat la peste 470.000 de euro (DOCUMENT)

02 Feb 2024 762

Licitații Constanța Ambient One Construct SRL, contract cu Primăria Cobadin pentru lucrările la Casa Tineretului, din comună (DOCUMENT)

24 Jan 2024 7563

Licitații publice Sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Costinești va fi realizat de Autoprima Serv SRL. Valoarea contractului depășește 500.000 de euro (DOCUMENT)

16 Jan 2024 1942

Firme Constanța Sud Petrol SRL. Sediu social schimbat și punct de lucru deschis în Constanța

04 Jan 2024 836

Născut la Constanța In memoriam Pericle Martinescu, dispărut dintre noi chiar în Ajunul Crăciunului

23 Dec 2023 927

Brătășanu Nicolae anunță publicul interest asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru TRUP DE PĂDURE ÎN COMUNA COBADIN, județul Constanța

18 Dec 2023 536

Știri Constanța Bărbat din Cobadin, propus spre arest preventiv pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

23 Oct 2023 947

Bratasanu Nicolae solicită acord de mediu pentru proiectul „Trup de pădure în comuna Cobadin, județul Constanța“

19 Oct 2023 741

APM Constanța Înființare fermă de găini ouătoare. Iată cine este investitorul

17 Oct 2023 1048

Primăria Comunei Cobadin, județul Constanța închiriază spații pentru o farmacie, un coafor și un magazin

01 Oct 2023 1199

Firme Constanța Stan Prodemo Construct, înființată la Cobadin. Cine e fondator și administrator

07 Sep 2023 3442

Primăria Cobadin a concesionat mai multe terenuri. Iată cui și la ce preț

30 Aug 2023 1363